Отиде си легендата на фотографията Питър Линдберг

Той почина на 74-годишна възраст
4 сеп 2019 19:08, Криси Табачка
5
Отиде си легендата на фотографията Питър Линдберг
Reuters

Питър Линдберг, германският фотограф, е починал вчера на 74-годишна възраст.

Официалният му профил в Instagram обяви новината днес.
 
„С голяма тъга ви съобщаваме, че Питър Линдберг почина на 3 септември 2019 година, на 74-годишна възраст“, пише в поста.
 
Линдбърг е описван като една от легендите във фотографията, заради своя огромен талант и умението никога да не поставя акцент върху самия себе си, а върху своето творчество.
 
Той е един от фотографите, които отказваха да нанасят корекции върху своите кадри.
 
Един от най-емблематичните му проекти е за Vogue през 1988 година и представя серия от черно-бели кадри на шест супермодела, които се забавляват на плажа – изцяло почеркът на Линдберг.

Още новини за мода четете в Tialoto.bg 
 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 2 години
Да, наистина стига с това промиване на мозъци. Твоят е непоправимо промит, личи си. И когато някой е постигнал нещо в живота си, а ти не си - бъди поне учтив!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Не се изказвай неподготвен когато не си наясно с нещата. Излагаш се. И не с това че не знаеш а с това че отричаш нещо без да го познаваш и на всичкото отгоре се пъчиш с това Освен това упоменатият човек не е американец а германец. Не се дъни, 1,и не се пъчи с невежеството си. То не краси човека. Единият нот лайк е мой.
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм коментар 1.... Ето че 2 жалки Американофилчета.Са ми кликнали минусите! И 100 да ми кликнете дечица.Фсктите си остават същите уви-:( Вие сте машата на " американската демокрация" ! Млад мозък лесно се промива!Няма по лошо от незнанието деца! Не е срамно а жалко!
1
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше пък този? И защо трябва да ни " информирате" за зад океански " величия"? Що пълните главите на младото ни и без това Американофилско поколение бе хора? Напишете нещо за наш велик българин! По ще им е от полза! Стига с това промиване на млади български мозъци!!!! Стига!!!