Как да не разбиват сърцето ви

Никой не иска да страда, но често в любовта единият партньор винаги е наранен
Обновена: 5 фев 2014 18:04 | 5 фев 2014 17:56, Теодора Драгоева
17
Как да не разбиват сърцето ви
Кадър от филма "Сърцеразбивач"; Снимка: outnow.ch

Разбитото сърце е любовен синдром, от който страдат всички хора поне веднъж в живота си. За съжаление, когато човек е влюбен, той оставя сърцето си „отворено“ и уязвимо. Едва ли жена или мъж, които изпитват силни чувства, могат да бъдат застраховани от любовно разочарование.

Това, което е важно обаче, е човек да не допуска да разбиват сърцето му често и то хора, които не заслужават тази „чест“. По-добре да спестите своите емоции и чувства, ако човекът отсреща изобщо не е подходящ за вас.

Ето и как може да предпазите сърцето си, за да не бъде отново разбито:

1. Не поставяйте никого на пиедестал.

Когато една жена се влюби в един мъж, тя погрешно започва да смята, че той е перфектен. Смята, че всичко, което той прави, е очарователно и едва ли има по-страхотен мъж на света. Въпреки че заради увлечението вие не може да видите недостатъците на поредния свой избраник, и той като всички други има такива. Един от начините да предпазите сърцето си е като не се заблуждавате, че мъжът до вас е перфектен. Колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-бързо ще разберете има ли смисъл изобщо да отделяте от времето си за него.

2. Изправете се пред реалността.

Забавно е да четете книги и да гледате романтични филми, но трябва да разграничавате фантастиката от реалността. Толкова силна любов като по филмите е рядко срещана и за жалост, не всички хора са късметлии да я срещнат. Никога не залагайте твърде много чувства, ако не виждате, че другият човек прави същото.

3. Потърсете друга възможност.

Ако сте необвързани и има няколко мъже, които привличат вашия интерес, не отхвърляйте всички само защото единият от тях ви е фаворит. Това би било неразумна постъпка, преди да сте сигурни, че той е сериозен и може да откликне на вашите желания. Дори да звучи малко нечестно, това е начинът, по който може да предпазите сърцето си. В случай, че те обвързани, но виждате, че връзката ви върви към своя край (не по ваше желание), започнете да се оглеждате за нови възможности. Неслучайно са казали, че една жена може да забрави един мъж най-лесно с помощта на друг.

4. Оценявайте себе си високо.

Не давайте на когото и да е било повече, отколкото си е заслужил. Не бъдете с някого само за да не бъдете сами. Не позволявайте да ви лъжат и мамят само защото искате да задържите този човек до себе си. Такъв човек няма място до вас и колкото по-бързо си тръгнете, толкова по-малка е вероятността да разбият сърцето ви.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
мен преди 10 години
Много правилни съвети,точно така се прави! След като мъжете не са мъже на място,нерешителни,безотговорни,тарикати...само така!
8
6
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Четете, момичета, учете се от "каките" и ставайте все по-големи к*рвички, както статията ви учи уж "да не разбиете сърцето си". После викайте "няма мъже", защото никой истински мъж няма да се занимава със студена к*рветина, която "да не разбие сърцето си" ходи с него само за секс и кинти. К*рвари много - има за вас, ако остане някоя свестна, несъгласна с горната простотия, ще си заслужава да продължи да има и свестни мъже, защото свестни жени почти няма вече, а много мъже станаха женчовци!
7
6
 
7
 
! Отговори
Много просто! преди 10 години
Как да не разбиват сърцето ви?Много просто!Ходете без ***!
6
0
 
18
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Ако изпълнявам 4 точки ще си остана стара мома.Хората сме различни ..т.е.с. всяка връзка е различна.Компромиси и от двамата и всичко ще е на ред.
5
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ако тази реклама не беше за МЪЖ, а за ЖЕНА досега Комисията за защита от дискриминация щеше да е затънала в купища сигнали и жалби, в които разни НПО-та и феминистки оплакват незавидното състояние на горките жени, които, виждаш ли как ги обиждат по телевизора.Българският мъж няма кой да го защити. Просто няма.
4
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
Митко, това е Мая. Дошла е да те купи. (тъповато изглеждащ мъж стреснато наблюдава жена си, която му води друга жена в хола у дома) Да, пуснах те в ......(тук е името на рекламирания сайт за безплатни обяви, където мъжът под чехъл вижда обявата за собствената си продажба Продава се мъж ИЗГОДНО);Нали?!... казва непозната жена-купувачка и с пръст илюстрира въпроса си (нали му става на твоя?), а съпругата-продавачка с престорена гордост и подсмихване казва О, да!!....Окей, купувам го и купувачката подава парите в ръцете на съпругата-продавачка. През това време тъпо
3
2
 
9
 
! Отговори
Румби преди 10 години
Точка 3 не просто е идиотска, а направо е обидна.
2
4
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 10 години
по-добре човек с разбито сърце, отколкото дебилНас точно това ни прави хора, поправете си статията и отидете на училище
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече секс винаги лекува раните.