Френската полиция обискира офисите на Google

Акцията е след оплакване на данъчните власти в Париж
10
Френската полиция обискира офисите на Google
Снимка: Reuters, архив

Френската полиция и прокуратура обискира офисите на Google в Париж. Акцията е част от предварително наказателно разследване, стартирало през юни 2015 г., след като френските данъчни власти са внесли оплакване, пише в изявлението на финансовата прокуратура, цитирана от Bloomberg.

Разследването цели да установи дали ирлaндският клон на Google има постоянното представителство във Франция и дали фирмата наистина не е декларирала част от приходите си във Франция.

Новите мерки от вторник добавят нова доза интензивност в разследването за предполагаеми данъчни измами от страна на технологичния гигант, посочва Bloomberg.

Google и компанията майка Alphabet Inc са обект на недоволство в Европа заради ниските данъци, които компанията е платила. Властите в Париж призоваха технологичния гигант да плати данъци на стойност около 1,6 милиарда евро.

Калифорнийската компания от своя страна заяви, че спазва френските закони и сътрудничи на властите в усилията им да си отговорят на въпросите.

Обиските са започнали в около 5 часа сутринта във вторник, съобщи вестник „Паризиен“, позовавайки се на анонимни източници. По-късно следобед пред офиса на Google на Rue de Londres номер 8 е имало паркирани две полицейски коли.

По-рано тази година Google постигна споразумение с британското правителство за 130 милиона паунда (190 милиона долара).
 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Парижgoogleобиски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
:-D преди 7 години
Чичко Гугъл знае всичко
7
1
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Наполеон сигурно е бил китаец... ?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В офисите на google са много смели, но арабските катуни ги заобикалят от далече. Французите винаги са си бели меки китки.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обиск се прaви нa лице, нa офис се прaви претърсвaне и изземвaне. Нaучете се дa пишете.
4
4
 
7
 
! Отговори
преди 7 години
Отдавна беше време ЕС да настъпи огромните американски компании, американците защитават своите и мачкат чуждите при всеки удобен повод. Не веждам причина ЕС да не защитава своите, нищо лично, просто бизнес.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейската политика е да се отстраняват гигантите и на тяхно място хората да почнат да ползват родните услуги.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим световните "Ал Капоне" дали ще могат да бъдат накарани да плащат. Това е глобализма - шепа "богопомазани" да решават всичко. Скоро ще имаме свободата за правото на избор между едно и също.
1
0
 
20
 
! Отговори
Garibaldi преди 7 години
Войната между ЕС и САЩ се разраства. На много европейски страни им писна да виждат свои бизнес проекти постоянно саботирани от САЩ/ЦРУ по света.Трагедията с EgypAir не е случайна. Тя идва месеци след обявяването на Холанд, че е готов да сътрудничи в икономически план с Египет.Преди 2 месеца млaд италиански изследовател бе убит по жесток начин насред Кайро.Всичко това с единствената цел да скарат европейските страни с Египет и да дестабилизират и ограбят поредната страна в близкия изток.