Трима души са обезглавени при бунт в затвор в Бразилия

Исканията са за по-добра храна и медицинско обслужване на затворниците
25 авг 2014 09:10, Елка Василева
3
Трима души са обезглавени при бунт в затвор в Бразилия
Снимка: архив, Reuters

Трима затворници са били обезглавени, а най-малко петима души са ранени при бунт, избухнал в затвор в Южна Бразилия, предаде Асошиейтед прес.

При бунта затворниците в затвора на град Каскавел взели като заложници най-малко двама агенти и няколко други лишени от свобода, съобщи полицията.

Затворниците подпалили няколко обекта и използвали метални пръти, за да нанесат щети на затвора, където при капацитет 928 легла в момента има над 1000 осъдени.

Първоначално властите съобщиха, че са били обезглавени двама затворници, но след това научиха за още един, убит по същия начин. Тримата загинали не са идентифицирани.

Бунтът започнал призори, когато на закуска един надзирател бил заловен.

Десетки затворници се покачили на покрива на затвора, прикривайки лицата си с бели парчета плат. Кадри на местни медии показват поне 30 размирници, които крещят, докато бият мъже с въжета около вратовете или с вързани на гърба ръце.

Разбунтувалите се затворници размахват транспаранти с инициалите "PCC", напомнящи за затворническа банда, създадена през 90-те години.

Роднини, пристигнали на посещение на задържани, чакаха край затвора при падането на нощта, опитвайки се да получат информация за близките си.

Затворниците са се разбунтували с искания за по-добра храна и медицинско обслужване в затвора, посочи адвокат от синдиката на надзирателите.

Според полицията бунтът може би е свързан и с неотдавнашни присъди, издадени срещу двама затворници.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: бразилиябунтзатвор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това заслужават. Те още малко и на хотел ще поискат да излязат. Разглезили са ги май...