4 знака, че е време да излезете от зоната си на комфорт

Мислите, че „мир“ означава да се чувствате удобно
2
4 знака, че е време да излезете от зоната си на комфорт
Снимка: Istock

Има милион причини човек да не посмее да направи крачка към промяна в живота си. Това се нарича страх от излизане от зоната на комфорт. Този феномен пречи на хиляди хора да разгърнат потенциала си, да преследват щастието си, да открият истинската любов, да направят феноменален успех в кариерата си.

Всеки е чувал за понятието „зона на комфорт“, но не всеки осъзнава, че се намира в нея, че е пристрастен към тази зона и това му пречи да живее истински.

Позната обстановка, познати до болка омръзнали хора в нея, познати чувства и сиво ежедневие, повтарящи се като на робот строго определени действия някак странно ви карат да се чувствате изключително зле, но да не искате да промените това усещане.

Възможно ли е да сте пристрастени към зоната си на комфорт? Ето и признаците за това.

Ежедневието ви наподобява колело на хамстер

Всеки божи ден правите абсолютно едно и също в абсолютно еднаква последователност. От ставането сутрин, през всичките ритуали вкъщи до излизането напът за работа. На работа правите точно определени неща в една и съща последователност – включвате компютъра си, забърсвате бюрото, отивате до тоалетна да си измиете ръцете, връщате се, сядате, отваряте страниците и документите, които ви трябват. Те винаги са подредени дори по един и същи начин в браузъра ви. Това ви побърква, но не го променяте. Защо? Защото сте свикнали с тази рутина и промяната ви смущава. Неистово я желаете, но се страхувате от нея, защото заради една малка промяна ще трябва да промените всичко, с което сте свикнали и това ви плаши.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема па да изтрезнеем!