Великобритания няма да се завърне обратно в ЕС

По официални данни Брекзит е навредил на икономиката ѝ
5 юли 2022 08:30, Елка Василева
24
Великобритания няма да се завърне обратно в ЕС

Обединеното кралство няма да се завърне в Европейския съюз, заяви лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър. Той обаче критикува правителството за Брекзит и изложи свои планове как страната може да продължи успешно напред след него.

Киър Стармър заяви, че Великобритания е в задънена улица и се нуждае от план икономиката ѝ отново да започне да бележи растеж. Той препоръча Великобритания да остане извън общия европейски пазар, митническия съюз и правилата за свободно движение, предаде БНР.

Още по темата
"Ние искаме да вървим напред, а не назад, ето защо не става дума за връщане обратно в ЕС. Пределно ясно е, че не може да подновяваме всички тези стари спорове, всички тези разногласия, които причиниха толкова много мъка през последните години", каза Стармър.

Лидерът на лейбъристите отбеляза, че икономиката е в застой под управлението на правителството на консерваторите, чиято сделка за Брекзит спъва напредъка. Ето защо планът на лейбъристите се фокусира върху "деблокиране" на споразумението за Брекзит чрез премахване на пречките за търговията с ЕС и стъпки за решаване на граничните въпроси в Северна Ирландия.

В реч в проевропейския мозъчен тръст Център за европейска реформа Киър Стармър се опита за първи път открито да поеме контрол върху въпроса за Брекзит, който продължава да е разделителна линия за много депутати, партийни членове и гласоподаватели на лейбъристите.

На фона на официалната статистика, която показва, че Брекзит е навредил на националната икономика, Стармър е под натиск от част от своята партия, включително кмета на Лондон Садик Хан, страната да се присъедини отново към общия европейски пазар.

Стармър обаче отхвърли този подход с аргумента, че "подновяването на старите спорове е рецепта за още по-голямо разделение".
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Много правилно господине, като вас трябва да постъпва всеки държавник мислещ за страната и народа си. Лично аз ненавиждам Великобритания и САЩ защото в последните 30 години непрекъснато се бъркат по един или друг начин във вътрешните и външните работи на България, то и Русия го правеше ,но не чак толкова нагло.Но подобна държавническа позиция не мога да не я приветствам. Дано нашите двама СУПЕР НАГЛИ ХАРВАРДЦИ прочетат какво сте казал за вашата държава и народ.
18
3
 
3
 
! Отговори
Хитри са преди 1 месец
Това ще излезе най умното решение, за какво им е този съюз с тази неадекватна политика.
17
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 месец
Анонимен, номер 13 е казал всичко. Без експлоатация на други народи англетата са умряли от глад.
16
1
 
5
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Никой не е ревнал да се връщат,само те си правят изявления по темата,за да са интересни.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми а не са тъ пис кат нас.
14
2
 
12
 
! Отговори
Добре е че не искат преди 1 месец
Ако решат да се върнат в ЕС, кой ще ги спре? Може би България, която се поддаде на френския натиск и вдигна ветото дори за малка страна като Македония?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблема е че тия англета искат да поемат контрола на част от Европейския съюз. Искат да си имат нови колонии - Литва, Латвия, Естония, Украйна, Румъния и България. Някой трябва да храни тези търтей. В момента яко се намесват в Прибалтика и създават напрежение. И всичко е за сметка на Германия на която се води от един мек вурст.
12
6
 
7
 
! Отговори
. преди 1 месец
Да не са луди да се връщат?? До края на годината СУ -то рухва икономически, а може впоследствие и политически защото сам си направи харакири.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
идеално, на никой в ЕС не сте му притрябвали и никой не би ви приел обратно, дори и да искате да се върнете!!!
10
3
 
9
 
! Отговори
гг преди 1 месец
към мъпета, дето бръщолеви за свобода, сикаш да кажеш, че след2007-*** си станал по-малко свободен? противниците на ЕС сте три типа, платени, глупави или просто ***
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМИ ПРОСТО УМНИ ХОРА !!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
време е британците да престанат да се занимават с ЕС, имат си собствен път сега, да забравят. нещо ми подсказва, че това обаче няма да е така, те други освен ЕС да джафкат нямат, поне още няколко поколения Найджълв Фаражи ще се борят за истински брекзит.
7
1
 
21
 
! Отговори
О, божке преди 1 месец
Че някой канил ли ги е да се връщат? Едвам се отървахме от тях. В момента са в страшна криза. Та, на европейският съюз не му е до още една закъсала държава. Да се оправят, нали са много важни. Да се редят по опашките на летището заедно с мароканци и други извън-ес.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да не са луди да се връщат в потъващ кораб
5
2
 
15
 
! Отговори
На власт в ЮК са преди 1 месец
Продажни, сатанизирани ционисти!
4
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ШОТЛАНДИЯ, СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ЕС ! А АНГЛИЯ ДА ВЪРВИ НА МАЙ--НАТА СИ!! НО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЯМА ДА Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА КОЯТО ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ПРЕЗ 21 ВЕК! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧИСТОТО ЗЛО И ТЯ НЯМА ДА ОСТАНЕ ЦЯЛА СЛЕД ПАДАНЕТО НА РЕЖИМА ТАМ ДО 2 ГОДИНИ!
3
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СЛЕД СМЪРТТА НА БАБИЧКАТА ПРИКЛЮЧВА ДО 1 ГОДИНА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ! ТЪЙ, ЧЕ ТАЗИ ТЕМА Е ПРИКЛЮЧИЛА!
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой би искал след като веднъж е извоювал свободата си?
1
5
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Великобритания сега ще се опита да го играе Шефът - на мястото на отстъпващите от Европа САЩ. Еврейска му работа пак...