Форумът в Давос 2017 – разминаване между теми и очаквания

Сегашните световни лидери са в позиция на догонване
17 яну 2017 11:30, Екип на Bloomberg
3
Форумът в Давос 2017 – разминаване между теми и очаквания
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Световният икономически форум в Давос 2017 може да бъде описан с една дума и тя е разминаване. Това коментира бившият министър на икономиката Лидия Шулева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ ставаме свидетели на сериозно разминаване между темите, поставени като глобални предизвикателства (засилване на глобалното сътрудничество, съживяване на икономическия растеж, реформа на съществуващата капиталистическа система и индустриалната революция) и очакванията на самите участници на форума, както и на повечето хора по целия свят. 

Проучванията показват редица други страхове и рискове, пред които са изправени по-голямата част от хората по света, а именно - климатичните промени, емиграцията и терористичните атаки, изкуствения интелект, кибератаките и загубата на работни места, подчерта Шулева. 

Скоростта, с която се развиват процесите по света, е най-сериозното предизвикателство, отбеляза още тя. Сегашните лидери са в позиция на догонване. Те реагират постфактум. Оттам идва загубата на доверие към институции, респективно към бизнес и политика, допълни бившият икономически министър. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Ердоган преди 4 години
"ЗА МЕН ДАВОС , ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ ПРИКЛЮЧИ, ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ ТУК"Е.Т.ЕРДОГАН 2009 ГОДИНА
1
1
 
4
 
! Отговори
Г а в р а преди 4 години
8 човека държат повече капитали от 3 600 000 000 (3,6 милиарда) души,повече от половината население на земята!