Ако щете, вярвайте: Жега от 49 градуса в САЩ

Заради екстремални температури отменят пътнически полети
21 юни 2017 08:18, Елка Василева
36
Ако щете, вярвайте: Жега от 49 градуса в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Необичайно горещо време обнови температурните рекорди в редица места в западната част на САЩ и причини отмяната на редица полети от летището на Финикс, щата Аризона, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В Лас Вегас, Невада, температурите достигнаха рекордните за града 47,2 градуса по Целзий. Метеоролозите казаха, че е възможно тази температура да се задържи и днес. Горещината подлага на изпитание енергийните мрежи поради засилената консумация на ток за климатиците.

А във Финикс, столицата на Аризона, жегата е още по-силна - 49 градуса. Такава температура там е отбелязвана само три пъти в историята на измерванията. Рекордът не падна само благодарение на малко облаче, което покри за кратко време небето.

Авиокомпания "Американ еърлайнс" отмени вчера 50 свои полета от града, като обясни това с техническите особености на пътническите самолети, които при такива атмосферни условия имат нужда от по-дълго засилване по пистата, за да се откъснат от земята.

Властите предупредиха населението в повечето части на Калифорния, южната част на Невада и югозапада на Аризона да не излизат на слънце, да пият повече вода и да се въздържат от дълги физически усилия и натоварвания.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: жегатемпературиСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXВикаш всемогъщия Путин регулира температурата на планетата нали :))
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПритесненЯ вземи поглени температурите в Западна Европа. И после погледни календара. Такива като теб които мислите с гръбначния си мозък не би трябвало да имате право на коментар.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ме оная работа за сащ ....
9
7
 
19
 
! Отговори
Притеснен преди 6 години
Много съм се притеснил, какво ще правят горките хорица? Да им пратим малко чадърчета? Или да съберем парички да им помогнем да преживеят?И как така, в Невада точно... в Лас Вегас, в средата на пустинята... са вдигнали цели 47 градуса. В пустинята не валеше ли сняг целогодишно?Горките .....
8
4
 
29
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Да питат президента си Тръмп по въпроса за климатичните промени и защо се оттегли от споразумението.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако щете вярвайте, не ми пука...
6
9
 
14
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Време е за печено говеждо. Продължавайте да дразните Путин, и Русия може да ви позатопли с още няколко милиона градуса. Краварска папплач долна. Съсипаха планетата тия изродди.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не-не, няма климатични промени, каза Перчем Трумпетов и се изпърдя шумно.
4
1
 
16
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Амааааа това са китайците ве ! Тръмп така каза и му вярвам, защото е много умен и красив! :D Сериозно ако не се променят нещата, ще затрием бъдещето на децата си.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1... света не се върти около "англосаксонците". Тепърва целия свят ще си пати от климатичните промените и в това няма нищо лично.
2
0
 
7
 
! Отговори
антон преди 6 години
инъче снимката е в Los Angeles.
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбрах от приятел в Англия, че там е същото. Природата явно е решила да ги предупреди англосаксонците, за сега кротичко и деликатно.