Кърк Дъглас ще стане утре столетник

Синът му Майкъл организира честването в Калифорния
8 дек 2016 14:37, Петя Славова
17
Кърк Дъглас ще стане утре столетник
Кърк и съпругата му Ан, с която са заедно 63 години. Снимка: Reuters

Легендарният холивудски актьор Кърк Дъглас, снимал се във филмите "Спартак", " Жажда за живот" и "Пътища на славата", утре ще отпразнува 100-годишнината си, предаде Франс прес.

Той бе номиниран три пъти за награди "Оскар", преди да получи престижното отличие за цялостната си кариера. Планирано е утре Кърк да чества 100-годишнината си в рамките на празник в Калифорния, организиран от сина му Майкъл Дъглас и снаха му Катрин Зита Джоунс, които също са холивудски знаменитости. Очаква се да присъстват около 200 приятели и членове на семейството му.

След като през 1996 г. бе принуден да се пенсионира като актьор заради проблеми с говора вследствие на инсулт, Кърк Дъглас минал тренировки с терапевт, за да може да произнесе кратко слово на рождения си ден. "Хора често искат от мен съвети как да доживеят до преклонна възраст и да водят здравословен живот - заявява той в есе, публикувано от списанието за знаменитости "Клоузър" по повод рождения му ден. - Нямам подобни съвети. Смятам обаче, че всички ние имаме причини да сме тук. Оцелях след инцидент с хеликоптер и инсулт, за да направя още добри неща в света, преди да го напусна."

Кърк приписва до голяма степен продължителността на живота си на голямата си любов, втората си съпруга Ан, която е на 97 години, пише БТА. "Имах шанса да срещна жената на живота си преди 63 години - поясни той. - Смятам, че прекрасният ни брак и обсъжданията ни нощем ми помогнаха да оцелея след какви ли не предизвикателства."

Кърк Дъглас, който е син на руски имигранти, се е превъплътил в образите на някои най-митичните персонажи в историята на седмото изкуство, от художника Винсент Ван Гог до точния стрелец Док Холидей. Снимал се е в около 80 филма, сред които "Одисей", "Викингите", "20 000 левги под водата", "Гори ли Париж?", "Престрелка в О.К. Корал", "Седем дни през май".

За ролята си в "Шампион" получава първата от трите си номинации за "Оскар" за най-добър актьор. Другите две са за "Лошият и красавицата" и "Жажда за живот". Синовете му, 72-годишният Майкъл и 69-годишният Джоуел, са от първия му брак с актрисата Даяна Уебстър, с която се развежда през 1951 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
тв преди 7 години
До АнонименАбе,ти като станеш на 97 години(ако станеш)да не мислиш ,че ще си по красив?
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката доказва,че човекът е произлязъл от ***.
11
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скивайте я бабката на какво е заприличала от пластични операции. Мумия с криво лице.
10
2
 
8
 
! Отговори
Браво на Кърк Дъглас преди 7 години
То и Хан Аспарух е имигрант от СССР, също толкова, колкото и родителите на ърк Дъглас.
9
3
 
20
 
! Отговори
Да е жив и здрав преди 7 години
В Уикипедията е написана унилана простотия за Кърк Дъглас" Ражда се в семейство на евреи-имигранти от СССР, днешна Беларус "Истината е съвсем друга - Кърк Дъглас се ражда 7 години ПРЕДИ да се създаде СССР и 1 година ПРЕДИ Октомврийската революция, така че очевАдно няма как родителите му, да са имигранти от СССР, но нали трябва да се оплюва идеологически правилно според силните на деня ....
8
1
 
16
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 години
кърката е пич от всякъде!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5"Кърк Дъглас е руснак, не го знаех."---Хе, Член 6-ти! (Да си). Родителите му са избягали от Русия ПРЕДИ болшевишката революция от 1917. Виж в "Гугъл" кои са били гонени тогава.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2"Като стане, тогава пишете че е станал.Да е жив и здрав и да иляди!"---Е-е, чакай де! Нека първо днес да уважим кака ти Ким Бесинджър, па утре дедо Кърк. :)
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кърк Дъглас е руснак, не го знаех.
4
3
 
23
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Жива легенда си е! Железен е. Това да изкараш 100 години си е подвиг само по себе си. След време благодарение на медицината лесно ще се стига до стотака. Пък може и до 500.
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от големите и истински американски актьори. Голям талант от времето преди филмовите ефекти и огромната реклама. Да е жив и здрав.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като стане, тогава пишете че е станал.Да е жив и здрав и да иляди!
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав!