Русия – все по-активна на международната сцена!

Констатацията направи словашкият външен министър
20 яну 2017 08:35,
52
Русия – все по-активна на международната сцена!
Снимка: Reuters, архив

Русия затвърждава позициите си на международната сцена и взема все по-активно участие в решаването на най-сложните международни въпроси. Това заяви словашкият министър на външните работи Мирослав Лайчак на световния икономически форум в Давос, предаде ТАСС, като се позова на словашко интернет издание.

"Не можем да пренебрегваме факта, че Русия все по-активно се включва в решаването на тежки международни проблеми. Това е видно в примера със Сирия. От наша гледна точка е по-добре да се води критичен диалог с Русия, отколкото да не се води изобщо никакъв и просто да се продължава спиралата на взаимно неразбиране, неоправдани очаквания и стереотипи, свързани с мнението за противоположната страна", каза Лайчак.

Той коментира и предприетите от Лондон действия по отношение на Брекзит, като заяви, че за 27-те държави членки на ЕС "темите за сигурността, нелегалната миграция и заетостта са по-важни, отколкото преговорите за излизането на Великобритания от ЕС".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До borislav.ganovРусия и здравеопазване ?!?!Перука - японскаЗъби - немскиАвтомобил - немскиДрехи - италианскиСирене - италианскоКозметика - френскаПатриот - руски.
32
1
 
7
 
! Отговори
***** преди 7 години
До Анонимен такава беднотия е, че намалил даже картофите и хляба, а увеличили черният хайвер,шампанското и ролс -ройса
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия е беднотия до шия.
30
2
 
7
 
! Отговори
0 преди 7 години
До xaxaxa абе селски хахаха какъв щат на Амерка е бил колкото БВП на Русия да не би пак да е Калифирния щото Калифорния официално фалира на 01.05.2016г. заедно с фалита на още 33 американски града призраци.А БВП на Русия даже след рецесията която бе само една година /2015/ е 5-тият по големина в света.За разлика от САЩ чиито БВП е финансова пирамида с пари на заем.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До borislav.ganovА бе човек ти *** ли си или заблуден? В статията се споменава това за да се изтъкне Русия равна на Великите сили, а ти не спря да даваш сравнение с България, Украйна. Та ти правиш ли разлика, кои са Велики сили и кои не??? Ако Русия е супер сила трябва да се сравнява с големите, а не с българските села и българския стандарт. Понимаю????
28
8
 
4
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
До borislav.ganovЕ нали е Велика сила Русия-та ви,с кой друг да я сравняваме освен със САЩ, Западна Европа, Канада, Австралия, може би със Сомалия, Уганда и Южен Судан????????Вземайте си рублите и оставете хората сам да си правят избора, а той е повече от оЧеизваден Запад, а не Изток.
27
1
 
17
 
! Отговори
до хахаха преди 7 години
За твое сведение аз живея и работя в Москва с други Българи. Взимам много добра заплата и плащам много малко разходи за Битъ.Според мен в Русия няма никакава криза поне с тези Руснаци които аз познавам.
26
11
 
5
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
До borislav.ganovХоди си живей в хубавата Русия, където БВП-то не е от услуги и се радвай на това, че нямаш конкурентно на Запада образование, здравеопазване, стандарт на живот и чудейки се как да си напазаруваш зеленчуци с няколкото копейки в джоба, които се обезценяват с всеки изминал ден и пиейки си качествения одеколон се радвай на на вожда от Кремъл!
25
2
 
10
 
! Отговори
Щ преди 7 години
РУСИЯ ГОЛЯМА ДЪРЖАВА
24
9
 
5
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
Къв играч е Русия на международната сцена??? С икономика колкото на един американски щат. Русия освен износител на газ, петрол и оръжие не може да бъде износител на нищо друго освен нестабилност, конфликти и кризи. Вие болни русофили, като толкова обичате Русия защо не работите, учите, лекувате, почивате във вашата Велика Русия??? Ценност на Русия е смърт, несигурност и агресия, А не мир, демокрация, просперитет. Виждаме ценностите в Абхазия, Крим, Луганск, Донецск, Сирия!!
23
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУСИЯ Е ВЕЛИКАРусия те е освободила, за да те пороби. Нарича се "разделяй й владей"! Още преди 2500 години са го правили разни империи. И почти веднага след като те е "освободила" (реално сме си платили със злато на Русия за окупация, документирано е) започва да насъсква Сърбия да напада България с цел сърбите да ни крадат от земите. До ден днешен има будaли да вярват на този мит за безкористно "освобождение"...
22
3
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Нали 23 "По добре страна която заема три четвърти от земята" - аре посмали малко ...Верният отговор е една седма, но това едва ли има значение. Стремим се да бъдем обективни, а не заслепени от пропагандата, нали?
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на снимката: Отдавна е известно, че Путин е Пациент
20
6
 
12
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВЕЛИКА преди 7 години
и всички кучета почват да лаят щом им се присъни кошмара от неминуемата разплата за злините, които са сторили срещу БЪЛГАРИЯ като непрекъснато лаят срещу НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не дава Господ да имаш брат като руската кочиина. Това е най-голямото наказание!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесна снимка на смазаната физиономия не смехотворното ботоксово джудже :)))))
17
4
 
17
 
! Отговори
Нали преди 7 години
По добре страна която заема три четвърти от земята и има огромни ресурси да ти е приятел отколкото враг ...
16
2
 
12
 
! Отговори
История на България преди 7 години
Навремето Византийската флота транспортира Отоманците до Галиполи за да елиминира България.
15
6
 
8
 
! Отговори
Доктор Фауст преди 7 години
"Аз не бих препоръчал на Тръмп да сключи договор с Путин.Знам го от личен опит."
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано Господ си свърши работата по-скоро и отърве света от такива "титани".