Дочуто от Камерън: За Гърция може да е добре да напусне ЕС

Било възможност да оправят икономиката си
27 юни 2015 09:58, Александър Попов
81
Дочуто от Камерън: За Гърция може да е добре да напусне ЕС
Снимка: Reuters

В частен разговор британският премиер Дейвид Камерън допуснал, че евентуалното излизане на Гърция от еврозоната може да е добра възможност за Атина да реши икономическите си проблеми, съобщи ТАСС, цитирайки британския в. "Гардиън".

Вестникът се позовава на изтекла от обкръжението на премиера информация от негов частен разговор с колега от Европейския съюз по исканията му за реформи в ЕС.

"Във връзка с Гърция премиерът се пита дали е разумно от страна на Ангела Меркел да се съгласява дискусията с Атина да се състои на равнище министър-председатели и размишлява, че за Гърция може да е по-добре за напусне еврозоната, за да сложи в ред икономиката си, макар да признава, че и това крие сериозни рискове", се казва в работна бележка, цитирана от всекидневника.

"Гардиън" отбелязва, че коментарите на Камерън може да предизвикат известно раздразнение сред лидерите от еврозоната, които се борят да предотвратят изпадането на Гърция в дефолт и излизането й в резултат на това от еврозоната.

В Брюксел днес ще се състои нова извънредна среща на Еврогрупата в пореден опит за постигане на споразумение между Гърция и нейните кредиторите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ГърцияДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, ей го къде е Евразийския съюз :D
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO 72 IZGLEGDA NISHTO NE RAZBIRASH--TE IMAHA USHI,A NE CUVAHA,TE IMAHA OCI A NE VIGDAHA.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 70Стига си писал глупости, всеки може да отвори и да види статистическите данни за Сибирския Федерален окръг, средната брутна работна заплата по данни на Росстат за месец 3/2015 г е точно 28387 рубли или около 457 евро буртна работна заплата,това е преди удръжките, по отношение на това колко е ефтини, еинственото което е по-евтино там е бензина и газта, всичко останало е средно 2 пъти по-скъпо отколкото в София
48
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 8 години
То е ясно, че е добре да напусне ЕС, защото този ЕС няма нищо общо с ЕС преди 20 години (няма и да има). Ама като гледам, нещо не я пускат (Гърция) от ЕС. Като е толкова фалирала, за какво толкова я дърпат? Жалко, че българите пак излизат най-големите балъци.
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКъм 40 хил рубли е заплатата в Сибир - около 800-900 евро. Плюс това там всичко е много по-евтино. В Сибир градовете са по уредени дори от София, чисти, красиви с широки улици без дупки - може да се види в ютюб - Барнаул например.
46
7
 
2
 
! Отговори
до 67 от славянин преди 8 години
По соц-а - режим на тока, по ''демокрацията'' - режим на здравеопазването, образованието, работните места, заплатите, битовата и националната сигурност, и т. н., т. е за едни има, за другите - нема!
45
4
 
5
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Всеки е забелязал, че ''демократ''-дегенератите защитават всичко изродено и противоестествено - гейовете, гейските бракове, ГМО-то, фракинга и останалото! Какво по-добро доказателство от това че ''демократите'' са психодегенерати до мозъка на костите си и най-големите врагове на човечеството!?
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Режима на тока през комунизъма е един от най-отвратителните ми спомени като малък,тошо беше фалирал отново и изнасяха ток за Турция за да лапат долари, а народа опъваше кабели с акумулатори из цялата къща за да не стой на тъмно.И това точно вечерта когато всички са вкъщи...
43
7
 
