Ал Кайда готвела атентати в Русия

Цели щели да са посолството на САЩ и газопровод
26 фев 2015 10:02, Елка Василева
31
Ал Кайда готвела атентати в Русия
Осама бин Ладен. Снимка: архив, Reuters

Терористичната мрежа Ал Кайда е планирала атентати в Русия, където се е готвела по-специално да взриви газопровод и сградата на посолството на САЩ в Москва.

Това сочат частично разсекретени в сряда в Ню Йорк документи, притежавани от Осама бин Ладен и конфискувани след ликвидирането му от специални сили на морските пехотинци през 2011 г., предаде ТАСС.

Материалите са били представени от прокуратурата на делото в Ню Йорк срещу пакистанеца Абид Насир,обвинен в причастност към терористична дейност и връзки с Ал Кайда.

Сред документите е и кореспонденция на Осама Бин Ладен с хора от Ал Кайда. В посланията се казва по-специално, че Ал Кайда е планирала да изпрати свои бойци в Русия за организиране на терористични актове, сред които взривяване на газопровод или атака срещу посолството на САЩ.

Става дума и за терористични актове в други държави, включително „няколко цели“ във Великобритания.

 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
добавка към24 преди 7 години
всички атентати по света са дело на сащ
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американеца е опитна мишка. И взривяване на атомна бомба са му гласели управляващите за да я изкарат като терористичен акт и да имат пред света оправдателна причина да нападат и плечкосват.
21
0
 
3
 
! Отговори
езичник преди 7 години
елитите в сянка сигурно са полудели. това вече са болни мозъци! то по техният сценарий всеки е враг на всеки.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се чете, "САЩ готвели атентати в Русия"
19
1
 
15
 
! Отговори
емо преди 7 години
алкайда и всички останали терористи са създадени от сащ и се командват от сащи. и това обаче няма да предотврати американския крах.трябва в ответ да паднат няколко небостъргача
18
0
 
11
 
! Отговори
Мюмюн преди 7 години
Американското творение пак се пробуди. Разпалиха войната в Украйна, виждат, че са безсилни срещу братушките и впрегнаха и ***.
17
0
 
11
 
! Отговори
Byzantine преди 7 години
Да бе , американците почват с друга тактика - вадене на плашила от гардероба.
16
1
 
10
 
! Отговори
Райна преди 7 години
Ами то с всяване на страх се манипулират най-лесно масите.Руснаците не рачиха да се страхуват досега, затуй им врътнаха едни закани за тероризъм, за които са знаели още '11-та година, ама не искали да бъбрят за такива работи. Пък това си е чиста случайност, че за цялата тази работа се дължи благодарност само и единствено на САЩ... Да изброявам ли още нелепости?
15
2
 
22
 
! Отговори
L. преди 7 години
Кой друг, ако не Щатите ще знае къде ще удари Бин Ладен?За щастие следиш ли американските шпиони, следиш и терористите.
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ никога няма да простят на Сноудън ,че им изнесе посраните *** пред света. Той пък взе ,че си хареса Русия за живеене и с това още повече ядоса тия комплексари.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Част от хибридната война срещу Русия е и тероризмът !!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Русия преди 7 години
Тези психари ще направят така всички светски християнски страни да започнат да гонят мюсюлманите пък било то и невинни граждани който не мислят нико му лошо. Не може да избиват разни фанатици християни по ислямските страни и да си мислят че Европа и останалите страни ще го търпят това вечно. Щом не искат Християни ние ще си ги вземем като емигранти и ще си им пратим мюсюлманите но не в ковчези както те правят а живи и здрави. На края ще стане на каквото си постелиш на това ще легнеш.
11
0
 
9
 
! Отговори
дo: 11 преди 7 години
Тайните служби правят чудеса
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бяха го съобщили по телевизията *** Манипулаторите
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сред разсекретените материали нямаше ли му смъртния акт,че все още си пише с другите гладния,бре както казват с некролага у джоба се движи тоя,леко полеко едва движи акции прави и дори на преклонна възраст,ще доживее 130 и кусур години на пук на доктора си и ония уа ха би ти те,мбуха.
8
3
 
14
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Как така предварително съобщават какво ще правят, тука нещо не е наред , по вероятно Проект на CIA
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** седи зад това..Доколкото знаем Бен Ладен се е лекувал в Американски болници (преди да умре, а не да бъде,,убит,,)А че ,Шебека и Краваритеса способни на това ,помним за,, атомното и химическото оръжиена Саддам хюсеин ,,Още го търсят....Поне да бяхя заровили 10-на варела и сега да ги изровят......САЩ е терорист 1в света .
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много удобно. ако се замисли човек Ал Кайда се спонсорира от САЩ пак сега не са в добри отношеня с Русия. логично е американците да си гръмнат посолствто в Русия само и само да саздадат паника и да разклатят руската икономика както прават с петролния пазар както спряха Южен Поток .
5
28
 
14
 
! Отговори
Путю седи зад това преди 7 години
Май под "Ал Кайда" трябва да разбираме диктатора ***. Понеже е страхливец и не действа никога директно, сега иска да взриви посолството на САЩ и да припише вината на други.
4
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тъкмо щях да кажа, че няма какво да гърмят в Русия, но вярно имало, посолството на САЩ хаха