Европа остава разделена за хомосексуалните бракове

На 22 май Ирландия ще гласува въпроса на референдум
17 май 2015 07:50, Красимир Ангелов
95
Европа остава разделена за хомосексуалните бракове
Само преди дни премиерът на Люксембург Ксавие Бетел (в дясно) сключи брак с партньора си. Снимка: Reuters

На 22 май Ирландия ще гласува на референдум за или против хомосексуалните бракове и на този етап според допитванията подкрепата за тях е по-голяма от отхвърлянето. Но Европа е  разделена по въпроса за еднополовите бракове, отбелязва в. "Журнал дю диманш".

Ирландия се очертава да стане 12-ата европейска страна признаваща еднополовите бракове. Първи го направиха парадоксално страни, в които населението е силно религиозно като Испания през 2005 г. и Португалия 2010 г., а Франция, където хората все по-малко посещават църквите трябваше да изчака 2013 г., за да признае хомосексуалните бракове.

Последен към лагера на страните признали този тип бракове се присъедини Люксембург, чийто премиер в петък се омъжи за приятеля си.

Противници на идеята засега са страни, славещи се със силните си религиозни традиции като Италия, Полша и Гърция, както и нови членове на ЕС като България, Словакия и Латвия, в които комунизмът и религията дълго време заклеймяваха хомосексуалистите, пише изданието, цитарано от БТА.

Ако Ирландия приеме еднополовите бракове на 22 май, то за едно поколение тя ще е успяла да премине от криминализирането на хомосексуализма към законовото признаване на гей браковете. Това е напредък в юридически план, но и знак за политическа зрялост, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хомосексуализъм=болест! Трябва да се лекува.Само до преди 20 години медицината официално е квалифицирала хомосексуалистите като дишевно болни.Сега тези душевно болни имат власт, дадена им от някой, който целенасочено развращава обществото.На Балканите трудно ще стане(освен в България,защото сме ***).
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдещето на идолопоклонниците
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
It is OK to be gay
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И те са хора но проблема като че ли е друг. В последно време доста елитни държави легализираха прекалено много този жизнен мироглед. ....паради семейни бракове активност в политиката и т.н.т Всичко това обърква главите на нормалните хора а именно на къде отива този свят .
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданският брак не е нищо повече от сключване на договор между 2-*** души. И като такъв подлежи на разваляне по съдебен път (развод)! Ако обаче говорим за чувства и желание на 2-*** души да живеят заедно - могат да го правят и без да са сключили Договора и да са организирали голяма трапеза за роднини и приятели! Сега може да цъкате минуси до умопомрачение.
22
2
 
11
 
! Отговори
Той е преди 8 години
До бай Ристо Исландия дори не стигна до референдум за ЕС, по-рано тая година правителството им официално оттегли кандидатурата си за членство. Тъй че, не всички драпат за гейския съюз, както ни набива в главите пропагандата му!
21
3
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Абе, вие, от майтап не разбирате ли? Да си се женят обратните- какво лошо. Докато не е задължително, да се женят.Ама какво ни занимават нас с техните дупетии- това не разбирам. Аз пък, кат не съм от тази партия- никой не ме показа на снимка у интернето кат се женех.....
20
2
 
19
 
! Отговори
синева преди 8 години
Любов между мъж и мъж?! - ХА! ( Алф). Брак между мъж и мъж?! - Лелее! ( Любиша Самарджич в Горещ вятър). Реакциите са същите и при женския вариант - смешно, грозно и безбожно ( три в едно).
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом двама възрастни се обичат и не пречат на никого с любовта си, аз лично нямам никакъв проблем с това. Какво правят в леглото си е тяхна работа. За мен е много по-важно какъв е човека като характер, а не с кого си ляга.
18
3
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Щях да призная това за сватба само, ако единия беше облечен с бяла рокля и с воалче. Това сега си е направо нищо и половина.
17
2
 
12
 
! Отговори
хайде сега преди 8 години
Да се радваш,че ти бъркат в отделителната система според мен не е нормално,независимо от напъните за "европейски ценности" и "модерно демократично мислене"!Ако някой има нужда от продухване-добре,но да го превръщаш в норма на поведение за всички си е откачена работа!
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС ще надживе е МускалоСтан и ще има граница с КИТАЙ
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е нормално да си гей.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Компа е на екипа Атанасов ПЕРИ единия е с баща Българин и майка ирландка а другия е акана ирландец и по двете линий . НЕТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ И КОНРАД ЗОРГЕ който също има доста заслуги по въпроса
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжно, жалко и отвратително е, че въобще е възможно да се обкъжда подобна болна тема. По странен начин властта е попаднала в ръцете на извратено малцинство и то натрапва заболяването си на целия континент. Явно нормалните вече са лишени от имунна система, щом не реагират подобаващо.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tюринг е измислил "компа" точно толкова, колкото ти си измислил квантовата физика. разбил Енигма, а компа е създаден от Джон Атанасов - българин!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31 В защита на коня ще кажа 4е не е дал нито един лош съвет и не е откраднал нито една монета Явно си е по добър от разните там Народни представители
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още един руски успех в космоса ракета Протон се взриви при старта
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще живеят заедно, ще имат общо домакинство и финанси, си е работа на индивида. Но семейството предполага отглеждане на деца и изкривяването на детската психика от "семейство" еднополови съпрузи е престъпление към децата. То май и това е целта - тотална разруха на обществото, атака срещу неговата основа - семейството и възпроизво от инкубатори, според нуждите на промишленото производство на корпорациите и необходимостта от обслужващ персонал на "елита".
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами президентът на Русия също е гей - closet gay. В православна Русия високопоставен чиновник на 57 години се ожени за момиче на 17 години. Вижте го, горкото дете.Нажуд Гучигов и Луиза Гойлабиева зарегистрировали брак в ЗАГСе