Признаци на токсично приятелство

В това приятелство вие давате много повече, отколкото получавате
12
Признаци на токсично приятелство
Снимка: Istock

Колкото и житейски опит да имате и без значение през какво сте преминали, може би сте устроени така, че винаги надеждата ви умира последна. Макар и наранявани, вие винаги се опитвате да се изправите, да простите и да се опитате да повярвате на хората… отново и отново. Кога обаче е дошъл моментът да кажете: „Край!“ и „Стига!“.

Кои са признаците, че приятелството, в което сте вярвали, към днешна дата се е превърнало в блед спомен? Ето и някои сигнали за това:

Приятелят ви постоянно ви обвинява

Може би отдавна вече не се чувствате комфортно на вашите срещи. Без значение какво ще кажете или споделите, усещате, че човекът отсреща сякаш негласно (или директно) ви обвинява. Усещате, че сякаш нямате почва под краката си – вечно виновни и неразбрани. Може би започвате да се чудите дали проблемът е във вас. Но това всъщност изобщо не е така – просто приятелството ви отдавна е приключило.

Усещате, че не ви разбират

Може би един от най-ценните аспекти на приятелството е да усетите, че отсрещният човек ви разбира и че вашите думи намират директен път към сърцето му. Когато обаче това липсва, вероятно вие усещате една празнота. Сякаш това, което споделяте среща стена. Някогашният ви приятел вече се е превърнал в човек, който дори не се опитва да вникне във вашите проблеми. Вероятно неговите тревоги са единственото, което го интересува.

Търси ви, само ако има нужда от услуга

Ако преди време сте се срещали регулярно, може би малко по малко сте се отдалечили. Срещите ви така и не се състоят (тъй като вашият „приятел“ е вечно зает), но установявате, че ако въпросният има нужда от помощ, вие сте първи в списъка му с контакти. Разбира се, че е важно да можете да разчитате на приятелите си винаги, но ако приятелството ви е истинско, трябва да можете да споделяте не само лошите моменти, но и щастието. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: хораПриятелиличности
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ок
8
0
 
2
 
! Отговори
Тони преди 9 месеца
Забравили сте завист, когато имаш повод за празнуване, и злорадство, когато нещо не е наред, подплатени с най-милия тон. Но очите, мимиките на лицето не лъжат:-)
7
2
 
4
 
! Отговори
Токсичен приятел ли? преди 9 месеца
Така се държи с мъжа си всяка кифла, която се е омъжила по сметка за средностатистически нашенец от добро семейство. Тя е много под нивото му, но е успяла да му роди едно дете и така го манипулира. За нея съпругът е само една дойна крава. Никой не я е учил, че трябва да го разбира, сама пък хич не се сеща за това. Все е недоволна от него, защото си е въобразила, че заслужава мъж, който много превъзхожда съпруга й. Затова все го коментира и клюкари пред родата и пред себеподобните си приятелки.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В родното място!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
в днешно време рядко се среща истинско приятелство, най-малкото не можеш да бъдеш приятел на някого, ако не прекарвате време заедно и не правите разни неща заедно, но с повечето дори разговор, хората стават все по-скучни, все по-повърхностни, един безинтересен човек също може да използва другите, за да си уплътнява времето и да се почувства по-значим в компанията на някой, който е интересен
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 4За мусака.
3
4
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Е то за какво друго един мъж ще търси жена освен за кекс?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приятни сънища!
1
2
 
4
 
! Отговори
100% Бай Ганьо преди 9 месеца
Търсите само да правите кекс.През другото време излиза с приятели