Китайците вече могат да имат до три деца

Населението на страната бързо застарява
31 май 2021 18:46, Нели Христова
50
Китайците вече могат да имат до три деца
Снимка: БГНЕС

Двойките в Китай вече могат да имат до три деца, разрешиха държавните власти в азиатската държава.

Новината идва след като преброяване показа, че населението на страната бързо застарява.

През 2020-а в Китай са родени около 12 милиона бебета - значително намаление от 18-те милиона през 2016 г., когато беше отменена противоречивата „политика за едно дете“ - една от най-строгите наредби за семейно планиране в света. Тя се прилагаше в продължение на 40 години.

Населението на Китай нараства с най-бавния си темп от 60-те години насам. В момента то наброява 1 милиард и 410 милиона.


50
Още от Свят
Прехвърлят хиляди афганистанци във Великобритания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 1 седмица
Те ще имат по три деца, но в Европа и САЩ вече ваксинират деца и младежи с елитните ваксини на Бил Гей - Пфазер и Модерна, който иска да намалява популацията, та и по едно дете едва ли ще има. Тъй че ще се изравнят нещата. Тъй че не се шашкайте.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май ще изкупят Азиатската част на Русия. Иначе не ги виждам.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Четвъртото, петото и щестото ще ги слагат във фризера за на зима.
22
0
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 1 седмица
В Индия този проблем е дори по-голям отколкото в Китай, защото там масово абортират момичета още от времето на първите видеозони. Откога предлагам да изнесем там нашенски ромки за съпруги ...
21
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Неграмотните балкански комплексари не могат да си представят нещо, което е факт, а именно: най-ниската прослойка от трите прослойки в Китай печели колкото средният българин.Познавам половин дузина европейски експати или стартъпи, заминали за Китай да печелят пари. В Китай, а не в евроатлантическа България.ПП. Само за щатите заминават повече. А в ес идват експатите и стартъпите от Афганистан. В добрия смисъл на думите.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според мен да вкараме малко китайци. Ще има разпродадем по селата и ще им осигурим ниви да посеят нещо и да бачкат здраво, за да имаме износ. И на тях ще им е добре, кога са виждали къща с двор... там живеят като роби, че и на тясно.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименЖълтите китайци са работливи като пчелички.Не чакат на готово. Когато има нещо да се свърши или някой проект, всички се събират заедно и работят синхронно в едно докато завършат проекта или каквото там правят,като пчелички са.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледах за този проблем, нямат момичета, това е проблема, забранили са им да имат повече от едно дете, сега огромен брой мъже нямат жени и са самотни.Но този проблем не е само в Китай,а и на други места из Азия,Индия, това е била една програма-извращение и нанесени щети върху населението, един ескперимент на западняците в миналото. А днес, родителите в Азия ,предпочитат момчета,пред момичета и това само увеличава проблема.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом партията нареди -ще се изпълни!
16
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са най-противната нация в света ! Миризливи гноми -бедни и използвани като роби от властта,но със самочувствие на великани вменено им чрез пропаганда,че да работиш за държавата е най-висшата форма на съвършенство на морала . Гледаш мегаполиси ,красота,технически прогрес,а обществото им на прага на бедността ,живот в страх от властта !
15
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 9 -> "Германия плащаше 40 години на Израел." - но не плати почти нищо на останалия свят, за разлика от България, която си изплати репарациите към Гърция.ПП. Германците са платили само нищожен процент от това, което би трябвало да платят.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми не са примитивни дива'ци като някои народи или религиозни фанатици: например шведите от махалите у нас, макар че даже те сериозно отстъпват на Урсула фон дер Лайен - немсщи див'ак и християндемократически фанатик със 7 ча'вета.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами то с тая политика на едно дете нямаше как да не застарее населението.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Канят се да стават 10 милиарда на планетата ли? Ужас
11
1
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 1 седмица
Въпросът е кои китайки ще раждат, като абортираха повечето момиченца. Да ги видим сега какро ще правят, като за китайците няма жени.
10
5
 
2
 
! Отговори
Това добре преди 1 седмица
ама въпросът е от кой ще раждат китайките, да не е само от църните в армията на САЩ при предстоящата окупация?!
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чичо Бил Гейтс няма ли да им забърка някоя ваксина срещу новия щам на Коронавируса? Иначе, ако се докаже, че Коронавируса е излязъл от тяхна лаборатория, Китай ще трябва да плаща репарации на целия свят поне 40 години като компенсация, така както Германия плащаше 40 години на Израел.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До КитайТрябваДаПлати!! - Китайците до днес да са залели света и да са десетки милиарди, ако Мао не им беше стъпил на врата с този закон. По онова време се налагаше. Сега вече могат да си позволят да имат до 3 деца, защото ще могат да ги хранят. Ти имаш ли представа относно мизерията в Китай преди 40 и повече години?
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно време е да се приложи и у нас спрямо една етническа група същото, както в Китай преди 40 години - ако нямат средно образование, само по едно дете и щом го създадат, веднага да започват да работят, И ДВАМАТА МУ РОДИТЕЛИ за да го издържат. На майката не повече от една година отпуск по майчинство и то само при условие, че посочи кой е бащата, за да бъде ангажиран и той в отглеждането му. Бащата също да няма право да създава повече от едно дете. Има начини да им се сложи юзда.
6
7
 
11
 
! Отговори
КитайТрябваДаПлати!! преди 1 седмица
Репарации в Трилиони на Целият Свят за нанесените Икономически щети и Кръвнина за погубените невинни животи!!!