Шок, но само в началото: Да разбереш, че синът и дъщерята ти са гей

Зилке и Холгер отдавна знаели какви са, но им отнело време да признаят
30 юни 2017 16:33,
140
Шок, но само в началото: Да разбереш, че синът и дъщерята ти са гей
Снимка: Deutsche Welle

Когато били тийнейджъри, Зилке криела от брат си Холгер, че ѝ харесват момичета. А Холгер криел от нея, че се влюбил в един свой съученик. Родителите Бригите и Бернд подозирали, че синът им има хомосексуални наклонности, но не го разпитвали. Дошло им обаче като гръм от ясно небе, когато дъщеря им разкрила, че е лесбийка.

Историята на едно необикновено семейство

Срещаме семейството в уютния дом на Зилке в Кьолн: Зилке и нейната партньорка Ивон с 14-годишната им дъщеря Леа, братът на Зилке - Холгер, както и техните родители Бригите и Бернд. Всички те на драго сърце разказват историята на необикновеното си семейство пред "Deutsche Welle".

Холгер си спомня, че навремето решил да признае хомосексуалността си още преди да навърши пълнолетие.
Изненадан бил, че когато разкрил истината, семейството му реагирало сравнително спокойно. "Майка ми се разплака, но каза, че и бездруго го подозирала. След което топло ме прегърна. Баща ми беше по-сдържан - трябваше му известно време, за да свикне с тази новина", разказва Холгер.

"Да, не бях подготвен, макар че години наред бях наблюдавал как синът ми предпочиташе да си играе с кукли", споделя бащата. Искало му се Холгер да тренира футбол или тенис, но момчето не проявявало никакъв интерес към спортните занимания. За разлика от сестра му Зилке, която направо обожавала футбола.

Бащата си спомня как отначало мислел, че хомосексуалността на сина му е някакъв "младежки каприз", който все някога ще отмине. По-късно обаче видял как детето му страдало от несподелената любов към един съученик. "Тогава ми стана ясно, че нещата са много по-сложни, отколкото си мислех", разказва Бернд.

След като синът им разкрил своята хомосексуалност, двамата родители потърсили съвет в кьолнска ЛГБТ-организация. Там се запознали с професор от Бон, който имал три хомосексуални деца.

"Без неговите съвети щяхме да продължим да се заблуждаваме, че това е някаква болест, от която синът ни може да бъде излекуван", разказва майката Бригите. Днес синът ѝ е на 40 години, имал е вече няколко партньори, като последната му връзка е продължила осем години.

Година след като брат ѝ разкрил своята хомосексуалност, Зилке запознала родителите си със своята приятелка. Истински шок за майката и бащата. Днес те вече имат две внучки: Леа е на 14 години, а Юлия още няма два месеца. И двете деца са заченати чрез изкуствено оплождане.

Още по темата

Съучениците и приятелите на Леа знаят, че момичето си има две майки. И това изобщо не ги смущава. "Спомням си обаче как реагира навремето една приятелка. Когато за пръв път споделих с нея, че си имам две майки, тя беше потресена и ми каза, че е готова да ми помогне с каквото може. Бях изненадана от реакцията ѝ. Та аз нямам нужда от помощ, напълно щастлива съм", разказва Леа. И не може да се нарадва на малката си сестричка.

Майката на Зилке и Холгер е убедена, че родителите отрано забелязват другостта на детето си. Но не всички реагират адекватно. "И ние се опитвахме да отучим Холгер от игрите с кукли. Но количките и самолетите изобщо не го интересуваха. Не сме си мислили обаче, че интересът на дъщеря ни към футбола е белег за хомосексуална наклонност", разказва майката.

"Щастливи са, защото ги приемаме такива, каквито са"

Бригите и Бернд обичат децата си повече от всичко. "Само бих им пожелал по-лека съдба, защото въпреки че държавата и обществото като цяло са толерантни към хомосексуалните, все още има твърде много хора, които таят предубеждения", казва бащата.

А майката добавя, че тъкмо хомосексуалността на децата е сплотила семейството още повече. "Нашите деца са изключително внимателни и откровени - и ни дават много обич. От никого не крием, че синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка. И двамата са щастливи, защото ги приемаме такива, каквито са. А и как да е иначе - та нали са ни деца", казва Бригите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
4
 
! Отговори
Татяна Дончев преди 6 години
Естествено, че родителите си няма да се откажат от хомосексуалните си деца, ама че чак такова щастие цари в това семейство, както се опитват да ни убедят... да са живи и здрави!
67
3
 
6
 
! Отговори
месара преди 6 години
колко трогателна история ......ох , просълзих се ! не че съм против гей общността , но не смятам че това трябва да се поощрява !
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай ай ай айй!
65
3
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Това не е болест, но при всички случаи е отклонение, което не е необходимо да се представя като нещо хубаво и едва ли не нормално. Срещу природата не може - това единствено създава проблеми.
64
5
 
