Как да поправите токсичната си връзка?

Бъдете отворени за промяна
21
Как да поправите токсичната си връзка?
Снимка: Istock

Когато стане въпрос за токсична връзка вероятно сте свикнали да чувате, че трябва да бягате моментално. Невинаги обаче нещата са толкова крайни. Понякога има и добри страни от връзката, както и положителни черти от характера на партньора, заради които може би си струва да се опитате да поправите токсичната си връзка. Не е невъзможно. Можете да опитате в няколко стъпки.

Признайте, че е токсична

Понякога най-трудното нещо е да признаете пред себе си, че сте в токсична връзка. В много случаи хората не осъзнават положението си, отричат знаците, които ги тревожат, повтарят си, че просто им се струва или че партньорът им просто си е такъв. Прощават, продължават напред, уж се опитват да променят нещо в себе си, но всъщност затъват все повече в блатото на нещастието.

Първата и най-важна стъпка е да признаете, че сте в токсична връзка. Само така поправянето би могло да започне.

Поемете отговорност за вашата част от токсичността

В една връзка вина за поведението си имат и двамата партньори, както поотделно, така и като взаимодействие помежду си. Ако единият реагира по определен начин спрямо другия, другият заема определена позиция, за да се справи с дадената реакция. Ако и двамата не работите за изглаждане на проблемите си и за анализиране на реакциите си един спрямо друг, токсичността във връзката се повишава непрекъснато, докато не достигне твърде големи и трудно поправими мащаби.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Рейнджър преди 3 години
До АнонименНяма по-токсичен от интриганта. Неслучайно всички ти казват Дяката интриганта, много ниска летва си.По цял ден и цяла нощ висиш в нета, криейки се зад други имена, представяйки се за други хора и сипеш помия върху тези, които мразиш и на които завиждаш.Виж себе си първо- стар чичак - дядо, който преследва млади жени, които му се смеят.Интригант и използвач - висиш толкова години в сервиза без наем, а плюеш постоянно зад гърба ми.
9
1
 
6
 
! Отговори
Фризьорката Мил преди 3 години
До смрадИ да се опитваш да обидиш момичето, няма да ти се получи - то е повече от ясно кой смърди даже през монитора, харманлийското кебапче смърди на развалено отдалече, а простотиятааа се усеща от километри.Добрата новина е..., че простотията не е заразна.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С напускане. Друго решение няма.
7
3
 
7
 
! Отговори
смрад преди 3 години
Браво, Михаела, прекрасна статия както винаги! Ти по случай именният си ден ще си замиеш ли сиренясалата ***?
6
0
 
1
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Браво. Уникално изложени , факти и обстоятелства в статиите за токсичното връзка. Поздравления за авторите.
5
0
 
4
 
! Отговори
фризьорката М преди 3 години
До Анонимен - Един съвет - Харманлийското кебапче трябва да се меси и мие по-честичко, че иначе освен микроскопично, става и токсично.
4
0
 
6
 
! Отговори
Орфейски коччч преди 3 години
До Майстор - То пък майстор, майстор, колко да си майстор...щом висиш по цяла нощ по форумите, значи явно толкова ти е майсторлъка и жена в реалния живот не си виждал скоро.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турските мурафети край нямат!
2
3
 
3
 
! Отговори
Майстор преди 3 години
Поправката се извършва от майстор. Майстор си требе .
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Токсична връзка не се поправя. Тя затова е токсична - трови.