В Берлин знаели, че е опасно да се лети над Украйна

Дни преди падането на MH17 определили ситуацията като "обезпокоителна"
27 апр 2015 07:51,
27
В Берлин знаели, че е опасно да се лети над Украйна
Снимка: Reuters, архив

Германското правителство е знаело за рисковете от преминаване на самолети над Украйна, но не е предупредило авиокомпаниите в страната, съобщиха вчера няколко местни медии, цитирани от Франс прес.

Всички 298 души на борда на пътнически самолет на малайзийската авиокомпания Малейжа еърлайнс, две трети от които холандци, загинаха при неговото сваляне над района на конфликта в Източна Украйна на 17 юли. Украинските власти и проруските сепаратисти се обвиниха взаимно, че са улучили злополучния "Боинг 777-200" с ракета.

Само няколко дни преди катастрофата германското министерство на външните работи определило в дипломатическа грама ситуацията в района като обезпокоителна. Това станало, след като украински военен самолет, летящ на височина от над 6000 метра, бил свален.

В деня на катастрофата, три самолета на германската авиокомпания Луфтханза прелетели над района. Единият от тях преминал само 20 минути по-рано, пише вестник "Зюддойче цайтунг".

"Обикновено авиокомпаниите трябва да бъдат информирани незабавно в случай на промяна на ситуацията в областта на сигурността... Това обаче е станало едва след разбиването на (полет) MH17", констатира "Зюддойче цайтунг".
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
ЧК преди 8 години
Не знам кой *** би пуснал гражданските си самолети над зона на интензивни бойни действия,а още по-чудно,правителството на Украйна защо не е затворило тези въздушни коридори,след като не ги контролират. За мен това е абсолютно умишлено действие на Украйна,знаейки,че рано или късно грешка от страна на опълчението ще доведе до подобно нещо. Ако не тогава,можеше да се случи след ден,два,месец,година!Може бойни самолети умишлено близко до боинга да са прихванати от ПВО систеата и после да е инциде
12
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вероятно MH17 е свален от руснаците с ракета земя въздух Бук. Версията за някакъв украински изтребител е толкова вероятна, колкото и сблъсък с НЛО.
11
7
 
6
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До 8Ало, "опа"-та, айде преди да напишеш опорните точки прочети правилно! Става дума за военен самолет, който преди това е лятал да 6000 м,свален от сепаратистите.За твое сведение ПВО-установките на сепаратистите, които са им доставени от Русия могат да свалят и на 6000 м и нма 10 000 м. Айде образовайте се малко!
10
5
 
38
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
Абе, айде разкарай се с тези мантри за "целия свят"! Този "целия свят" се състои САМО ОТ ЕДНА ГОВЕДАРСКА ДЪРЖАВА С 28 ПУДЕЛЧЕТА! Целият свят разбра вече колко е нещастна тази кравеферма, коята започна да досажда на всички. Вижда се края на "царството" и. Амин!
9
1
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
До до 17За *** е ясно, че каквото и да стане, виновна ще е Русия и лично Путин. "Руски БУК" звучи като американски "Ентърпрайз". Ами руски е, не е португалски. "Бук" е на въоръжение и в Украйна, и в Грузия, и в Азербайджан, и във ... Финландия. Следите от пробойните на поразяващите елементи имат характерна кръстообразна или Н-образна форма, а не кръглите отвори на самолетните скорострелни оръдия на изтребителите, щурмоваците, въртолетите,които руснаците монтират на всичко, което лети!
8
4
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
До Анонимен 14Има ***, които мислят, че знаят всичко и казаното от тях е истината. А тя, горката, е само една. Няма две истини - моя и твоя. Следствието ще завърши един ден и за холандците, нищо че са в НАТО и ЕС, няма да има никакво значение, какво иска Вашингтон, какво е полезно за политикато на настървяване към Русия! Хага не е София! Така, че нека почакаме! Ама тогава тиняма да имаш доблестта да кажеш:"Не бях прав, подведох се, аз съм *** запалянко!". Защото си дребен отвсякъде.
7
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 15: Кой даде на терористите от Донбас БУКа ?
6
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой даде разрешение граждански полети да прелитат над зона на бойни действия?
5
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ПУТИнофилията - са украинците, за Г***Зетата - са американците, а ИСТИНАТA е, че терористите от Донбас свалиха самолета с руски БУК.
4
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следователно германското правителство носи част от вината за свалянето на Боинга, заради проявената небрежност. Трябвало е да предупредят за обстановката, а не са го направили. Защо?
3
7
 
35
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 6Има го и варианта провокация.Ако помниш всички ответни мерки от страна на Америка и Европа започнаха след падането на Боинга та , че провокацията изобщо не трябва да се изклучва като вариант.Иначе най - логичното е , че Донетск са стреляли по бомбандировача СУ- (...) но ракетата се е заблодила и е подгонила боинга, но най важноте е че и в двта случая вина носи само Украйна.В първия е ясно, а за втория е било задължително да спрът полетите над региона.
2
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опа! На 6000 ли е летял? Нали беше на 10000!? Тогава версията че са го свалили урките със ракета от щурмовик става правдоподобна!
1
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
самолета с свален от украински изстребител , всичко е разкрито , има цялото разследване и снимки от космоса , заснет е изстребител които които стреля по самолета , руснаците го доказаха с факти а не като американците да хвърлят прах в очите на хората