6
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Разбира се че е добре Гърция да излезе от ЕС за да оправи икономиката си като влезе и в ЕВразийския съюз, и в БРИКС и няма да има никакви икономически проблеми повече!
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
35 май ти не помниш!? Влязохме в евросъюза на 1.01 2007г аз 2006г вземах заплата 600лв а именно 300 евро или 400$ .Нещо сънуваш заплатите да са били тогава 10$. Сега след 8г. вземам същитите пари, какъв евросъюз кви пет лева.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е русия само масква ли е, я кажи колко взимат в Сибир?
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Абе супер беше, а? Като сега в Северна Корея и ***."...Средна заплата в Русия - 900 евроСредна заплата в България - 200 евроСредна заплата в Москва - 1800 евроСредна заплата София - 350 евро.
39
0
 
6
 
! Отговори
случаен преди 8 години
Заглавието е за ЕС, а в текста пише за еврозоната. Дали сме наясно, че са различни неща?
38
5
 
9
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 53 преди 8 години
Умнико, гледай филма "Моргелоновата болест", той е от 2009 г., какви 5 години сънуваш. От десетилетия ГМО се влагат в хранителните продукти, основно през изходните суровини-соя, царевица и пр. В последните години огромните поражения, нанасяни от влагането на ГМО в храните вече не можеха да се скрият. Пораженията са чудовищни, с неизмерими ефекти и дори в обозримо бъдеще не може да се предвидят ако не всички, поне повечето вреди. Имало е насърчаване на влагането на ГМО от ФАО, уж за борба с глада
37
8
 
23
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Значи тука има някакви анархисти, които твърдят, че ще се "оправим", ако излезлезем от "злия" ЕС. Искам да Ви кажа, че вероятно ЕС е единственото нещо, което поддържа някакво развитие на България. И не толкова заради еврофондовете, а заради контрола, който ни осигурява евро съюза. Нали се сещате иначе нашия политик-*** какви щуротии и поразии би направил, ако го нямаше "злия" ЕС да го поплясква по ръчичките всеки път, когато му хрумне някакъв "гениален тарикатлък"?
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 49Режим на тока имаше през целия период на 80-те години, тогава се и въведе и лимита от 1100 килоавта потребление на домакинство, та хората, които ползавха повече електричество, масово почнаха да си слагат 2-ри електромери, от тогава е и вица "София е като дискотека, ту светва, ту гасне, а при дисководещия в резиднция Бояна, посотоянно свети"Спомням си като ученик, като бях 2-ра смяна ни намаляавха часовете, за да свършим преди да се е мръкнало зимата
35
7
 
10
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 48 преди 8 години
Да, имаше режим на тока-временно явление, познато и в други страни. Имаше повече от 2 вида салам, 2 вида кашкавал и бира, които бяха без ГМО! ЗАПОМНИ ТОВА! "Парцалите" в бирата се появяваха след седмия ден, така е по рецепта, това не е недостатък. Запитал ли си се защо и на на каква цена сегашната бира е с трайност 180 дни? Не? Ще ти кажа - същото е като с киселото мляко - в сегашното вместо 1000 живи спец. бактерии в единица обем, има само 2-3 за да не се разваля, но това вече не е кисело мляко
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пълни глупости. Имаше режим на тока след 90та година. И преди това е имало, но е било изключение - нали затова ни спряха Козлодуй, защото произвеждаме повече ток отколкото ни е необходимо и изнасяма, сега на бившите клиентите ток им продават европейски компании. То в САЩ и Англия понякога спира тока с дни и има аварии.
33
3
 
7
 
! Отговори
бай сандо с двата .. преди 8 години
Братя и сестри, време е за революция, наа оръжие
32
1
 
9
 
! Отговори
Трудовакъ, до № 43 преди 8 години
Този "огромен заем от Запада" какво точно представляваше според теб - ДЦК, съкровищни бонове, що ли? Не знаеш? Чуждестранните търговски кредити, получени през БВТБ с нищо не ангажират България, а само банката. Луканов обаче призна този дълг за държавен, без каквото и да било законово основание според действащото право. Ти четеш някъде нещо, но аз съм го видял лично, зная го от някои участници в тази далавера. Жалко, че Чавдар Кънчев почина, той си знаеше на какъв нечовешки натиск беше подложен.