4
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 666 Ако хомосексуализма беше генетично предаван той щеше бързо да изчезне, защото хомосексуалните не оставят поколение.Не случайно при животните няма хомосексуализъм.Това е психично разстройство точно както алкохолизма и наркоманията.Само дето алкохолиците и наркоманите не правят"прайдове".
63
4
 
2
 
! Отговори
666 преди 6 години
До вергилТи май си представяш човешкия геном като таблица с две колони - ген 1 - цвят на очите, ген 2 - дължина на носа. Мислиш ли, че това дали човек е левак или десняк се възпитава? Знаеш ли кой ген или гени го определят? И генетиците не го знаят още.Хомосексуалисти има и в най-консервативните семейства и общества. Тях никой не ги е възпитавал на това.
62
2
 
0
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 666Като е вродено кой е генът на хомосексуалността?Човешкият геном е разгадан,а пък такъв ген не е открит.Защо ли?
61
5
 
2
 
! Отговори
666 преди 6 години
Само да отбележа за сипещите огън и жупел по хомосексуалистите, че могат да споделят мнението си тук до голяма степен благодарение на Тюринг. На ваше място бих стоял далеч от компютрите току виж сте прихванали нещо...
60
6
 
4
 
! Отговори
666 преди 6 години
"Нямам нищо против различните, стига да не пречат на другите и да не натрапват идеите си."Досега не съм чул някой хомосексуален да изка забрана за брак между хетеросексуални. А относно идеята, че човек става хомосексуален, ако не е възпитаван правилни - да се смееш ли, да плачеш ли... Тези неща са вродени.
59
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нямам нищо против различните, стига да не пречат на другите и да не натрапват идеите си. И колкото повече опознаваме света реално ,не само виртуално свикваме с всичко. Непознатото плаши, и от както живея в чужбина , вече свикнах с всичко ,въпрос на нагласа и адаптация.
58
12
 
6
 
! Отговори
некоя преди 6 години
както и по всички други теми, изказванията тука са от сорта " тея па кви са, аз съм най-, най-... едва ли не господ. ама всичките тука карат колите на гейовете от германия, ходят да пазаруват във веригите им, пращат децата си да учат при тях....в общи линии използват всичко измислено и произведено от гейовете на запад... и седнали да коментират къв бил тоя или оня...я нека се похвали някой, кой от вас кара каруца с магаре, кой не пазарува във лидл, кауфланд и т.н.?
57
7
 
20
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Чета и не вярвам на очите си!!! как искат медийно да ни обработят,и по западно европейски да приемем това за нормално. Господ е създал Адам и след това *** за негова партньорка.
56
12
 
13
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 666Хомосексуално ще бъде детето ако не си го възпитал правилно.Също както ако стане наркоман или алкохолик.Или пък престъпник-във всички случаи е грешка на родителите при възпитанието на децата им.
55
13
 
10
 
! Отговори
666 преди 6 години
До писна ни (34)Тази статия е най-полезна за такива като теб, които някак си са убедени че на тях такова нещо не може да им се случи. Това, докато не се окаже че имат хомосексуално дете. И тогава какво правиш - изхвърляш го на улицата? Искаш то да няма право да създаде семейство и да обича някой? Да не може да излезне навън с този/тази, която обича?
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия има най-много обратни в цяла Европа. Хомосексуалните булки да ходят в Германия - там ще бъдат щастливи, има безброй гей паради и дори ще имат предимства в професионалното развитие за сметка на хетеросексуалните. Но България е християнска страна на 1300 години с изградени традиции и патриархат. Нали вашите политици постоянно говорят за културно разнообразие? Такава е нашата култура - тук сватбите между еднакви полове се считат за нещо неправилно и се отхвърлят масово от обществото.
53
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само хомосексуализма ще спаси земята от пренаселване.
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов да предложи да се гласува закон за браковете между мъже и мъже и жени и жени
51
6
 
11
 
! Отговори
така е преди 6 години
България и Полша останаха последните държави в ЕС които забраняват тази гнус в конституцията си. Дано устискаме и овладеем тази атака към държавата и обществото ни.
50
8
 
5
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Знаете ли защо по правило русофилите не бягат ни на Запад,ни към Русия? Труден за несведущите въпрос,но ясен като слънчев ден за останалите и крайно неприятен- за самите русофили. Видите ли достатъчно "минуси" под това твърдение,значи съм уцелил десятката т.е.- *** на русофилите!
49
4
 
23
 
! Отговори
2 преди 6 години
ГНУС... какво се опитвате да внушите...ами хайде света да свършва тогава