Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
2
 
! Отговори
Shame, shame, shame преди 7 години
Как не я е срам..Мислих, че само в България ги има такива... дълбоко надупени в посока изток/северо-изток..
188
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че той си е руски *** Како.Никога не е имали Украйна -погледни си картите.Тя е една измислена държава.С изкуствено създаден език.
187
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Размириците в Украйна в глобален мащаб са организирани и предизвикани от САЩ. Доказан факт.
186
0
 
1
 
! Отговори
факто граф преди 7 години
и в България има българи - евролиберасти. За щастие никой не ги зачита за живи същества.А Европа и белите хора бавно, но сигурно обръщат платната към надигащата се славянска, православна Русия.Разбира се, че има соростутки, които плачат силно, храчат, плюят... но никой не ги зачита за хора.Щом в САЩ узряха да изберат президент русофил, значи светът става едно по-добро място.Днес в САЩ и България, утре Франция и Германия... Путинова Русия се изправя с пълна сила!
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двамата с Радев са на един акъл
184
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки нормален човек непромит от зорозоидите мозък знае, че Крим винаги си е бил руски. Руснаците не са дошли, те са си там от векове. Пред това е бил на монголската орда.Украйна е измислена държава. Няма народ украинци - има поляци и руснаци.
183
4
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До НАЙДЕНОВБългарския народ, но без мен. Крим си е Български ! Стара България трябва час по скоро да бъде възстановена и всякакви руски и американски интереси към тази българска светиня трябва да бъдат убити в зародиш !
182
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако льо Пен стане президент, льо Радев да признае Франция за руска Губерния !
181
6
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До един тамПрез 90-те не се разпадаше Русия, разпадаше се СССР. Украйна не се разпада, тя беше нападната от Русия, която откъсна територии от нея. Грешката на Русия беше че се намеси директно, вместо да въоръжи руснаците, които да се откъснат в независими републики - Косовския модел (признат от запада) след това тези републики можеха да влязат в Евразийския съюз. Така западняците нямаше как да защитават цялостта на Украйна, защото Косово им запушва устата.
180
9
 
10
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЪЩО ПРИЗНАВА КРИМ ЗА ЧАСТ ОТ РУСИЯ. НО ВСЪЩНОСТ ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОГОТО И ДА Е. КРИМ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КАТО НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ РУСИЯ, А УКРАЙНА.... ДА ГО ДУХА.
179
5
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Еми като се пишеме Евроглобалисти да признаем и Крим за Руски още повече, че народът на Крим в 98% каза, че не иска да има нищо общо с Украйна. Като признаха Косово, Босна ред е на Крим. Дано във Франция изберат тази жена за президент и махнат Меркел в Германия за да се отърве Европа от всичките Евро гей атлантици. На света са нужни политици патриоти и националисти. Европа няма нужда от ислямисти и терористи.
178
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералесУкрайна сдаде богу дух горката.
177
4
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До Анонимен Кой е умрелия. Май си прав.
176
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да се пеньите, и да се не пеньите - Крим е руски. Въпросът е затворен.
175
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералесЧакай ти, чакай от умрял писмо...
174
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За периода 1945-2010 САЩ са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...............Какво става с Христо Бисеров и неговоте сметки в швейцарските банки? Осъдиха ли го, или? Това какъв модел е?..................Това е корупция по руски модел и правосъдие по руски модел, извършено от политик , член на русофилска партия ,И същият този рисофилски съд който осъди много бързо Волен Сидеров, оправда Христо Бисеров за милионите които открадна и скри в швейцарска банка.
172
5
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименМатериалите по делото се подготвят за внасяне в Стокхолмския арбитражен съд. Искът ще е срещу руските държавни фирми станали собственици на инфраструктурата в Крим. Миналия месец ООН обяви Русия за агресор в Крим, което беше съществено за делото.
171
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
о Анонимен....................Какво става с Христо Бисеров и неговоте сметки в швейцарските банки? Осъдиха ли го, или? Това какъв модел е?..............Това е модел на корупция по руски в мащабите на България!Разберете се двамата какво да пишете, синхронизирайте се, а не една и съща опорна точка едновремено и двата трола да пускат.
170
5
 
5
 
! Отговори
Cъp Пичyк преди 7 години
Лю Пен ще признае ли Сибир за китайски ако китайците й бутнат някое милионче?