Г-7 с манифест за всеобхватно икономическо развитие

Срещата бе придружена от протести срещу промишленото развитие
13 май 2017 20:38, Петя Славова
6
 Г-7 с манифест за всеобхватно икономическо развитие
Снимка: БТА

Министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните от Г-7 подписаха днес манифест за всеобхватно икономическо развитие, съобщи в края на срещата в Бари италианският министър на икономиката и финансите Пиер Паоло Падоан, цитиран от ТАСС.

"Документът поставя основите на система за единна политика за постигане на равномерен икономически растеж", посочи министърът, като уточни, че в заключителната декларация са "определени конкретни действия по редица теми". "На тази среща не говорихме само за глобални проблеми, но и обсъдихме конкретни отговори на конкретни задачи", изтъкна Падоан, цитиран от БТА.

Особено внимание финансовата Седморка е обърнала на киберпрестъпността във финансовата сфера. Страните признават, че кибератаките са заплаха за икономиките на нашите страни и за предотвратяването им са необходими мерки на политическо равнище, се казва в комюникето, в което са посочени и срокове за изготвяне на съответни мерки - до октомври 2017 година.

Икономическата седморка потвърди и мандата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за оценка на условията и разработка на предложения за въвеждане на облагане с данъци на най-големите интернет компании (т. нар. уеб-данък). Всички участници са били единодушни, че общото решение е по-ефективно от националните планове, отбеляза Падоан.

В Бари, където бяха въведени безпрецедентни мерки за сигурност заради срещата, се състоя демонстрация против политиката на промишлено развитите страни и международната банкова система. В шествието се включиха неколкостотин активисти.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича ми на манифеста на компартията!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво се събират, само дано да не забравят кой ги освободи от фашистко робство през 1945-та! Че ако забравят, може Вова да им припомни, като ги превърне в ядрена пустиня!
2
9
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 4 години
тотална либерализация на всички пазари и демокрация в тоталитарните фашиски дЕржави от кремъслски тип .... това е бъдещето!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано!