5 причини да пътувате по - често

Пътуванията подобряват здравето
20 окт 2019 11:17, Михаела Лазарова
8
5 причини да пътувате по - често
Снимка: Istock

Ако не обичате да пътувате, не виждате смисъл да се разкарвате до забележителност, която можете да видите в интернет или мразите опашките по летищата, както и дългите часове в самолета по време на полет, може би трябва да прочетете това. Ще се изненадате, че има връзка между честите пътувания на различни места по света и това да станете успешни в личния и професионалния ви живот, но е така. Колкото повече пътувате, толкова повече разширявате хоризонтите си на мислене, което ви помага да се справяте по-добре с всички предизвикателства на живота. Ето как.

Страхът от неизвестното стимулира амбициите

Вероятно не си давате сметка, че тези две неща може да са свързани, но е така. Колкото повече пътувате, толкова повече калявате психиката си срещу всички страхове и предразсъдъци, които имате към дадена страна или култура. Това ви помага косвено да се борите със страховете в живота си, в професионалния си път и във взимането на решения.

Опитвате нещо ново и разширявате мирогледа си

Когато пътуването е любимото ви занимание и често се отправяте нанякъде, вие се потапяте в чужди култури, срещате се с различни възгледи и разбирания, обогатявате хоризонта си и правите мирогледа си по-широк. Всички тези ползи от пътуванията няма как да не се отразят положително на схващанията ви за цялостната картина, която ви обгражда и да подобри способностите ви за успешно постигане на целите в личен и професионален план.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


8
Още по темата: щастиеуспехипътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
доДолния преди 2 години
язък дет си пътувал щом като издребняваш и политизираш всичко небезпристрастно - верно си долен
6
5
 
3
 
! Отговори
един българин преди 2 години
Ами аз... обичам опашките по летищата.Всъщност, летищата са ми любимо място за прекарване на свободно време наред с моловете.Обичам и дългите часове на полет в самолета. Особено дълго съм летял до САЩ, но... много отдавна.Научих много нови неща.Откакто ГЕРБ дойде на власт обаче, останах без пари. Не съм пътувал никъде, не защото не обичам, а защото имам пари само за влак. С БДЖ обаче ме е страх да пътувам, защото влаковете им се палят в движение!
5
1
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Така е писал сигурно от бързане но който е умен , с интелект ще разбере веднага. Явно не си от тези !
4
4
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Като ти чета коментара , дето нищо не му се разбира , имаш спешна нужда от мнооого пътуване.
3
0
 
1
 
! Отговори
Q преди 2 години
И как е работила Михаела Лазорова,като трябва да чета в "Аз жената" -хм ,каква е тази работа от нея-и аз искам такваз работа.)
2
3
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Напротив. Да видиш неща които не си виждал и да попълниш свията панет.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една единствена причина - необходимост.