Западни туристи просят в градовете в Югоизточна Азия

Виетнам: Чуждестранните просяци не са добре дошли
10 авг 2017 08:44, Елка Василева
14
Западни туристи просят в градовете в Югоизточна Азия
Снимка: архив, Reuters

Чужденците, посещаващи Виетнам, трябва да се въздържат от улична просия, тъй като нарушават националната забрана за просене на обществени места. Това заяви Чан Чи Зунг, ръководител на туристическите власти в провинция Киен Жианг, където се намира популярният остров Фу Куок, предаде ДПА.

За чужденци няма да бъде правено изключение, независимо колко учтиви изглеждат в опитите си да получат пари от минувачите, подчерта Зунг.

Те свирят, пеят, изпълняват магически номера или както при последния случай медитират, отбеляза той.

Коментарът е отговор на снимка, добила популярност в социалните медии, на която чужденка медитира до просешка купичка на остров Фу Куок, очевидно молейки за пари.

Макар самоличността и мотивите на жената да не са известни, практиката западни туристи да просят в големи градове из Югоизточна Азия провокира вълна от критики в местни медии.

Ръководителят на департамента за външни работи на провинция Киен Жианг посочи, че ведомството му насочва чуждестранните просяци към съответните посолства за помощ.

Ако чужденците идват, за да намерят краткосрочна или дългосрочна работа - тук трябва да поясня, че уличната просия във Виетнам не се възприема като работа - то те трябва да имат законен трудов договор, категоричен бе виетнамският чиновник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: виетнампросия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - А барута и фоерверките КОЙ е измислил? А компаса? А хартията и книгопечатането? А порцелана? А коприната....и т.н и т.н...Да-а. И както остроумно е отбелязаал един автор: Да се чуди човек, как китайците, измислили всичко това, са избрали да се хранят с помощта на куки за плетене!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наш'те майстори на занаята до Виетнам ли стигнаха вече?! Вярно, не сме доста на запад от Витетнам!
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Абе, ама гледам нещо не ви увира главата....ВИЕ ЗА КАКВИ СЕ СМЯТАТЕ БЕ? Много "умни и красиви"??? А виетнамчетата и другите от Азия са прости??? Абе, вижда се че или не сте ходили на училище, или не тези учебници сте чели!!! Абе да ви е известно на колко хиляди години е Китай? А Авицена да ви е известно че не е нито "британец", нито някакъв еуропеец??? А барута и фоерверките КОЙ е измислил? А компаса? А хартията и книгопечатането? А порцелана? А коприната....и т.н и т.н...
10
2
 
13
 
! Отговори
Петран преди 6 години
Има , има. Лично съм виждал подобни "артисти". Карат с по 2-3-5 $ на ден , с месеци се мотаят из региона , често на автостоп или пеш , некъпани , мърляви , напушени. Понякога изглеждат много по-изпаднали от местните.Абе избягали са от системата , разбирай не искат да осъзнаят , че в тоя живот се налага и да се работи :)))
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Те свирят, пеят, изпълняват магически номера или както при последния случай медитират, отбеляза той."Това не е просия, това са улични изпълнители. Има ги иткакто има градове. Вместо да арестувате хора, искайте такси и регулийте дейността им, както правят навсякъде в нормалните страни.А западни просяци във Виетнам звучи, като албански учени на кенийска астрофизипна конференция.
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Невен 8Ха-ха-ха....е, искаш да кажеш, че "уличните артисти" не са просяци!!А какви са?Че тя и мадонна-та си е просякиня...за какво ходи да пее по площади и зали? Само мащабите са по-големи, иначе си е все същата просия.Не ходиш на "концерт" безплатно, нали!? Ама гледам, нещо се обиждате, като ви наричат по-изпаднали от виетнамчетата! Свиквайте "еуропейчета"...Абе, сами си знаете кармата....България в какъвто и съюз да е влезла.....Какво рипате, после и репарации ще плащаме....за пореден път!
7
4
 
16
 
! Отговори
Невен преди 6 години
Не пишете глупости. Първо, става ясно, че във Виетнам на уличните артисти им казват просяци, така че мога да повярвам, че там ходят и работят западни улични артисти примерно. Ама някой да ми каже, че някой западноевропеец, получаващ 500-600 евро социални ще отиде да проси във Виетнам, където е супер евтино е смехория. Трето, вижте и ръчичките на псевдо западнячката. Такъв кафяв цвят трудно се докарва :).
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименабсолютно си прав! това е заради Хамериканците, които блъскат в Европа *** от Близкия и далечен изток, а същевременно правят фантастичен бизнес с бившия си смъртен враг Виетнам за над 16 милиарда долара само за миналата година:Римляните са го казали: Няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси!
5
3
 
9
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Ха сега де, западняците не бяха ли ''благоденстващи божества''!?
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Петран 4Да бе да.....как пък не....Можеш и в къщи да си седиш и пак да "отричаш системата", няма нужда да се тътреш на десетки хиляди километри за да забележиш ЗАЛЕЗА НА ЗАПАДА! Всъщност какво искате, това е кръговратът на живота....всяка система си има изгрев, възход, развитие и залез! Западната цъфтеше и процъфтяваше когато ограбваше и мачкаше именно този богат ИЗТОК, когато керваните вървяха на запад...Да ама всяко робство си има край! А сега да ви видим за ЧИЯ СМЕТКА ще се развивате????
3
4
 
23
 
! Отговори
Петран преди 6 години
Стига глупости. Точно тия отричащи системата и тръгнали да търсят просветление западни *** може да срещнете из Тайланд , Камбоджа ,Виетнам или дори Индия да просят.
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Западналите еуропейци" просят във Виетнам!!!!!!!!!!!!!!!!!! Алоууууууууууууууууу, еуропката.......кво стана бе????????????? Вай, вай, вай...............и ние се бухнахме в последния вагон на тази пропадаща еуропка..............вай, вай, вай........до къде се докарахме!!!!!!!!!??????????????? Да просим във Виетнам......а някой да си спомня как виетнамчетата работеха у нас, а ние ги гледахме снизходително!!! Мдааааа....спиралата на времето.....
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако няма балъци да им дават пари няма да имаи просяци,не само във Виетнам но и навсякъде по света.