Убивани ли са цивилни в Мосул? US военни ще търсят истината

Става въпрос за въздушни удари, но не се знае кой ги е нанесъл
25 мар 2017 20:49,
17
Убивани ли са цивилни в Мосул? US военни ще търсят истината
Снимка: Reuters, архив

Американските военни признаха днес, че по искане на иракските сили за сигурност са нанесли въздушен удар по позиции на Ислямска държава в Западен Мосул, при който се твърди, че са загинали десетки цивилни, съобщи Ройтерс.

Американското централно командване уточни в съобщение, че приема сериозно твърденията за жертвите и е започнало разследване за определяне на фактите около удара и верността на твърденията за цивилни жертви.

Първоначалното разглеждане на информациите за самолетните удари, извършени в периода 16-23 март, показва, че по искане на иракските сили за сигурност коалицията на 17 март е нанесла удари по позиции на бойци на Ислямска държава в Западен Мосул на местата, споменати в съобщенията за загинали цивилни лица, се отбелязва в съобщението, цитирано от ТАСС.

По-рано днес агенция Асошиейтед прес съобщи, като се позова на представители на иранските власти, че в резултат на самолетните удари в Западен Мосул може да са загинали над 100 мирни граждани. 

Не се посочва обаче кой точно е нанесъл ударите, като само се уточнява, че в посочения район действат правителствените сили на Ирак с подкрепата на САЩ, припомня ТАСС, цитира БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Недейте така, извънземните са виновни. И през ВСВ пак извънземните са виновни. кък не ги е срам. Да бомбардират цивилни и цели градове със запалителни бомби, или с бомби във вид на детски играчки за да пострадът повече деца, извънземните са виновни. А и да не забравя, и един от шефовете на извънземните наай-много е виновен, ама то сигурно е от алкохола който е поемал. Все пак с 3 литра уиски на ден малко извънземни ще са адекватни.КАКВО ДА ГИ ПРАВИШ, ИЗВЪНЗЕМНИ !!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 7 години
Къде е сега ООН да излезе с резолюция за отчайващото положение на мирното население в окопирания град, както направиха за Алепо?
9
1
 
3
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
Американските кланета в Мосул вървят вече втори месец - изненадам съм че Сороската пропаганда изобщо отвори дума за това аз лично се радвам исламските животни трябва да бъдат унищожени до крак с атомни бомби
8
2
 
8
 
! Отговори
демократ евроатланти преди 7 години
путин е виновен
7
1
 
17
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
Не бе ,не са сега и разследване ще правят егати наглите кравари. Най-гадното е,че винаги при такъв вид военни действия гинат жени и деца, но както винаги те не са или пък вдигат вой до небесата когато трябва да изкарат друг, че е вършил нещо подобно едва ли не нарочно.
6
3
 
21
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Всичко е ясно! Американците са трепали ислямстите,а руснаците мирното население! Ми то е ясно по подразбиране!
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата межди русия и сащ е "0"една и съща идеология големи бойци пред бедни,цивилни,деца
4
1
 
35
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Аз, аз мога да кажа.Просто американците трябва да си отговорят на въпроса: "Кой ми *** в гащите"?
3
1
 
45
 
! Отговори
двойни стандарти преди 7 години
В Мосул умират мирни граждани има хуманитарна катастрофа а света мълчи няма ги и така наречените бели каски и право защитници който опищяха света за Алепо.
2
2
 
37
 
! Отговори
ей преди 7 години
Много добре се знае,не ни правете на луди Ирак заяви че САЩ са нанесли ударите и не само тези .....
1
0
 
46
 
! Отговори
Ъъъ преди 7 години
Всичко е от ясно по-ясно. Американците никога не убиват цивилни! В случая най-вероятно Путин се е маскирал като американски войник и е бомбардирал цивилните нарочно, за да повлияе на общественото мнение.