Как замяната на някои думи може да повиши нивата на щастие?

Заменете „уморен/а съм“ с „имам нужда от почивка
18 апр 2021 13:24, Михаела Лазарова
19
Как замяната на някои думи може да повиши нивата на щастие?
Снимка: istock

Мислите ни имат сила. Въпреки че го знаем, сякаш бързо го забравяме и не след дълго се чуваме да казваме за пореден път нещо, което напълно ни обезкуражава, мачка самочувствието ни, не ни мотивира. А мислите влияят на решенията, които взимаме. Ако искаме да сме по-щастливи, трябва да започнем да променяме своите мисли. Вижте кои думи да замените за повече щастие.

Заменете „аз трябва“ с „би било хубаво“

Думата „трябва“ звучи заповедно, стряскащо, отказващо. Вие сте тези, които определяте правилата във вашия живот и това как да го следвате. Вместо да си казвате, че трябва да започнете да спортувате и да се храните по-здравословно, кажете си, че би било хубаво да опитате да въведете нов здравословен режим. Звучи различно и мотивиращо, нали?

Заменете „аз съм виновна/виновен“ с „това е още един опит“

Много е лесно да бъдем твърде критични към себе си или да се оставим някой да определя вместо нас кое е правилно и кое не. Изключете от речника си изрази като „аз сгреших“, „не се справих“ и т. н. Няма грешки, няма чувство за вина, депресия. Има опит, който ни учи какво да не допускаме отново, как да станем по-добри, можещи и да продължим мотивирани и щастливи напред.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: щастиеуспехмотивация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари