Беларус задържа 32-ма от чуждестранна частна военна компания

Лукашенко предупреди: Възможна е дестабилизация от външни сили
29 юли 2020 14:29, Елка Василева
61
Беларус задържа 32-ма от чуждестранна частна военна компания
Александър Лукашенко. Снимка: архив, БГНЕС

Правоохранителните органи на Беларус са задържали през изминалата нощ край Минск 32 души, които са служители на чуждестранна частна военна компания, съобщи агенция БелТА.

Досега няма официален коментар от беларуска страна.

Още по темата

Посещавайки миналата седмица 103-та мобилна десантна бригада във Витебск президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че съществува възможност за дестабилизация на ситуацията в Беларус с участието на външни сили.

Той отбеляза, че властите трябва да вземат предвид международния опит за създаване на управляем хаос в една страна с привличането на професионални военни от частни чуждестранни компании.

Лукашенко каза, че в съвременния свят войните започват с улични протести и демонстрации, към които се включват служители на частни военни компании, които печелят пари от провокации в едни или други държави, пише ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гугълни милаев арем викторовичи прочети първите два резултата.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 25Източникът го посочих, но веднага ми изтриха мнението! Беларуското КГБ е.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продажните медии на Пеевски и Доган никога няма да го напишат, но се разбра официално, че заловените са служители на Вагнер. Не смея да ги нарека руснаци, защото половината са с някакви азиатски имена. Такива са новите войни на Путин.Така че объркалите сте опорките. Лукашенко не е велик президент, какъвто трябва и на България. Според новите опорки, Лукашенко е луд диктатор, който иска да се подмаже на Запада. Сверете си часовниците.
38
4
 
3
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Службите за сигурност на Беларус(КГБ),са били предварително уведомени за транзита на група наемници за Судан.Поради закритите полети от епидемията, Минск е добра опция за крайната цел на групата(говори се за около 200 наемници).И сега батката Лукашенко се хваща са сламката,отново да всее страх на белорусите за външна опасност.Но.той се застрахова с думите:"...Ако действително имат такава задача(!?).Така желае да се хареса на ЕС и САЩ,и ако е необходимо "братската страна" да прости!Г
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СветозарДаже ми изтриха мнението като дадох линк към държавната агенция на Беларус, където се изброяват имената на войниците. Всичките руснаци по паспорт, макар че доста от тях си имат азиатски имена. Но Днес поне написаха нещо по въпроса, другите медии мълчат, да не изложат Путин случайно!
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вагнер и на Беларус ли ще правят сечено? Кремълското джудже няма скрупули да тормози и съюзниците си.
35
1
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Управителят на санаториума заявил за въпросните гости, че ''нямали типичното за руските туристи поведение''.
34
5
 
22
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Чуждестранната компания е руската " Вагнер ". Ама тук не смеят, да го напишат.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали Лукашенко ще се справи, защото почти всички медии там се оказаха руска собственост. Иначе с пълна пара се готви Гомелска народна република.
32
4
 
15
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
И той не е удобен на върхушката, не парализира страната си заради онзи вирус, не се съобрази в международен план с някои и други изисквания, строи АЕЦ и резултатът - евентуален МАЙДАН, дано да е безуспешен!
31
0
 
3
 
! Отговори
може ли преди 3 години
До Анонимен 25 ще посочиш ли източника на тази информация , за да можем и другите да прочетем ?
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язък, бе!Фанаха, укро-питеците и грузинския хор!Хайде, ся у Зоопарка на Беларус!-)))))))
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Лукашенко, има добре работещ държавен апарат, а не разграден двор като при нас.
28
8
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Хехе, сериозно ли? :)))Защо трябва да ме е срам, аз от Турция и турците комплекси нямам, напротив - винаги съм казвал, че Турция е естествен геополитически съюзник на България. Което не значи да изпадаме в робска зависимост. Който има малко акъл в главата си, може да си даде сметка, че с Турция сме гръб до гръб, просто границата ни трябва да е мирна и всичко ще е ОК. Идеално е, че сега сме в добри и съюзнически отношения. А за турцизмите - всеки ги ползва, повече или по-малко.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 28я кажи как е "гурбет"на български
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите използеат турската дума гурбет какъв срам.
25
4
 
21
 
! Отговори
ДАВАЙ БАТЬКО преди 3 години
ЕЙ ТЪКАВ ПРЕЗИДЕНТ ТРЯБВА НА БЪЛГАРИЯ...
24
3
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
Аз също съм работил в межд.компания в сферата на сигурността.Бил съм наемник и военен инструктор в Азия и Африка.Разминирал съм минни полета както и съм обучавал месните милиции и военни части на съответната държава.Наемничеството съществува от незапомнени времена.Това е твърде доходен,но и много опасен занаят.Това съвсем накратко.Другото не ви интересува.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хоп, премахнаха ми коментара, с официална информация от Беларус. Всичкизаловени са граждани на русия и, разбира се, членове на Вагнер.
22
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Беларус задаржали 32-*** от чуждестранна военна компания, а у нас същите ги наричат "братушки" и идват кото "туристи" !