Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от ТТП

Какви още са първите действия на американския президент?
Обновена: 24 яну 2017 07:23 | 23 яну 2017 20:25, Веселина Йорданова
121
Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от ТТП
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Доналд Тръмп подписа днес указ за оттегляне на САЩ от Транстихоокеанското партньорство (ТТП), съобщиха световните агенции.

Актът до голяма степен е формалност, тъй като споразумението за свободна търговия все още не е ратифицирано от Сената, отбелязва Асошиейтед прес. Според търговски експерти е малко вероятно то да бъде одобрено предвид съпротивата на избирателите срещу подобни сделки и евентуалната загуба на работни места.

Тръмп определи подписването на указа като "нещо голямо за американските работници".

На церемония в Овалния кабинет той подписа и заповед за замразяване на наемането на служители във федералните служби, както и директива, забраняваща американски неправителствени организации да получават федерално финансиране, когато осигуряват аборти в чужбина. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНапротив ГМО *** са сега в Европа,виж фирмите откъде са,а Монсанто бе купена от немците.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отмени и другите съкращения като ТТИП и т.н. и ще имаш много фенове в Европа приятелю
81
5
 
4
 
! Отговори
Помня преди 7 години
До трак 99 Най после един правдив коментар за Костов , единствения държавник до сега.Само с икономически лостове успя да извади фалирала България от блатото на Жан и тластна икономиката напред.За да бъдем абсолютно точни ръсто на БВП не бе 10% , а 6.5%. Най-висок ръст на БВП по негово време имаше Нова Зеландия-8.00%.За всичко останало си абсолютно прав.
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това споразумение бе изцяло в полза на американските компании. С един указ Тръмп подпомогна борбата на всички европейски противници на споразумението и прецака американците. Ако продължава така нищо добро не чака Америка.Все пак благодаря ти Доналд, че спираш наплива на гмо-*** към Европа!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
109,Не е отменил "неприет" указ, а е блокирал ратификацията на споразумението, с оттеглянето на САЩ (ако една държава се оттегли, указът отпада). Само, че медиите както винаги изкривяват истината, преди да ти я поднесат.
78
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Тръмп!!! Браво! Имаш фенове в България, продължавай все така!
77
5
 
18
 
! Отговори
до 94 преди 7 години
Дъщеря му Иванка освен,че е красива е и много интелигентна.Тя бе моторът в предизборната му кампания.Колкото и да злобеете соросоидчета видяхте прекрасното му семейство.Красиви умни бели хора.Учиндолският софиянец от Драгалевци си позволи *** шегички относно Бил и Иванка.Но според мен Бил е в деменция.Колкото до дългия,болестта го кара да става все по злобен.
76
3
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До АТАКИСТ (101)убягва
75
6
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Тъпчовци мои понеже ви обягва общата картинка ще ви го опростя. Битката вече не е между запад и изток а либерали и националисти. Това че Франция и Англия ще излязат от ЕС не значи че се присъединяват към Русия, а означава че не искат да ги управляват либерални лЯйнарчета и толерасти които дават повече права на малцинства и бежанци.
74
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костов беше издигнат с помощта на мутрите. И да, премахна ги - превърна ги в бизнесмени... С опашки...
73
4
 
13
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
Тръмп ще си вкара икономиката в ред - разкарвайки регулациите от които само разни блюдолизци се облажват - и в международен план, вече е по-рентабилно компаниите да общуват пряко помежду си, вместо да се вписват в сковани търговски съюзи дето и лозунга "петилетката за три години" им е прекалено модерен.
72
3
 
22
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
По-голям е шанса в САЩ да има втора гражданска война, отколкото Тръмп да се спречка с Путин. Това дето става с медиите е показателно - новинарите са морално остарели в сравнение със социалните мрежи, от които информацията пристига пряко, без политически редакции. Всеки човек с телефон вече е равен на журналист. По същия начин, щатският елит се състои от юристи и посредници, които сега остават без работа, защото са ненужни. Затова се отменят и търговските споразумения - безполезна бюрокрация.
71
16
 
5
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Едни световни елити си назначават президенти и си ги сменят когато и със когото си поискат.Преди десет години анимационното филмче дава Тръмп като президент на САЩ ,тва случайно ли е? Назначват се хора за президенти които не познават материята без един ден трудов стаж ,без грам опит в политиката като нашия Радев.Тръмп подписва без да гледа какво подписва ,важно камерите да го заснемат,няма такава клоунада и заблуда на хората по земята,и Тръмп си е от Родшилдовите кучета
70
18
 
3
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
Тъпунгееееееер, Дъщеря му и първата му жена са с едно и също име-Ивана. На щерка му и викат Иванка защото е млада и глупава.Разбра ли ,червена тикво.
69
4
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Това е човека!
68
2
 
16
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
То всички очакваха и момента, в който Тръмп ще се откаже от кандидатурата си, или поне че ще претърпи рекордна загуба... а какво излезе? Точно сега не е моментът да пророкувате, другари, че напоследък нещо тотото хич не го уцелвате.
67
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тракТе, русофилите са си шизофренични по природа.Очаквам с нетърпение момента, в който ще осъзнаят, че Тръмп не им е товариш.
66
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп започна да ощетява американската икономика,този ще го игонят със шутове ,запомнете ще го изгонят със ШУТОВЕ.Опитва се да рекетира ЕС и Япония ама ще му излезе солено щот ЕС може и с Русия,ама сащ без ес ???
65
6
 
4
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
СССР го затри Горбачов, като тръгна да се прави на по-католик от Папата. Да не говорим, че разумен човек може да оцени качествата дори на политически противник. Особено на фона на такъви "съюзници" като Меркел и Обонго.
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само няма да се притеснявате,хиляди пъти съм ви казвал ,че световната политика е планова политика заложена от преди десетилетия.Тръмп мръпк ,и той подписва без да гледа какво подписва,има хабер Тръмп от гео политика,има си хора за всичко и един там да подписва и да гледа лошо в случая на Тръмп комично.Така са радвахте и на нашия Радев пък той излезе под чехъл,стои до фикуса щот да не му духа на фикуса.