Британците са песимисти за ролята на Камерън в ЕС

42% вярват, че Лондон е безсилен в общността
29 юни 2014 20:25,
7
Британците са песимисти за ролята на Камерън в ЕС
Снимка: Reuters

Британците са песимисти за способността на техния премиер Дейвид Камерън да постигне реформите на ЕС, които смята за жизненоважни, за оставането на страната му в блока, предаде Франс прес.

Още по темата

Проучването на института "Ю Гов" беше публикувано два дни, след като Камерън не успя да попречи на номинирането на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия. Бившият премиер на Люксембург, който Лондон смята за прекалено федералистки настроен, беше номиниран в петък с 26 на 2 гласа.

Само 7 на сто от анкетираните смятат, че съпротивата на Камерън срещу назначението ще е благоприятна за предоговаряне на връзките между ЕС и Великобритания. Около 42 на сто от британците смятат, че ЕС няма да върне на Лондон никакви правомощия, а 29 на сто смятат, че Великобритания ще си върне само няколко маловажни компетенции.

"Прекалено рано е да се твърди, че най-вероятно няма постигнемо тези реформи", заяви днес по Би Би Си външният министър Уилям Хейг.

Както Dnes.bg писа, британският премиер Камерън нарече вчерашния ден "мрачен ден за Европа", след като европейските лидери номинираха Жан-Клод Юнкер за председател на ЕС. Камерън прогнозира отслабване на националните правителства.

В проучването, проведено в четвъртък и петък, са участвали близо 2000 души. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
ее даа преди 9 години
подкрепа за номер 5ТАКА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ....НЕ МОЖЕ В КОЯТО И ДА Е ШОМ СЕ КРАДЕ ДА ИМА ПОДКРЕПА ОТ ЕС ...АЗА ОБИКНОВЕНИЯ 4ОВЕК ДА ИМА САМО ...ПЛАЩАНЕ И ДАНЪЦИ......А ТОВА ВОДИ САМО И ЕДИНСТВЕНО КЪМ...............К А ЛА Ш НИ КОООВ модела нее от зна4ение ии тогава ще има ред....законите ВАЖАТ САМО ...И ЕДИНСТВЕНО ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ПРИЕЛИ ....И СЪЩИТЕ ТИЯ ОХЛЮВИ НЯМАТ ПРАВО ДА НАЛАГАТ СВОЕВОЛИЯТА СИ НАД ДРУГИТЕ ...СВОБОДОМИСЛЕЩИ......това е кратко и точно казано
5
0
 
5
 
! Отговори
st преди 9 години
Камерън ти искаш ЕС без свободно движение на хора и капитали,както също искаш и ЕС без страни като БГ РО това няма да стане Камерън.
4
0
 
8
 
! Отговори
London преди 9 години
mnogo glupav komentar , britancite sa podpisali I ratificirali lisabonskiq dogovor samo predi 5 godini , ima svoboda na dvijenie na hora , kapitali , uslugi . Ne moje kameran da iska spirane na svobodno dvijenie na hora
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да се махат от ЕС. Гадни пудели на кръвожадните сащ
2
10
 
3
 
! Отговори
Пиронкова преди 9 години
Англия има един от наи силните информациони таини полицаи,и явно имат срещу Юнкер лоша информация,но не искат да я саобщят.И аз теи мисля че Юнкер е човек на Американците и ще защетава тяхните интереси а не на Европа.Ами Юнкер щом е имал работа със Бъграските управници,значи нищо няма да излезе и промени няма да има ни във Европа ни във Балгария.Покажи ми приятелите си и аз ще ти кажа що за човек си?Англичаните са прави.
1
0
 
12
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 9 години
Клакьорката на банковата олигархия на острова няма какво да направи.... кофти, сега няма да могат да правят с другарчетата около него каквото си поискат, а ще трябва да се съобразяват и с другите. Това разбира се не се харесва на тази шайка *** !