Слави Трифонов с махленски обиди срещу Цитиридис. (Не)очаквана слабост?

Шоуменът и политик определи Николаос като глупав
13 апр 2020 14:32, Александър Попов
502
Слави Трифонов с махленски обиди срещу Цитиридис. (Не)очаквана слабост?
Снимки: Олег Попов/колаж: Dnes.bg
Слави Трифонов гостува онлайн на Маги Халваджиян в "Господари на ефира", където над час отговаря на въпроси на зрители - от такива за политическия му проект до твърде лични.
 
Естествено, не бе подмината темата с неговия конкурент в bTV Николаос Цитиридис. И показа неочаквана слабост на фона на твърденията си, че е доказан професионалист.
 
Квалифицира Цитиридис като глупав на няколко пъти, а предаването му, че се прави на инат.
 
Още в началото той прояви своята раздразнителност, че шоуто копирало неговото, включително студио и декори. Подобни студиа и декори не са измислени нито от bTV, нито от Слави. Включително и надписът на вечерните предавания наподобяват западните образци.
Още по темата
Самият Трифонов навремето беше в същата ситуация. Нападките срещу него бяха, че е изкопирал шоуто на Тодор Колев "Как ще ги стигнем..." - задявките с бенда, скечове и вицове, гостите. Не е по-различно от ситуацията близо четвърт век по-късно. Но тогава в ролята на разочарования беше Адама, а сега той. 
 
Зрител попита дали е гледал конкурентното му предаване. 
 
"Гледах го, разбира се. Голяма глупост. Човекът няма чувство за хумор, а се опитва да има. Мисля, че е много млад. В САЩ водещите на такива тв продукции започват над 40 години, аз стартирах на 33. Но имах добър екип. Това предаване върви на инат, иначе отдавна трябваше да бъде спряно. В него няма нещо, което върви като рейтинг. То съществува, тъй като някой е похарчил някакви пари и сега трябва на инат някакво момче да се прави на водещ. А иначе трябва да се дава път на младите, но понякога трябва да се спират. Ако го дадеш на млад глупав човек, значи ти си страшно глупав стар човек", заяви Слави.
 
Десетина минути по-рано на друг въпрос - "Каква е била разликата между Слави с плитките с ластик и сега?", той отвърна, че със сигурност е бил по-тъп.
 
И допълни, че "когато човек е млад, е глупав. И това е очарователно". Явно обаче Цитиридис не му е очарователен.
 
Защо падна на някакво махленско ниво с обидите обаче остава загадка. Или може би не е. Истината е, че през последните над 20 години Слави никога не е имал конкуренция в същия часови пояс. И няма как да направим съпоставка на неговата реакция.
 
Тя издава нервност. И той самият призна, че телевизията му не е на печалба, защото рекламодателите са съсредоточени в двете големи частни телевизии. Докато беше в bTV едва ли е имало случай да изпитва трудност по отношение на рекламодателите. Рейтингите също бяха в кърпа вързани, независимо от лъкатушенията им през годините.
 
Сега не е така. Той и неговият екип се борят за всяка реклама. Колкото и да са условни - рейтингите не са в негова полза, а и самият той избра друг подход при пийпълметрията, който засега е новаторски за нашия пазар и не се припознава от рекламните агенции. 
 
И на фона на всички трудности, той има конкуренция. За първи път реална. Изкопирана, със слаб екип, с "глупав" водещ, но конкуренция.  
 
Слави твърди, че е професионалист и непрекъснато се стреми да се самоусъвършенства. 
 
В същото време зачеркна с големия флумастер "младия и глупав" Цитиридис. Не става и толкова. Той няма право да се самоусъвършенства.
 
Всъщност сравненията между Трифонов и Цитиридис на пръв поглед са повече от нелепи. Единият с опит, другият - с никакъв. Единият с влияние на музикалната сцена, а според изследванията и в политиката, водещ от над 20 години, другият - сега прохожда.  
 
Само че този с опита вижда заплаха. Иначе не би го обиждал. Просто щеше да се радва на слабата конкуренция...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xaxsas"не познавам 18-25 годишен който гледа телевизия" - точно заради това Слави губи почва. БТВ все още си остава голяма медия, а и имат голяма инвестиция в дигиталното пространство. Нека Слави малко да се приземи, защото почна да се мисли за голямата работа, а не е така.
362
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитиридис е 100 пъти по-добър и интересен от теб.
361
1
 
5
 
! Отговори
Пръц преди 3 години
Слави трифонов и камен воденичаров имат общи тайни и една от тях е че и двамата харесват секса с мъже.
360
6
 
