В Китай пристигащите пътници вече без тест за COVID-19

Политиката за "нулев ковид" приключи едва през декември 2022 г.
28 авг 2023 12:44, Елка Василева
8
В Китай пристигащите пътници вече без тест за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Китай съобщи, че от сряда вече няма да изисква от пристигащи пътници да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, предаде Асошиейтед прес. Агенцията определи тази стъпка като крайъгълен камък към премахване на ограниченията, въведени в страната заради вируса от началото на 2020 г.

Промяната беше огласена днес на брифинг от говорителя на китайското външно министерство Ван Вънбин.

Китай сложи край на политиката си за "нулев ковид" едва през декември миналата година след продължителни драконовски ограничения, които включваха блокирането на цели градове и налагане на дългосрочна карантина на заразени хора.

По силата на тези мерки пристигащите пътници трябваше да се карантинират в продължение на седмици в определени от правителството хотели.

Ограниченията забавиха втората по големина икономика в света, което доведе до увеличаване на безработицата, а в няколко случая – и до размирици.
(БТА, Десислава Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя отдолу си мисли че са го ваксинирали. Много му се иска да каже нещо, но не знае какво.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ахой, "любимо" общество от антиваксъри, антимаскъри, антивсичко и конспиратори - как сте днес - перчите ли, перчите ли глупости още. Много сте намалели - къде са другите пл0скоземци.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Китайците се оказаха много големи под логи на запада ама много големи за пари всичко ще направят. Руснаците са същата работа и не се усещат докато не им засегнат интересите, с Китай ще се случи същото рано или късно.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никога не забравяйте тази гавра!....Само две седмици да изравним кривата, ако си спомняте....
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защото както казаха, в един запис със скрита камера, Ковид ще го заменим с Климатични промени. Но това е конспирация
3
3
 
2
 
! Отговори
ГЕО ПОЛИТИК преди 7 месеца
Китайците (както и много други) изтърваха златната възможност да не затварят икономиката си.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мдаа. Помните ли как в първата седмица-две след като спряха локдаоните, ни пропагандираха как в Китай крематориумите "изнемогвали" и това било щото имало много говид след спирането на "мерките"? В действителност, крематориумите изнемогваха, понеже горяха жертвите на "мерките", уммрели от глад, самоубийства, от липса на лечение за други болести! Датова ИЗНЕМОГВАХА КРЕМАТОРИУМИТЕ! Докато се справят с всички избити от режима, понеже ги пазели от настинка! Паок ще пробват наесен и при нас, мислете!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбирате ли за какво безумие става въпрос, за какво промиване на мозъци? Три години държаха китайците под медицински фашизъм, три години! Слушат и изпълняват като истински овце. Това е мечтата и на западните им колеги, лидерите на "свободния" свят, да приучат популацията към тотално подчинение по китайски пример.