Вдигат данъците във Великобритания за пари за здравеопазването

С това Борис Джонсън нарушава предизборно обещание на торите
8 сеп 2021 14:36, Елка Василева
19

Във Великобритания ще бъде въведено ново данъчно облагане, за да се плати за реформите в социалния сектор и финансирането на националното здравеопазване, обяви британският премиер Борис Джонсън, предаде БНР.

Джонсън отбеляза, че през следващите три години по този начин ще бъдат събрани 36 милиарда паунда за службите на първа линия в обществения живот.

Планът на премиера обаче е в нарушение на предизборното обещание на торите да не се вдигат данъците.

Плановете на премиера предвиждат от април следващата година вноските за национално осигуряване да се увеличат с 1,25%. Това означава, че човек с годишен брутен доход от 30 000 паунда ще трябва да плати допълнително още 255 паунда годишно.

Необходими са пари, за да се помогне с голямото изоставане на лечението в болниците, каза премиерът. По повод на критиките на негови съпартийци, че се нарушава предизборния манифест, Борис Джонсън заяви: „Да, признавам, че това нарушава предизборното обещание, което не е нещо, което правя с лека ръка, но глобалната пандемия не бе залегнала в нито един манифест“.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия на лейбъристите Киър Стармър отбеляза, че проблемите с националното здравеопазване не са само от Covid-19 и че 2 милиона души са били в списъка на чакащите за лечение преди пандемията. Той нарече плана на Джонсън „поставяне на лепенка върху увеличаваща се рана“.

„Трябва да поискаме от по-богатите да плащат повече. Нескопосаното измамно боравене с дивидентите няма да помогнат. Вместо това правителството поставя бремето основно върху трудещите се хора и бизнесите, които се борят да оцелеят“, каза Стармър.

Парламентарният лидер на Шотландската национална партия Иън Блекфорд пък напомни на премиера, че въпросите на здравеопазването се решават от властите на самоуправляващите се части на Обединеното кралство, така че е добре Джонсън „да си махне ръцете от шотландското здравеопазване, защото никой не му вярва“.

Директорът на Института за фискални проучвания Пол Джонсън коментира, че финансиране на реформата в социалните грижи от увеличените осигуровките не е правилния начин.

Политически наблюдатели отбелязват, че Борис Джонсън знае, че поема голям риск с този план, като се надява гласоподавателите да му простят за нарушаване на едно обещание, за да бъде изпълнено друго.

 


19
Още от САЩ
Как 11-ти септември промени живота на мюсюлманите в САЩ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 1 седмица
Кви 5000 минимална те гонят не знам. Очевидно е, че не живееш в Англия и идея си нямаш от живота тук! Това са 60 000 годишно. Пари, които мноооого малко от трудещите се получават. Един юрист в Лондон взима около 70 000! Средната заплата е около 35к годишно. Надявам се албиноса да яде хурката за тези си действия. Вместо да обложи мултимилионерите и собствениците на земя пак обикновения човек ще плати сметката.
15
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 1 седмица
Кви £5000 минимална те гонят не знам. Очевидно е, че не живееш в Англия и идея си нямаш от живота тук! Това са £60 000 годишно. Пари, които мноооого малко от трудещите се получават. Един юрист в Лондон взима около 70 000! Средната заплата е около £35к годишно. Надявам се албиноса да яде хурката за тези си действия. Вместо да обложи мултимилионерите и собствениците на земя пак обикновения човек ще плати сметката.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МАФИЯ! Краде от хората под форма на данъци за да храни фармамафията. Ан ате ***!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В тая криза и 1 стотинка ако се вдигнат данъците в българия ще стане война.хората нямат пари да си платът тока и за хляб.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да *** минималната е 5000 паунда.а в бг 100 лева.бълйа ги охапала няма да осетат.иначе една бира струва 2,50 паунда.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А които не се осигорява защо трябва да плаща.аз живея в гората с животните не искам да плащам.тия озлезнаха от европа и 2 месеца и са на нула.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НЯма лошо поне не са васали на немците както жалките французи
9
0
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 2 седмици
толкова пари се ''напечатаха'' и раздадоха миналата и тази година, правителството трябва да почне да ги връща отнякъде - и много ясно , чрез вдигане на данъци и такси. За момента става въпрос само за Данък социално осигуряване , и то с 1,5%, но скоро мисля ще има още - акцизи върху горива и енергия, цифари и алкохол, ДОД, ДДС, всякакви различни държавни услуги, вкл. издаване на визи и паспорти и пр.Е С една дума, прогресивно обедняване на масовото население. То същото се случва нявсякъде
8
1
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 2 седмици
От 3 дена се говори за това и само либералите са против. Така че считай го за прието.
7
0
 
2
 
! Отговори
Браво бе преди 2 седмици
Обикновено на Днес им трябват 3-5 работни дни за да отразят някоя новина, но сега са учудващо пъргави. Парламентът ще го гласува след няколко часа, но ЛЕлка вече го знае.
6
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Чест му прави, че признава за проблема и търси решение максимално бързо. Да видим, кога ек ще направят същото.ПП. Съдейки по мерките срещу КОВИД - вероятно чак след като сащ ПАК им наритат за'дниците.
5
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 2 седмици
Инцестити почнаа да свикват саму хлеб как у ФАЩ без ток вуда нафта итн
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
TREBE MNOGO ZA PAKITATA INDIICITE I T.N.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да се плащат социалните придобивки на новите британци - сюнети, 15 деца, наследени болести характерни за деца с родители близки роднини, честият диабет на благородното населени на Африка Долно да обогати Британия и прочие. Жидомасонът Фараж беше само част от спектакъла. Не, че им беше нужен ЕС на британците, но и излизането от там беше пак така катастрофално. Целта беше да няма приток на бели от хора от Източна Европа на Острова. Такава беше тайната идея на брекзита.
2
2
 
6
 
! Отговори
Бай Асен Циганина преди 2 седмици
До Джо - Точно това щях да кажа. А после помниш ли, как се извъртя като настъпана змия и каза че таково нещо никога не е предлагано. АХХАХАХ.
1
3
 
20
 
! Отговори
Джо преди 2 седмици
Ха ха, как ги прекараха, не е истина. Нали Фураж им обещаваше по 350 млн паунда на седмица след излизането им от ЕС? Ко стана?