Русия прекъсна "горещата линия" за връзка с Пентагона

Причината за решението е ракетният удар на САЩ в Сирия
8 апр 2017 09:42, Елка Василева
104
Русия прекъсна "горещата линия" за връзка с Пентагона
Снимка: Reuters

Руското министерство на отбраната съобщи, че прекратява от полунощ - 0 ч на 8 април, работата по меморандума от 2015 г., съгласно който бе установена "горещата линия" за връзка с Пентагона, която има за цел да се избягват непреднамерени сблъсъци и конфликтни ситуации в небето над Сирия, предаде ТАСС.

Съответната нота за прекратяването на линията е била връчена на военния аташе на САЩ в Москва, съобщи на брифинг за журналисти в руската столица говорителят на руското военно министерство генерал Игор Конашенков.

Той опроверга съобщенията на американски медии, че Русия е запазила "горещата линия". По-рано високопоставени американски военни служители, цитирани от Асошиейтед прес, съобщиха, че Русия се е съгласила да поддържа оперативната "гореща линия" за връзка въпреки американската ракетна атака срещу сирийска ВВС база.

Те добавиха, че американски и руски военни са контактували по горещата линия няколко пъти след ракетната атака. Според тях американската страна е поискала уверение, че контактите ще продължат, и руснаците са потвърдили това.

Генерал Конашенков, цитиран от ТАСС, потвърди обаче казаното по-рано от него, че министерството прекратява сътрудничеството с Пентагона в рамките на меморандума за предотвратяване на инциденти заради ракетния удар на САЩ, който той окачестви като "най-грубо нарушение" на този меморандум. Той уточни, че съответната нота е била изпратена и в Пентагона по военно-дипломатически канали през деня.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Ужасно е как повечето от писещите тук са щастливи от изтребването на невинни хора. Какво ще спечели светът от тези войни? САЩ запалиха близкия изток-каква демокрация създадоха в Ирак, Либия? Един цветущ Ливан остана в развалини, а. Дамаск - град с вековни традиции и култура. Всяка страна е суверенна и никой няма право да налага собствените си убеждения на чужд народ - ни Русия, нито САЩ. Радвайте се на бомбардировките, Европа ще има повече араби от европейци след 10 години
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото не знае какво мисли Искандер Калибрович!
55
2
 
15
 
! Отговори
РУСИЯ преди 7 години
И ся ко става сур интересно. Сирийските самолети ще избомбят *** и останалите чаршафосани откачалки с благословията на Русия, а прехвалените ФАЩ, турция и израел няма да смеят да вдигнат хвърчилата си над Сирия, че руските С300 и С400 ще си ги свалят като капачки на стрелбище. Някой питаха защо руската ПВО не се задействала при американския удар. Ми много просто, защото имаха споразумение за това с ФАЩ, но но полунощ руснаците прекратиха това споразумение и сега да ги видим колко са "герои".
54
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците им свалиха самолета, разтреляха им пилота и какво направи "великата" руска ***? Нищо. Защото просто не им стиска. Защото икономиката им се крепи на косъм, който изтънява все повече.
53
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НфбАма не им стиска на руснаците :)
52
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 65Аз така като гледам тези които ревете сте вие русофилистичните гащници :))) прекъснали били линията ужас... ко ще прайм сега :) няма да си говорим ще се правим на сърдити хахаха
51
1
 
16
 
! Отговори
марин преди 7 години
Тръ..п сам се набута в клопката на противниците му и сру , жалко !
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кравари, яко рев да има - муууууууууу
49
31
 
5
 
! Отговори
СЛЕД ТОВА ОС.ИР..АНЕ преди 7 години
ПАДАНЕТО НА ЕМБАРГОТО ЗА РУСИЯ... ЩЕ Е НА ХУ..ЙОВ.ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!
48
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ме фара за Русия. Колкото по-далеч от нея, по-добре
47
5
 
44
 
! Отговори
Нфб преди 7 години
време е са има свалени американски самолети навлезли в територията но Сирия...време е да се избиват американските военни инструктуривреме е да се изхвърля доларасащ вредят на Европа и света...
46
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само още една само че масирана ракетна атака и то и по руски военни ще приключи за дни военния конфликт в Сирия!Всеки да си знае мястото!Не може 6г да продължава това клане там и никои нищо да не прави!Да не казвам че целия го отнася ЕС ,тост и ние!Които е против да се спре конфликта та дори и със сила е ***!
45
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че нали по тази линия ви предупредиха, сега при следващата атака ще има убити и от ***
44
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вие тука русофили свикнали сте от.ад
43
34
 
4
 
! Отговори
Войната свършва преди 7 години
ЛЕКАРСТВОТО ПРОТИВ ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ СЕ НАРИЧА -----ТРЪМПОЕРДОГАН!ДЕЙСТВА ----СИЛНО ОХЛАЖДАЩО НА ДИКТАТОРИ И РУСКИ УБИЙЦИ!!!
42
3
 
24
 
! Отговори
баю преди 7 години
Абе кой им дава компютри на такива като 50-ти? Незнаех че в КАРЛУКОВО е разрешено на такива да пишат по форумите! Как е възможно "УМНИЦИ" да се изказват и да дават мнение? Та нали такива като този разцъфтяха България и още малко ще върже и ще роди Мушмули! Колкото до горещата линия такава вече няма. Поради умната постъпка на Тарамбуката! В момента джихадистите настъпват с пълна сила към изгубените си територии благодарение на Тарамбуката. Войната в Сирия няма да свърши и след 150 години!
41
35
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Русия прекъсна.....Тръмп си го премести....
40
24
 
4
 
! Отговори
ГОООООООЛЯМ ПРАЗ преди 7 години
ХА,ХА,ХААААААААААА.....ПАК ШЕ ГИ "ИЗВЕСТИМЕ"..... , АКО ПОТРЕБВА.....!!!!!!
39
4
 
46
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Абе тук бъка от проамерикански презервативи - ама нали се знае, като се свърши работата, презерватива го мятат на *** . Божеееее, що толкова много простаци в тази България бе !? А пък Русия ще им го набута по руски, когато онези най-малко го очакват. Онова парвеню Тръм, само се пъчи и кокори - онези или да го пребиват този напарфюмиран дрисък, или е е....на майката на целия свят!?
38
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт-след ракетния удар идил започна офанзива.