Германци си купуват сувенири с Хитлер от родното море

13 чаши с неговия лик са намерени в багажа на турист от Дюселдорф
10 юли 2017 19:16, Анисия Иванова
41
Германци си купуват сувенири с Хитлер от родното море
Снимка: Reuters, архив

Летуващите на българското Черноморие германци се връщат обратно в родината си със сувенири, свързани с нацисткия лидер Адолф Хитлер, пише регионалният вестник Die Kölnische Rundschau.

Митническите служители в Дюселдорф съобщават за случай, в който в багажа на 39-годишен мъж са открити 13 чаши с лика на Хитлер. Срещу него е образувано наказателно производство за внос на предмети, на които са изобразени противоконституционни символи.

След процедурата чашите са били унищожени. Германецът не е десен екстремист – купил е чашите, защото ги намерил за "забавни", поясниха митничарите, цитирани от "Фокус".

Властите обаче отправят предупреждения: чаши за кафе с образа на Хитлер или други нацистки символи са широко достъпни на пазара в България. Вносът на подобни предмети в Германия обаче е строго забранен.

"Това не е тривиален въпрос, това е престъпление“, заяви говорител на германските митнически служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на името на български платени биячи се назовават градове. Сандански например :-). За имена на улици да не говорим.
25
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Искам да внеса в Германия чаша,на която е изобразена капитулацията на Франция,подписана в един исторически вагон от ПСВ.Дали германците на витницата ще имат нещо против?Я да не се правят на ущипани.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има магазинчета правят по поръчка каквито чаши искаш - кеф ти Хитлер, кеф ти Сталин, Путин, Тръмп, Ердоган... само трябва да намерят из нета снимката/картинката която искаш и ти я отпечатват върху чашата до няколко минути.
23
1
 
6
 
! Отговори
АНАЛОГ преди 6 години
Сега остава някой литовец или украинец да се учуди, че в София се продават чаши с Ленин, Сталин ... ама НЕ, няма да се учуди, защо и в рашката *** има 10 пъти повече.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ-то се продават чаши секакво! Кеф ти Ленинки,Сталинки,Хрушчовки,Татовки,мао Дзедунки,що да нема и Адолфчет?! А по нататъкЦветанки,Бойки и сички други дето ни го набиват четвъртит със контрагайка!
21
7
 
12
 
! Отговори
Ф.М. Достоевски преди 6 години
България не може да има нито Хитлер, нито Сталин.Българинът по природа е демократ, у нас диктатура и култ към личност не може да съществува.Това, което беше през комунизма, е само бледа имитация на руските реалности, наложена насила.У нас на почит са бунтарите и хайдутлука.77060
20
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До White WolfАбсолютно си прав Левски е Българския Хитлер!!!!!!! И това трябва да се изучава в Българските училища!! А Ботев е Българския Гьоринг!!!
19
3
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Историята не може просто да се отрече и да се забрани. Диктаторите от това време може да са били чудовища в едно отношение, но патриоти в друго. Щом след 73 години немците още си спомнят Xитлеp, значи не е бил абсолютно черен.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана със свободното движение на хора и стоки вътре в европейския съюз?! Какви са тези митнически проверки??!
17
17
 
12
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Хитлер е бил своего рода гений.Най-голямото му постижение е, че успява да очисти 25 милиона съветски с вини.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарна икономика се нарича. Предлагането идва като резултат от търсенето. Какъв е проблема? Същото е и с продажбата на алкохол. Нямаме колонии от където да пристигат евтини стоки и ние да продаваме на другите и за това. Сега, че полякинчета искат да си избият парите за екскурзията показва, че вече имат изградени пазарни принципи от детството.
15
6
 
37
 
! Отговори
White Wolf преди 6 години
Сега е престъпление да се използват хитлериски символи в Германия, но след още един два века Хитлер ще е национален герой, и германците ще го почитат както ние почитаме Левски, Ботев, Хаджи Димитър и другите национални герои!!!
14
0
 
15
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Без Шенген означава МИТНИЦА
13
21
 
13
 
! Отговори
Болни хитлеристчета преди 6 години
Тук е пълно с психично-болни нацисти, които даже не знаят собствената си история.Да припомним какви са били плановете на Мистър Чърчил с държавата пълна с нехигиенични хора, които си честитят банята след като се къпят няколко пъти в годината -Пълно разпарчадосване на България и подялбата й между съседите, южна България, включително Пловдив се дава на Гърция, западна България на Югославия. Щеше да остане 1/3 от сегашната територия, но след като забравяме фактите дори и това ни е много.
12
5
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До Анонимен11В някой училища в Германия е забранено свинското месо защото огорчавало мюсюлманите.
11
2
 
22
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Каква митница!? Нима багажа от БГ до ГЕРМАНИЯ се преджобва? Нали сме в ЕС = СВОБОДНО движение на стоки, услуги и капитали. Ами ако летиш от БГ до Холандия (Шенген) и оттам с влак до Германия, ще те джобят ли?
10
3
 
26
 
! Отговори
Колекционер преди 6 години
Арен си е чичко Адолф,нищо му нема,особено на чашка за ракийка или върху юзче!Друго си е да викнеш: Ей Гарсон,едно малко Адолфче или: Фърли тук един двоен Хитлеряга,а?Аз си имам чаша със лика на Тато! Всяка сутрин се гледаме в очите и се поздравяваме демократично!
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече научавам за Германия толкова повече ме хваща страх.....такса за телевизори, паркинг места само за жени, курсове и стотици евро за билет за риболов...и т.н и т.н.....егати скапаната държава.
8
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо де, важното е, че в Германия вече са разрешени гей браковете.
7
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София свободно се продават по улиците хиляди стари артефакти с нацистки символи вместо да бъдат унищожени. Срам е за България!