Шведски принц се ожени за бивша риалити звезда

Карл Филип е трети по ред в наследяването на трона
Обновена: 13 юни 2015 21:20 | 13 юни 2015 21:17, Елка Василева
6
Шведски принц се ожени за бивша риалити звезда
Снимка: Reuters

Шведският принц Карл Филип се ожени за бившата риалити звезда и модел София Хелквист на пищна церемония в параклиса на Кралския дворец в Стокхолм, предадоха световните агенции.

Сватбената церемония се състоя в присъствието на кралското семейство, представители на правителството и парламента, приятели и роднини на булката и младоженеца. Свидетели на събитието станаха и гости от много страни, включително принцове и принцеси, информира ТАСС.

Освен краля и кралицата на Швеция (родителите на 36-годишния Карл Филип) сред гостите на сватбата са още четири кралици - на Белгия, Дания, Холандия и Норвегия, както и японска принцеса и десетки благородници, посочват ДПА и Асошиейтед прес. Церемонията се излъчваше по телевизията в Швеция и съседните Дания, Финландия и Норвегия.

След бракосъчетанието принцът и съпругата му се отправиха в кортеж, съпроводени от конни гвардейци, по празнично украсените централни улици на столицата. Събитието бе възвестено с 21 пушечни залпа. Денят ще завърши с тържествена вечеря в кралския дворец, допълва агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Карл Филип, който носи титлата херцог Вермланд, е син на краля на Швеция Карл Шестнайсети Густав и на кралица Силвия. Роден е на 13 май 1979 година. Той е трети по ред в наследяването на трона след сестра си, престолонаследничката принцеса Виктория и нейната дъщеря Естел.

След брачната церемония София получи титлата принцеса и херцогиня на Вермланд. Тя е родена през 1984 година, учила е счетоводство в Ню Йорк, има също диплома за учител по йога и е работила като фотомодел. През 2010 година основава организация в подкрепа на децата в неравностойно положение в Южна Африка Project Playground.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шведите са едни от най-разкрепостените европейци и постъпката е обяснима. В един следващ етап - примерно след 50 г. кралското семейство нищо чудно и да почне да се фраска по телевизията.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези аристократите се усетиха че им е загнило семето от кръвосмешения и започнаха да се женят за хора от народа
3
2
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
а защо жена? швеция е най-прогресивната държава, редно е да се ожени за мъж
2
0
 
10
 
! Отговори
Като се обичат да... преди 8 години
... се вземат!
1
8
 
7
 
! Отговори
леле преди 8 години
*** 99 lvl