Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ

Ние имаме очевидно различни гледни точки, отбеляза канцлерът
12 юли 2014 18:35, Красимир Ангелов
175
Меркел съжалява за спада на доверие между Германия и САЩ
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжаление от спада в доверието между САЩ и Германия след разкритията за подозрения в шпионаж, предаде Франс прес.

"Идеята, че трябва да се питаме, когато работим заедно, дали този, който е срещу мен, работи, може би, в същото време за някой друг, за мен не е отношение на доверие", посочва Меркел в интервю за обществената телевизия ZDF, което е записано и ще бъде излъчено утре.

Още по темата

"Ние имаме тук очевидно различни гледни точки и трябва да водим диалог", допълва Меркел. Тя посочва, че се надява да има "естествено промяна" в поведението на САЩ.

"Не живеем в епохата на Студената война, когато всеки е изпитвал недоверие към всеки", казва още германският канцлер. "Мисля, че тайните служби на 21-и век трябва да се съсредоточат върху важните неща и ние работим в много тясно сътрудничество с американците. Желая това да продължи", заявява Меркел.

Канцлерът за пореден път отхвърли каквато и да е идея да се поставят под въпрос преговорите по договора за трансатлантическа свободна търговия заради шпионската афера.

В петък САЩ дадоха ясно да се разбере, че не оценяват положително реакцията на германските власти по шпионската афера, която накара Берлин да поиска шефът на американското  разузнаване в Германия да напусне страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 9 години
Рубинена тиара само и липсва:-)))!!! Гребенчетата и бляскавите фиби също са на почит эа една ПИЩНА ВИЭИЯ:-)))!!!
132
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 9 години
"Колкото по-голяма е лъжата, толкова повече хора ще повярват в нея" Адолф Хитлер!!! Свидетели сме на най-великото чудо в историята!!!
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Proslovutata disciplina na nemcite gi darji na visoko niva.
130
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 9 години
РАЙХСКАНЦЛЕРА на Германия е уверена в политиката си эа териториални експанэии!!! Също така се усеща и подновяването на эакона эа иэграждането на ВЕРМАХТА!!! Привидно миролюбива така си прикрива АГРЕСИВНИТЕ НАМЕРЕНИЯ!!! Терорът служи като средство эа натиск, и преди всичко трябва да раэпространи несигурност, страх и объркване на психическо и всякакво ниво!!!!
129
3
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Безгръбначната Баба Касичка има само едно предназначение - да плаща!Да плаща газа на руснаците.Да плаща софрата на гърците.Да плаща, да плаща ,да плаща...К'во ***?Да плаща!
128
0
 
0
 
! Отговори
. преди 9 години
Има сини очички
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В петък САЩ дадоха ясно да се разбере, че не оценяват положително реакцията на германските власти по шпионската афера" Че каква реакция чакат.
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Меркел да не се държи като плазмодий, а като президент на една силна и велика държава, и да бие шута на договора за трансатлантическа свободна търговия. Най силно ги боли за пари
125
1
 
14
 
! Отговори
колкото по-нагло преди 9 години
Колкото по-нагло, по-агресивно, по-високомерно, по-арогантно, по-безцеремонно американците продължават да шпионират целия свят, толкова повече антиамерикански настроения те сами ще си създават.
124
1
 
11
 
! Отговори
дигитален окупатор преди 9 години
Шпионските служби на Сащ са всъщност един дигитален окупатор на света! Което съвпада с целта на Обамата, да превърне света в казарма, в която той да командва като ***!
123
0
 
11
 
! Отговори
:):) преди 9 години
ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА ИМА АГЕНТИ ОТ АМЕРИКА...НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
122
5
 
2
 
! Отговори
Турчин 13 преди 9 години
до 142Ти това в кой СТАР руски филм го гледа, да го гледам и аз! Това е СТАРА руска пропаганда, за промиване на мозъци, както са промили твоя!Подчертавам СТАР, защото в момента даже и руснаците отричат катекорично такива глупости и измислици на СТАРАТА пропагандна система!
121
0
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Е па може САЩ да шпионират Германия от научен интерес-как може една страна успешно да се справя с кризата и да поддържа висок стандарт,без да печата пари-нещо неразбираемо за тях!Колкото до Форд и Мерцедес-ако цените на горивото в САЩ и Германия се изравнят,американската автомобилна индустрия,ще изчезне(като много други).В Америка още карат с карбуратори и бензин 86 октана!Не че са лоши,ама яко лапат!
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 104Nema nachin! Tolkova prostotija, izostanalost i vojuvashta negramotnost njama nikade. Koj mozje da se sastezva s neandertaltsi (ako ja znaesh tazi duma, turcho, deto se predstavjash tu kato edin tu kato drug, za da sazdavash vpechatlenie, che tuk mnogo forumdzjii misljat kato teb - tupi orientalski hitrinki.)
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Турчин 13Muhlio, sluchajno da si chuval, che sega skvernoslovnoto ime Istambul e na edin prekrasen grad, narechen Konstantinopol, kojto divite osmanski bandi sa ograbili i unishtozjili vsichko tsivilizovano tam. I sa donesli ne samo vushkite, no i prokaza, i chuma, i holera ... a, "istoriko"?
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТMushnaha mi se pod polata, puk na men mi haresa i "Jelaja tova da produlzji" - gordijat arijski duh v dejstvie - ha, ha, ha! Pozor, babo Merkel, pozor - pesenta na nibelungite!!!
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 132E tova e majstorluka, ama bezpredelno nahalstvo i bezochie,a! Strahotni "tsennosti"! USA nad vsichko! Da vi prilicha na neshto otpredi 70-80 godini, deto otnese 50-60 miliona zjivoti?
116
0
 
10
 
! Отговори
men преди 9 години
съжалява само че целия свят узна какъв резил са германските политици и колко наистина е окупирана държавата им. ако наистина не се кефеше щеше да ги изхвърли още утре на улицата всичките американски башибозуци и да спре преговорите за единната търговска зона. но ционистите кукловоди от билдерберг не и дават да мръдне.
115
0
 
3
 
! Отговори
габито преди 9 години
До АнонименИскам да ти кажа,че само България,Полша,Румъния и Харватия пътуват с визи в САЩ а другите членки на ЕС не аз лично мисля,че и ни също трябва,но заради различни причини това явно е невъзможно,а и аз много не вярвам в САЩ да има някакви кандидат-американци от немски произход защото в момента Германия една от най развитите страни,както в ЕС така и в света.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Танк ТигърБатка виждал ли си форд gt90? Дори и 20 години по-късно Мерцедес не могат да направят такъв автомобил.Янките такива и онакива ама цели колонии в САЩ са от германски преселници там.А нещомного американци напъващи за гражданство във фатерланда или там както я наричат няма.Само азиатци,турци и българи.Защо така според теб?А относно великата непобедима армия дето я споменаваш-руснаците изкараха по добър танк,американците по добър самолет а англичаните по силен кораб.Нещо май..