»тали€ засили сигурността заради страх от терористична атака

10 000 "чувствителни" обекта са под защита
13 окт 2023 23:20, —тела —то€нова
9
»тали€ засили сигурността заради страх от терористична атака
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

ћерките за сигурност в »тали€ б€ха повишени във връзка с евентуална терористична заплаха след нападението на ’амас срещу »зраел. »звършват се проверки в градовете и по границите на страната, пише вестник Corriere della Sera. —ъобщава се, че 10 000 обекта, считани за "чувствителни", са поставени под защита.

¬естникът отбел€зва, че само в околностите на –им е засилена охраната на 4 000 национални институции и сгради на чуждестранни представителства, включително израелски и палестински дипломатически постове и еврейски центрове, както и на ¬атикана, летищата и гара “ермини, където бро€т на пътниците надхвърл€ 400 000 всеки ден.

¬естникът припомн€, че насто€щите решени€ са подобни на тези, взети след атентата срещу —ветовни€ търговски център на 11 септември 2001 г.

ћерките включват и наблюдение на исл€мските екстремистки кръгове, присъстващи в страната, както и проверки на хората, пресичащи границите на страната, и на мигрантите, които пребивават в италиански центрове, информира вестникът.

—пециално наблюдение се извършва и върху "чуждестранните бойци", които са се завърнали от фронтовете в —ири€ и Ћиби€, ”крайна и сепаратистките руски републики. ¬ кра€ на миналата година в списъка на наблюдаваните бивши бойци е имало 146 души, съобщава вестникът, цитиран от Ѕ√Ќ≈—.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


9
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
7
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
“ака е.  ато години наред при исл€мистки заплахи и атентати в «ап. ≈вропа и «ап. св€т си затвар€хте очите,дори не назовавахте нападателите с истинските им имена. » какво ни предпазихте с това от наближаващи€ джихад върху тъпите ни и наивни христи€нски глави!? ƒаже сега има европейци,симпатизиращи на исл€мисти и вие систематично ги галите с перце,за да не раздухвате конфликт и да си търгувате спокойно с шейховете. ƒори учени€та им не преследвате. —ега как ще ни опазите, не знам. “ова иде към нас
6
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ƒенков каза, че никаква опасност за нас н€ма и съм супер спокоен.  иро каза на н€колко пъти,че ток и горива н€ма как да се качват и знам, че мисли за мен. јсена каза, че бюджета е 6 и всички ще забогатеем след реформите. ¬аско каза като взема —офи€, ще € направ€ столица като в «ападна ≈вропа. Ѕлагодар€ за промените, толкова е хубаво
5
1
 
15
 
! ќтговори
SS преди 4 месеца
ј ние кво правим по въпроса ? Ѕъркаме си в носа ?
4
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
“и€ пък каква парано€ ги подгони ?
3
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
»тали€ отдавна е окупирана от сащисаните. ќпераци€ √ладио (Operation Gladio ќпераци€ √ладиус) е кодовото име на италианската тайна паравоенна организаци€ на Ќј“ќ, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратеги€та на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години. ѕодозирана за отговорна или поне замесена в провеждане на политически терор, атентати, политически убийства, преврати, оклевет€ващи кампании и т.н.
2
1
 
12
 
! ќтговори
»мам една мечта преди 4 месеца
јко пазеха така и границите на ≈вропа.
1
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ћного са изпълнителни италианската администраци€, даже и нашите не са чак толкова сервилни.