Абас: Русия да посредничи за палестинската държава

На среща с Путин той поиска границите на Палестина от 1967 г.
11 май 2017 21:50, Анисия Иванова
3
Абас: Русия да посредничи за палестинската държава
Архив: Reuters

Създаването на независима палестинска държава в границите от 1967 г. е невъзможно без посредничеството на Русия. Това заяви днес ръководителят на автономната палестинска власт Махмуд Абас на среща в Сочи с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС. 

"Позицията на Русия се отличава с твърдост. Тази позиция е насочена към създаването на независима палестинска държава в границите от 1967 година със столица в Източен Ерусалим. Тази позиция винаги чуваме от вас, тя е твърда и вие винаги я повтаряте", каза Абас на Путин.

Руският президент заяви, че поддържа възобновяването на прекия диалог между палестинците и Израел за намиране на изход от близкоизточната криза, предаде ТАСС.

"Русия в качеството си на участник в Близкоизточния квартет редом с ООН, САЩ и ЕС, ще продължи да оказва всестранна поддръжка за възобновяването на прекия диалог между палестинците и израелците", каза Путин.

Той съобщи, че по време на разговора с Абас, е подчертал необходимостта от мирно съществуване на две държави - Израел и Палестина и е казал, че това е нужно за гарантиране на сигурността и стабилността в региона.

"Само политическо решение е възможно на израело-палестинския конфликт", заяви Путин.

Абас пък благодари на руския президент за помощта на Москва за създаването на многофункционален културен и спортен център във Витлеем, като отбеляза личното участие на руския държавен глава в този проект. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 6 години
Палестинците ЩЕ има да чакат!!!!Расия НЯМА да си развали отношенията с Израел за да угоди на арабите.Толкоз.
2
1
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Без Русия умереният арабски свят е загубен
1
4
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Всички чакаме с нетърпение деня, в който Иран ще изрине онова петно от картата!