Всеки брак има този проблем - вижте кой е

И как може да се поправи
18 мар 2023 21:42, Михаела Лазарова
17
Всеки брак има този проблем - вижте кой е
Снимка: Istock

Поддържането на здрави взаимоотношения изисква постоянни усилия и разбира се най-важното е как правилно да комуникираме в брака, защото това е най-добрият начин да разрешим притесненията си, преди той да се разпадне.

Вероятно няма човек в брак (или дългогодишна връзка), който в даден момент да не си е задал въпроса: защо нещата са толкова трудни в неговия брак, докато при познати и приятели, всичко изглежда стабилно и хармонично. Когато излизаме по двойки с близки хора, следим публикации в социални мрежи, изглежда, че другите се справят в пъти по-добре, отколкото ние с партньора си. Какво не е наред с нас?

Истината е, че всеки брак в даден момент има по-малко или повече сериозни проблеми. Ако някой ви каже обратното, вероятно крие истината.

Какви са признаците на емоционалната изневяра

Конфликтът е неизбежен, но не трябва да бъде разрушителен за любовта. Именно комуникацията е основният проблем във всеки брак (връзка). Дори и в една двойка да се съберат идеалните партньори един за друг, те ще имат конфликти, спорове. Всеки влиза в една връзка със своя произход, разбиране за живота, възпитание, очаквания. Прилики винаги има, но има и разлики.

Тези различия могат и вероятно ще създадат конфликт, но точно тук е важно семейните двойки да могат да работят заедно, за да се справят с различията в отношенията си. Двама души е важно да разберат не само кое е работещо за тях, но и какво пречи на връзката и трябва да бъде елиминирано. Особено разликите в мненията не бива да се превръщат в проблем или източник на конфликт. Вашите идеи или начин на мислене просто са различни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо в природата не се губи.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разчистваме и стари печки и хладилници из купуваме....
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еректилна дисфункция, щото сутрин като се събудя до крокодил не ми става през целия ден.
8
3
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Не достигат парите ли бря ?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е основан на лъжа и подвеждане на шартньора, бракът зачита ли се?
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Профессор Кавалджиев Късмет е имало с теб това Иве, професоре. Ние какво да правим с нашите? Хем са ревнивци, хем не ги е грижа дали искаме или искаме в даден момент да ни "запъват", ами карат направо без да питат. Да ни насочат към някой по-млад момък ли? Абсурд! За мнението на свекървата пък да не говорим. На всяка манджа мерудия е. Мисли, че може да комуникира с всекиго с цел да му дава акъл.
5
7
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Отивам да се пека, човек. Нищо повече.
4
4
 
11
 
! Отговори
До Аз преди 1 година
Ще уруспийстваш ли в Дубай?
3
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Отивам в Дубай. Не искам да се женя още. Сега дете, мъж - по-натам...
2
14
 
9
 
! Отговори
Брак? преди 1 година
Бракът е измислен преди 2 хил. години от религията, защото много жени са оставали без препитание, а и с деца. Така църквата се уверявала, че няма да има толкова изоставени. Преди това, стотици хиляди години мъже и жени са били полигамни. Човечеството не е изчезнало, а напротив. Институцията брак е загубила предназначението си. Препитание за попове и сеир е. Е, който иска да си надене хомота и да играе ролята на внл и завинаги щастливи, е свободен. Но има все по-малко желаещи. И това е очаквано.
1
1
 
10
 
! Отговори
Профессор Кавалджиев преди 1 година
Аз съм я пуснал Ивето да ми изневерява и емоционално и плътски. Вика оня ден- Профессоре, кога ще ме запънеш здраво... не мога казвам, как да те запъна, като сега пия Джони с ледец. Да си оставя напитката да изветрява, че да се бъхтя, хич, рекох, зарежи тая работа. Някой момък, ако си намериш- нека той те запъне, мене ме остави да си пия напитката на спокойствие. Което ме подсеща да си налея два пръста, че пак видях дъното на чашката. Наздраве ви казвам.