Лондон ще ограничава миграцията с разрешителни за работа

Преговорите за Brexit не са почнали, но правителството търси решения отсега
Обновена: 11 сеп 2016 17:03 | 11 сеп 2016 16:53, Боряна Павлова
12
Лондон ще ограничава миграцията с разрешителни за работа
Снимка: архив Reuters

Британската министърка на вътрешните работи Амбър Ръд съобщи днес, че проучва системата за разрешителни за работа като начин за контрол на имигрантите от ЕС в отговор на желанието на гласоподавателите, подкрепили Brexit, да се затегне граничният контрол, предаде Ройтерс.

Макар че официалните преговори за излизането на Великобритания от ЕС все още не са започнали, Лондон търси начини да задоволи гласоподавателите, подкрепили Brexit. Те настояват за по-малък брой имигранти и прекратяване на политиката на отворени граници с евросъюза на фона на нуждите на икономика, в която някои сектори зависят изключително много от чуждестранна работна ръка, посочва БТА.

Разрешителните за работа със сигурност имат смисъл, посочи Ръс пред BBC. Тя допълни, че ведомството й проучва системите за контрол на имиграцията и все още не е взето решение.

В момента Великобритания прилага визова система за страните, които не са част от ЕС, а гражданите на страните от евросъюза могат да живеят и работят свободно в страната.

Това, което ще проучим е как можем да получим най-доброто за икономиката, намалявайки бройката , но защитавайки хората, които наистина са полезни за икономиката, посочи Ръд.

По-рано този месец британският премиер Тереза Мей изрази съмнения в ефикасността на имиграционните системи, при които кандидатите се оценяват по точки въз основа на образование и умения - нещо, което агитиращите в подкрепа на Brexit, обещаваха. Реакцията на Мей предизвика опасения сред гласоподавателите, че правителството й не заема достатъчно твърди позиции по ключови въпроси като имиграцията.

Ръд, която е близък съюзник на Мей, подкрепи целта на правителството да сведе нетната годишна имиграция във Великобритания от сегашните 327 000 до под 100 000 души.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Кореняците англичани или са потомствени аристократи или са заети в ШОУБИЗНЕСА , затова няма как да работят нещо друго. Got it? : )))))Joke aside, That's true , ask your friend! :)Между другото, всяко второ английско дете изучава музикален инструмент или посещава музикална школа -безплатно! Дори и такива с увреждания. Там гъмжи от кандидат музиканти.
7
1
 
7
 
! Отговори
Tt преди 5 години
Много имигранти живеят там на помощи и не допринасят с нищо за икономиката на Англия. Но има и много честни и работливи, от които те само печелят. Техен е проблема, че не са намерили решение до сега как да ги отсеят.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - "...За берачи на ягоди и други черноработни свери разрешителни за работа винаги ще има..."не е съвсем ясно какво е това "сВери", може би искаш да пишеш сфери. Както и да е. И без необходимост от разрешителни за работа източноевропейците традиционно горят.Englishmen & Westmen first!
5
3
 
11
 
! Отговори
АйТи преди 5 години
През седмица две британски рекруитъри ми предлагат работа. Може и да се навия , но ако трябва да вадя разрешителни,сори батка ама и от Германия също ме търсят.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните са много хитри. За берачи на ягоди и други черноработни свери разрешителни за работа винаги ще има. Но в сверите с по-висока конкуренция источноевропейците първи ще изгармят.
3
1
 
25
 
! Отговори
англия преди 5 години
без работниците от източна европа в някои сектори НЕ МОЖЕ , но ес МОЖЕ без лондон като финансоф център...такъв могат да бъдат франкфурт или париж като данъците от фин.операции ще останат в ес. офисите и служителите могат да се преместят от острова на континента но англетата кой ще им работи на полето или в строителството не знам
2
0
 
18
 
! Отговори
Таню преди 5 години
И ще пребъдат тогава градовете като Лахор ъпон Тайн с техните работливи жители ;)
1
0
 
28
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Кандахар на Темза, а?