1
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Гледах интервюто и според мен не злобее. Нападките му са към това че самото шоу няма аудитория. Гледал съм стендъпи на гръка не е лош, но според мен професията телевизионен водещ генерално няма бъдеще. Едно време Слави го гледахме щото ни беше батко, набор, а и нямаше алтернативи в интернета. Този малкият и с тройно задно салто няма как да събере аудитория, не познавам 18-25 годишен който гледа телевизия, а 30 годишните отдавна сме му чули че даже и измислили всички лафове.
359
0
 
16
 
! Отговори
не четете това преди 3 години
СлаФчо чалгата само !!! дето е по-злобен,ама и по-жалък,а искаше и политик да става, ха -хаДали е чел книга кат оня,дет чел само една,ама е горд дето сам се нарича ***,а и нас нарича прости
358
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата са кухи *** и всеки е ПО-кух от другия...
357
2
 
3
 
! Отговори
До 383 преди 3 години
До LindemannТака е от повече от година. явно смениха екипа и сложиха някакви неграмотници.Инфантилни заглавия, дето само написалия го, може да обясни какво е имал в предвид, правописни, пунктуационни и смислови грешки, "махленски" стил на писане/превеждане. Зле са нещата. Явно тия, с купените дипломи вече са на пазара на труда и положението е толкова отчайващо, че ги наемат!
356
5
 
12
 
! Отговори
Lindemann преди 3 години
Статията е на ниво 3ти клас в училище.Не знам нямате ли редактори, нямате ли някакъв качествен контрол, но така сте си я изсмукали от пръстите, колкото да напълните съдържание, че не е истина.
355
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Слави, претендира да е широко скроен. Аз също мисля така за него, затова се учудих на изказването му за 5G. Когато човек не знае нещо е по-добре е все пак да се информира и едва тогава да изказва мнение и нарича хората луди. Наистина технологиите са много хубаво нещо и правят живота ни по-лесен, но има и такива, които са вредни за здравето.
354
1
 
5
 
! Отговори
Независим преди 3 години
П.С. Мисля, че някой трябва да внесе предложение за референдум относно името на държавата ни, много ще ни подхожда например 'Критиколандия' или 'Еголандия' 'Комплексоландия' , или нещо съвкупност от всичките в едно, по-добро име едва ли ще измислим.Мисля, че по-критикуваща нация, мрънкаща и хленчеща няма по света (знам ли), но когато всички напуснат пределите й, стават първенци и повечето от нас забравят, че са рожби на майка България!
353
1
 
5
 
! Отговори
Независим преди 3 години
Един същи формат, едни и същи смешки, едни и същи герои, гости и тн.Просто ново copy and paste!Може спокойно да преименуваме Бтв на Битив-идис!Нищо свежо и интересно няма, никъде по нито един канал!
352
8
 
27
 
! Отговори
Крис преди 3 години
Слави като водещ лично мен много ме дразни. Само прекъсва хората. Увърта. Дразни. Предаването му го гледам от време на време заради бенда и актьорите - те са нанадминати. Цитаридис като водещ за мен се справя по-добре!
351
4
 
3
 
! Отговори
КВИ пичелим! преди 3 години
Карл Маркс роден на същата дата като Цска от София е радетел за СВЕТОВНА глобална само една на планетата АТЕИСТИЧНА държава като Той самият се е борил на дело в нея да е разрешена само ЮДЕИСТКАТА РЕЛИГИЯНизсшите раси след 10.11.1989 са българи,руснаци,православни,респективно славяни защото напълно опропастили гениалният ЮДЕИСТКИ а и СВЕТОВНО АТЕИСТИЧЕН за останалите труд на ЧЕРВЕНИЯ Карл МарксЧЕРВЕНИЯТ МАОИСТ и МАРКСИСТ Жозе Мануел Барозу та до Юнкер построиха Червения Рай 11.09.2001 неисе
350
3
 
26
 
! Отговори
???? преди 4 години
Този е ТЕМЕРУТ,Погледнете му ФИЗИОНОМИЯТА ?
349
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави - не беше този който със храчене и секнене на публично място направо шоу за ***. Не ми се сърдете - българина трябва поне един път на ден да го обидят за да спи спокойно!
348
7
 
40
 
! Отговори
?????? преди 4 години
Слвчо си го знаем ,ДОЛЕН ЧАЛГАР
347
5
 
41
 
! Отговори
555 преди 4 години
Славчо е куха лейка
346
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те са като две капки вода. И двамата са еднакво досадни, еднакво скучни неща мрънкат. Клонинги. Не разбирам за какво е драмата.
345
5
 
28
 
! Отговори
Тц преди 4 години
Много интересно как тук обикновено една статия седи 1 ден и я махат,а тази седи четвърти ден. Малко ми се вижда като поръчкова статия която има за цел да очерни някого...
344
0
 
13
 
! Отговори
кумунис преди 4 години
верно ли славчу и рунчу били кълкини братя?