Украйна има критична нужда от втори кредитен транш от МВФ!

Яценюк се оплака от високата цена на боевете със сепаратистите
93
Украйна има критична нужда от втори кредитен транш от МВФ!
Арсений Яценюк. Снимка: архив, Ройтерс

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк призова Международния валутен фонд (МВФ) да отпусне следващия кредитен транш за страната и се оплака от високата цена на боевете с проруските сепаратисти в Източна Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

"За нас е критично важно да получим положително решение от МВФ и направихме всичко, за да го постигнем", заяви той.

Още по темата
Украйна е изпълнила условията по двегодишната кредитна програма, договорена с МВФ, която трябва да стабилизира изчерпаните валутни резерви и да укрепи държавния бюджет.

Страната обаче е изправена пред рискове заради боевете в източните й региони, посочи МВФ.

"Приходите, които не получаваме от Донецк и Луганск, са мизерна сума спрямо разходите за войната", отбеляза украинският премиер.

Украйна може скоро да получи от МВФ и Световната банка около 2 млрд. долара, отбеляза той.

През май Украйна получи малко над 3 млрд. долара и по-късно днес съветът на директорите на Фонда ще реши дали да отпусне следващия транш, който вероятно ще бъде на стойност 1,4 млрд. долара.

Яценюк съобщи също така, че Япония е отпуснала на Киев 100 млн. долара макрофинансова помощ, които трябва да бъдат получени още днес.

Анализатори прогнозират, че през текущата година рецесията в украинската икономика ще се задълбочи въпреки помощта на МВФ, тъй като сблъсъците парализират икономиката в промишлените източни райони и отблъскват инвеститорите, отбелязва Ройтерс.

При последната си мисия в Киев през юли МВФ понижи прогнозата си за украинската икономика до свиване с 6,5 процента спрямо предишните очаквания за спад от 5 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: УкрайнаАрсений Яценюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйана ще има и критична нужда от газ зимата,ама ще стоят на студено,така е като скачате срещу Русия!Очаквам съвсем скоро,обикновените украйнци като разберът колко са огладнели и ограбени от недалновидната и пагубна политика на Прасенки и компания,да има втора част на "майдана"!
64
0
 
32
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
Украйна уверено върви към хиперинфлация, с любезното съдействие на МВФ, СБ, ЕС и продажната политика на хунтата в КИЕВ, пътя е начертан, цел за гривна долар 400-600 за 1 $,. време между ноември и март. Ние този филм го играхме 96/97. Следва разпподажби на останалите държавни (умишлено обезценени) активи на безценица.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехо земля..!
62
0
 
23
 
! Отговори
ВИЦ- не е смешен! преди 9 години
София, 1989г. митинг, демонстрация- всички крещят:-"ДЕМОКРАЦИЯ", "ДЕМОКРАЦИЯ"...Добре, обаче един дядка на по-задните редове крещи:-"МЕНСТРУАЦИЯ", "МЕНСТРУАЦИЯ"...Ядосал се един от протестиращите, отишъл и го сръгал в ребрата и казал:-Дядка, не се бъркай, бре! Не е тази думата, за която протестираме!!!Стареца отговорил:-Карай да върви, бе момче! Важното е КРЪВ да се ЛЕЕ...
61
0
 
32
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Подполковник Андрей Светлинский, от 93-й механизирана украинска бригада сподели: тръгнахме 150 човека да излезем от обкръжението при Кутейниково. Заповедта беше да излезем с бой. От тези 150 човека, останахме живи само 17.
60
0
 
16
 
! Отговори
КДК преди 9 години
Горкия народ :(. Ше има да пати, заради група олигарси
59
0
 
14
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче А моля ти се ,наистина се биете до последно . Затова последните дни воиниците ви постоянно се предават,защото се биете до последно Не ,*** ми каза,това с Охе мой охе мой Даже даде личен пример с цяла тумба БГ А й баща ти се включи,че човека цял живот си мечтал за *** После се присъединиха ,сестра ти ,брадчетка ти И така се разгорещиха,че ромите и арабите ,викаха подкрепление от махлата Твоите роднини били много ненаситни
58
0
 
2
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Zarobete gi i tezi. Nali tova iskat?!
57
12
 
0
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
До до бандерлогче 62А сега направи същата ретроспекция за курса $/рубла през същия период и я поствай ,за да продължим спора!!Не се измъквай само чакам да видя как е "поскъпвала" и Поскъпва" Рублата и то без да я напада някой както нас ни нападнаха!!!!
56
0
 
29
 
! Отговори
Декодирано преди 9 години
Украйна пожела членство в НАТО. Декодирано това означава, че Яйценюк иска да вкара Нато, барабар с България, във война с Русия.
55
19
 
0
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
До Леле че народ 60То докато ви влиза сеще повтарят.Още може ,още можеА след някой друг месец ще викате охе мой,Охе мой-------Това от собствен опит ли го знаеш ?Когато ***/ти или баба ти,дедо ти/ подавахте документите да стане БГ Съветска Република така ли викахте..сигурно сте останали много доволни за да ги рекламираш така твоите любими източни добряци.Ние не сме от такова тесто,като вас..ние се бием до последно и после пак,не сме мекерета да чакаме на Орлов мост с китки..
54
1
 
16
 
! Отговори
Ам преди 9 години
До Леле че народТо от СУ до Су има разлика. Су-25 си е летящ калашников, а СУ-35БМ няма сваляне. Не че Окрайна има такива машини, ама е важно уточнението.
53
0
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче Та докато ви влиза сеще ще повтаряте Още може ,още може А след някой и друг месец ще викате Охе мой ,Охе мойе
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евнтуален нов кредитен транш, отново ще бъде окраден поне на 50% от ръководството на Украйна. Вече има интересни факти за типично балканския начин на финансиране на свои хора в Украйна. А войниците - да мрът ве.....
51
0
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче Да де ,ама Русия има злато а вие освен дупета,друго не ви остана Бегай да заработваш с цялата си рода(и мъжко и женско) ,че днеска изгубихте самолети за 20 млн . Виждаш ли Яйценюк какво ви показва а ? Това ви чака сега,а зимата сигурно нема да му стигнат ръцете да покаже
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровче 56Само че Русия си има вече Крим ,а Путин над 80% подкрепа от руснаците .Има ли разлика от окрайна.
49
16
 
0
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
До вчера паднах от Марс 55А сега виж и рублата колко беше в началото на Майдана,през Крим и сега след "Новорусия" !Много "сложни" прогнози трябва да се направят за да се разбере,че няма да минат метър източните ни съседи както беше с Грузия..ще си платят скъпо това удоволствие да плащат и подкукуросват сепаратистите.Няма безплатен Крим,както няма и безплатен обяд.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровче 43И понеже му забраниха поляците на руснака да мине , бандеровчетата в окрайна почти не го ядоха дебелия по целия фронт, нали.Или им порнаха дупетата навсякъде май.
47
0
 
16
 
! Отговори
по-здрави за бандера преди 9 години
До Леле че народ 48Що само украинките да заработват.Има и много бандеровци желаещи да заработят някое евро със задниците си.Европейците доволни ще останат.
46
0
 
26
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До бандеровче Да ти честитя. Днеска са ви свалили цели 4 СУ Айде честито В много близко бъдеще ще имате спешна нужда и от самолети ахахахахахахахаххахахахахахахахахахахха