Къде ли са? Германия изгуби следите на 32-ма афганистанци

Те са част от 50-мата, които трябваше да бъдат експулсирани
24 фев 2017 19:29,
34
Къде ли са? Германия изгуби следите на 32-ма афганистанци
Снимка: архив Reuters

Германското правителство призна днес, че 32 от общо 50 афганистанци, които искаше да експулсира с полет до Кабул тази седмица, са се измъкнали от властите, предаде Франс прес.

С чартърния полет трябваше да пътуват 50 афганистанци, но "те бяха по-малко. Всъщност 18 избягаха", съобщи говорителят на вътрешното министерство Тобиас Плате на пресконференция. Той уточни, че съдът е анулирал заповедта за депортация на трима от отсъстващите. Останалите са изчезнали, укрили са се в черкви, за да избягат от германската администрация или в последния момент са съобщили за здравословен проблем.

В. "Билд" определи ситуацията като "катастрофа" и съобщи, че повечето от 32-ата отсъстващи афганистанци са успели да избягат от полицията, а петима са получили убежище в черкви. Подигравайки се на властите, вестникът съобщава, че 18-те афганистанци, които бяха експулсирани през нощта в сряда срещу четвъртък, са били придружавани от 68 полицаи, двама лекари и преводач, общо 71 души, чийто транспорт е струвал около 100 000 евро.

Германия връща в Афганистан отхвърлените кандидати за убежище по силата на споразумение, сключено миналата година, посочва БТА. Договорът, който е част от втвърдяването на миграционната политика след пристигането на стотици хиляди кандидати за убежище в Германия през 2015 г. и 2016 г., но е подложен на критики заради конфликта в някои части на Афганистан.

От декември досега бяха организирани три чартърни полета. С първия бяха изпратени 34 афганистанци. Във втория самолет имаше 25 афганистанци, а в третия - само 18. Общо през 2015 г. в Германия пристигнаха 900 000 бежанци, включително 150 000 афганистанци. В момента 12 000 афганистанци подлежат на експулсиране.

Убежището в черкви е в сива зона по отношение на закона. То зависи от решението на всеки свещеник или пастор и предизвиква недоволството на властите, които проявяват нежелание да влизат със сила в черквите, за да търсят мигрантите. В Германия има неколкостотин подобни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То бива, бива, демокрация, ама чак път толкова. В Германия какво чакат- да гръмне някъде и тогава да се сетят,че подобни хора трябва да стоят за закрито и затворено?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой знае. Твърдят,че са ги загубили, а може да са ги заровили дълбоко... На нищо да не вярваш вече
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма толкова залуав народ като немците. Казваш на хора, които са преминали множество граници нелегално, за да стигнат дотам, изминали са предимно пеша хиляди километри, за да се докопат до лелеяната земя, че ще ги експулсираш и очакваш те да стоят мирно и тихо в очакване това да се случи. Е, няма такава наивност, всъщност е чиста глупост.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна скръб са швабите. Само баламосват Европа, че знаят какво правят и че всичко било под железен контрол.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно новината, че Германия експулсира с хиляди е партенка. Щом за 10 тина нашественика такава новина стана.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са стадо овце, та да го караш насам-натам под строй. Западноевропейците са подивели на тема правила и ред и си мислят, че като запишат в компютъра 50, 50 ще им дойдат на крака. А те първоначално ги лишават от възможността да спазват правила и ред - като си хвърлят личните карти и минат нелегално границата. Типичен пример за това как простите неща стават доста сложни :)
7
0
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
за резервни части по частните клиники ;) фолкщурм си немат работа.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха тръгнал Болшоий театър,върнал се Малий театър!
5
0
 
30
 
! Отговори
А търсиха ли ги преди 7 години
В спалнята на Меркел ?
4
1
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Какви черкви бе?Това на което казвате черкви са евангелски секти те са част от играта с тероризъма!
3
0
 
39
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Еее хайде а аз си мислех че Германците са организирани... хахаха преметнаха ви необразовани черни аборигени и само да знаете още колко ще ви въртят направо ще ви се завие свят.
2
0
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Аз докато се наведа да хвана охлювите и те се разбягаха в храстите!
1
0
 
45
 
! Отговори
1 преди 7 години
Изгубили им следите... Ще ги откриете скоро при следващия терористичен акт. После ще кажете, че сте имали сведения, че готвят терористичен акт...