На Острова - трета доза от ваксините за тези над 50 г.

Ще могат да си ги поставят от есента
24
На Острова - трета доза от ваксините за тези над 50 г.
Снимка: БГНЕС

Всеки над 50-годишна възраст във Великобритания ще може да си постави трета доза от ваксина срещу коронавирус през есента. Това съобщи вестник "Таймс". Целта на ваксинирането за трети път е пълното изкореняването на инфекцията до Коледа, става ясно от информацията, цитирана от Ройтерс.

Екип, ръководен от главния здравен инспектор на Англия Крис Уити, тества две възможности за третата ваксинация. Първата включва ваксини, специално разработени за борба срещу новите мутации на вируса. Втората е да се постави още една доза от един от препаратите, които вече се използват: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca или Moderna.

Вече над 34,6 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу коронавирус, става ясно от публикуваната във вторник официална статистика. Заболеваемостта във Великобритания е спаднала значително с над 10% за последните седем дни.

Властите започнаха поетапно разхлабване на мерките, като в средата на април отвориха и външните градини на заведенията.

Страната, която има население от 67 милиона души, е подписала договори за доставка на 510 милиона дози от осем различни ваксини срещу коронавируса.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
510 млн.ваксини преди 1 месец
на 67 млн. население.По колко на човек? На мен не ми се смята.Иначе казано - хванеш ли се на хорото, ще го играеш докато свири музиката.
20
10
 
4
 
! Отговори
Спец преди 1 месец
Щото там никой не пита коя ваксина да избираш, и коя не ти харесва. Нямаш право на мнение, държавата е решила.Тука всеки много умен се пише.
19
8
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Е, ако има по -мърморещо и недоволно същество от нашенеца..И ваксини има колко искаш , че даже и избор даже коя да си сложиш. Ама то ш в това е проблема. Дай му на едно магаре две купи сено да избира и то ще си умре от глад .
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Великобритания досега са ваксинирали 52,2% от цялото население с поне една доза и 23,8% с две дози. Къде да те, къде сме ние?!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там си пазят хората и застрашените ги ваксинират. В България мутрите се бият в гърдите колко са велики, а хората умират и ваксини няма.
16
3
 
8
 
! Отговори
Млад комунист преди 1 месец
Трета ваксина през есента досущ като сезонната грипна ваксина.Грипът като болест изчезна,"Излъганите камилчета"-филмът.И две наистина свободни и независими държави Куба и СевернаКорея.Туй що е написано не може да се забрави.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, планът си върви. Ще има после и четвърта и пета и шеста ваксина. Ваксините, на тези които издържат много - ще са поне 20. То ся започва, само глейте за ко иде реч :D
14
1
 
7
 
! Отговори
аз че преди 1 месец
Не е нужно да съм бил в ЮК. Има достатъчно медий и Интернет за информация.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До азМежду другото, нали знаеш че в Северна Корея нямат заболели и починали от коронавирус? Така че явно и без никаква ваксина може.
12
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 1 месец
като се погледнат данните във Великобритания , положителните тестове са 0.2% в момента и 27 сдали багажа за деня. Айде сега сравнете го с 15-20% и доста повече умрели при доста по-малко население и картинката става ясно.А все още 50% в UK са с първа доза.Искате или не явно всичко минава през масова ваксинация
11
6
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
А ти в UK ли живееш...че знаеш защото аз съм в Лондон и голяма част никой не носи маски... особено на открито...те не са и задължителни...препоръчва ти се да бъдеш но не са задължителни...
10
2
 
8
 
! Отговори
баба ви Мичка преди 1 месец
Този Борис май наистина му "хлопа дъската", щом така е решил да морисвоите . . .скъпоплатени за страната му пенсионери !?
9
2
 
11
 
! Отговори
овцата Доли преди 1 месец
абееее, ако първата не ви убйеее, втората не ви убйееее, потретвайте и почетвъртвайте. беееез странични дефекти. ГМО овче на пазара не щат. биомасата за компостиране само ще я ползват. бийте си дозите бееее. от вас зависи имунитетът ми бееее.
8
1
 
9
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 1 месец
Ми... Аз вече съм в тая част от събитията, когато или трябва да почна само да пиша "нали ви казах", или да си трая и да се смея... Та така.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки над 50-годишна възраст във Великобритания ще може да си постави трета доза от ваксина срещу коронавирус през есента.------------След това 4-та доза до/преди Коледа.5-та доза до началото на пролетта.6-та доза приди началото на лятотото.И така..., по две - три боцкания годишно, в близките една - две години!
6
3
 
10
 
! Отговори
Shtagi преди 1 месец
Доценте в ЮК маски се носят навсякъде и постоянно. Всички който влизат в страната подлежат на карантина и контрол. Имат и приложение за проследяване на Ковид болни. В България нито има мерки нито се спазват.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3-та,4-та,5-та,n-та... 510 млн трябва да се употребят все пак!
4
16
 
6
 
! Отговори
Доц Мангъров преди 1 месец
Всички тук сте от реп ки и тапети, в ЮК се справиха и са първи заедно с Израел...се ля ци те в БГ да плюскат агне и да не мислят много
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И с 10 ваксини да ги ваксинират резултата ще е същият.По лошото е че след някой месец като почнат да мрат и ваксаните ще е голем майтап.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Теа ще заприличат на цедки