Принц Филип - непоклатимата подкрепа на британската кралица

Британската преса се сбогува с херцога на Единбург
23
Принц Филип - непоклатимата подкрепа на британската кралица
Снимка: БГНЕС

Известната с партийната си пристрастност британска преса е необичайно единна в събота, когато отдаде почит на принц Филип, съпруг на кралица Елизабет II, ден след смъртта му на 99-годишна възраст, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Повечето медии се фокусираха върху важността на техния седемдесетилетен съюз като кралско семейство, като „Таймс“ и „Гардиън“ нарекоха принца „непоклатимата подкрепа“ на кралицата, докато „Дейли Стар” го нарича „нейната скала“ и „човекът, направил Лилибет (любимото за него име на кралицата) да се смее ". Шотландският „Прес енд джърнъл” също казва „Сбогом на„ кралската скала ““, заедно със стара снимка на младата кралска двойка с децата си, облечени с килтове; а шотландското издание на „Таймс” цитира стар цитат от кралицата за нейната сила и опора.

Таблоидите „Дейли Мейл” и „Дейли Митът”, които обикновено се намират в диаметрално противоположни краища на политическия спектър, демонстрират рядко сближаване на първите си страници, като и двата показват снимки на кралицата и Филип на цели страници със заглавия „Сбогом, любими мой“ и „ Сбогом, любими мой “съответно. „Мирър” съобщава, че смъртта на херцога на Единбург се е „обединила (кралското семейство) в скръбта“, а принц Хари оставил настрана неотдавнашното напрежение „докато се бори да се върне у дома“ за погребението.

„Дейли Мейл” съдържа описание на последните дни на херцога, „слънцето на лицето му”.

„Всички плачем с вас, госпожо“, гласеше заглавието на „Сън“, съчетано със снимка на двойката в деня на сватбата им, както и по-скорошни снимки на двамата. "Какъв необикновен живот. Каква епична и образцова срлужба той даде на своята кралица и държава. Какъв характер. Какъв шегаджия", започна водещата статия.

"Животът в служба" на херцога беше отбилязан от „Ивнинг Стандарт”, а „Дейли Телеграф” пусна на цяла страница снимка на Филип във военна униформа, заедно със статии, хвалещи принца като "най-лоялния служител на Великобритания" и "ръководен от любов и дълг."

„Гардиан” заявява, че пандемията от коронавирус означава, че бившите планове за погребение - с кодовото име "Forth Bridge" - "трябва да бъдат приспособени набързо".

"С ограниченията, които все още съществуват на фона на COVID-19, публичните елементи на последното сбогуване няма да могат да се проведат в първоначалния си вид", отбелязва вестникът.

„Файненшъл Таймс” беше една от малкото водещи медии, които не посветиха цялата си първа страница на историята, спестявайки място за статии за френската реколта от вино. Докато повечето медии избягваха противоречия, крайно левият „Моирнинг Стар”, добре известен с противопоставянето си на монархията, излезе с редакционен материал, озаглавен „Филип олицетворява безсмислената самонадеяност на ерзац патриотизма“.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Айше - Столипиново преди 1 месец
Аз пък искам да стана принцеса, щом Меган канърдиса Харито, що да не мога и аз.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 8

По рождение ни е комшия.
Когато си отиде съсед е редно да се изразят съболезнования.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3

Внук на крал, син на кралски син, потомък на Еней.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 9

Щото нейните са си по наследство.
Във Великобритания ТКЗС-та не са правени, затова не знаят как да вземат хорските имения и да ги обединят в трудови кооперативни стопанства, а от дворците да направят пионерски домове и ОФ -клубове.
Но както е тръгнало, може и да се научат, с този прием на бързоплодящи се екзотични демографски попълнения.
17
2
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Рептила най накрая си замина не можеха да го подържат с вещества повече
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди да получи проблеми с кръвоносните съдове на сърцето и да стигне до операция, принц Филип се ваксинира. Не казаха с коя ваксина. Във Великобритания най-популярната беше Астрата.
15
3
 
3
 
! Отговори
66649 преди 1 месец
Не разбирам какъв е този хейт отстрана на някой хора. Какво общо имаш Ганьо с потурите ти с кралското семество и какво лошо си видял от тях, да те питам. Хорота явно си ги обичат и почитат и скърбят искрено, а ти дръндолиш простотии и ядеш от консервата на другия кра на Европа. Кусур ти е кралицата и семеството й. П.ост народе
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много жалко човек в разцвета на младоста си да си замине без време. Няма справедливост на този свят.
13
11
 
7
 
! Отговори
Конкордия преди 1 месец
Жалко недоживя разпада на Британия
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Принцът който искаше да се прероди като вирос .Е сега има възможност.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно Крадлив Симо Сакса дали ще се мерне там? Все пак са роднини. Може да и му дадат някой друг сандвич да хапне, че горкият не се наяде и все гладен го държахме.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 9
Киро Брейка същия въпрос го зададе риторично на тия дето скочиха срещу Владимир заради някакъв хотел в строеж.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Владимир имал замък според соросоидченцата, а тоя бабишкер какво има бе? За нея що не си отваряте човките, а?
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя на нас не ни е никакъв.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рептилиите (кралските семейства) се размножават!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам какво се е пенил срещу пренаселеността, но той има 4 деца, а и всички кралски семейства в Европа по толкова и повече! Например нашия Симеон има 5!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С непоклатима подкрепа и баба знае. Като си сам или с предател (да не кажа враг) е далеч по-тягостно и невъзможно/безсмислено.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умрял-да, ама на 99. Това си е постижение.
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя един принц - като цар киро.
2
10
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
Като коментираме, че е ритнал камбаната и е гушнал букета тоя дърт peптил, да не забравяме какво си беше пожелал в интервю за ДПА (Дойче Прессе Агентур) през 1988 г.:

"В случай, че се превъплътя, бих искал да се върна като смъртоносен вирус, за да допринеса с нещо за разрешаване на пренаселеността.“