Диего Марадона обвинил папа Йоан Павел II в лицемерие

Двамата често спорели
28 ное 2020 13:45, Дарена Найденова
34
Диего Марадона обвинил папа Йоан Павел II в лицемерие
БГНЕС

Диего Марадона беше признат като един от най-великите футболисти на всички времена. Аржентинската легенда извежда националния си отбор до световна купа през 1986 година. Във визитката му ще намерите, че той играе за отбори като Бока Хуниос, Севилия, Наполи и Барселона. 

"Няма абсолютно никакъв спор за това кой е най-добрият играч на всички времена - аз или Пеле. Всички ще изберат мен", казва Дон Диего и излиза прав. Той е провъзгласен за най-добрия футболист на XX век след официално гласуване в сайта на ФИФА. Вестник "Таймс" го определя за най-добрият на световни първенства. Марадона е и първият притежател на почетната "Златна топка".
 
Освен с уменията си на терена, десетката на Аржентина беше известен и с буйния си нрав, злоупотребата с алкохол и наркотици и залитането по младите жени. Сега обаче няма да говорим за пороците му, а ще се насочим към друг аспект от живота, върху който Диего често наблягаше - помощ за бедните. В своята страна футболистът се превърна в герой не само заради футболните способности, но и заради голямото си сърце. 
 
Една история от миналото още веднъж доказва, че Дон Диего няма равен. 
 
Преди години той заяви, че се е отдалечил от католическата църква заради спор с папа Йоан Павел II. Футболистът посещава Ватикана през 2000 година, а тогавашните заглавия твърдяха, че се е обидил от неуважителното отношение на папата. Всъщност историята е съвсем друга.
 
Диего Марадона беше признат като един от най-великите футболисти на всички времена. Аржентинската легенда извежда националния си отбор до световна купа през 1986 година. Във визитката му ще намерите, че той играе за отбори като Бока Хуниос, Севилия, Наполи и Барселона. 
 
По-късно самият Марадона излиза пред репортери, за да разкаже какво се е случило. Обидата не е дошла от факта, че не е имало специално посрещане, а от златните тавани във Ватикана. Тогава десетката се е обърнал към папата и му казал да ги продаде, за да помогне на бедните. 

"Бях във Ватикана и видях златните тавани. След това чух как папата казва, че иска да помогне на бедните деца. Е? Продай таваните, човече!"
 
За какво най-често спорели Марадона и папа Йоан Павел II, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Присмял се хърбел на щърбел.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Koй, по дяволите, е Меси?
22
3
 
3
 
! Отговори
Велик е дон Диего преди 3 години
До АнонименДиего не вкара гол с ръка на финал...за Ваше сведение, а срещу Англия преди това, която заради Фолклендските острови започна война срещу Родината му и изби стотици аржентински войници и цивилни граждани. При това положение като играеш срещу националния си враг какво спортсменство очакваш?Освен това в този мач той вкара още един гол като пое топката от вратаря и излъга целият английски прехвален отбор.
21
4
 
6
 
! Отговори
Геният Диего преди 3 години
Марадона е прав за Йоан Павел , полякът, заради който умря Сергей Антонов, а България бе разпъната на кръст от мракобесните сили в света, които днес се радват на *** на хората от биологичния ковид за да намалеят възрастните и болните хора в света.. Само че сега ги наричаме "дълбоката държава".
20
1
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ --ГУНДИ---НЕНАДМИНАТ ДОРИ И ОТ-МАРАДОНА ПРИЗНАТ ДОРИ И ОТ--АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА ПОДАРИЛА МУ--АЛФА-РОМЕО--БЪДЕЩИЯ МУ КОФЧЕГ ЗАЕДНО С НЕНАДМИНАТИЯ--КОТКОВ СЕГАШНИТЕ ФУТБОЛИСТИ СА НЕНАДМИНАТИ ПО--НЕКАДЪРНОСТ
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-великите по спортове:Футбол - МесиБаскетбол - ДжорданТенис - ФедерерБокс - АлиПлуване - ФелпсЛека атлетика - БолтФормула 1 - ШумахерГолф - УудсДругите не ги следя толкова..
18
2
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Али би прегазил всеки един бивш или настоящ боксьор от тежката категория. Явно не си гледал достатъчно негови мачове и затова така пишеш.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Но разликата във футбола от 1988г. и днес е незначителна - основно в дисциплината на тактиката. Нещо повече - на Марадона днес би му било много по-лесно, имайки впредвид балтиите....."ЕЕЕЕ нищо общо е! Футболът от 80-те е спрял бе - то е като на забавен каданс - абсурден е. Гледай сега мач от 80-те и го сравни с някои от последнага година, този от 80-те ще ти се стори като на забавен каданс и муден та муден.Но за балтиите съм съгласен и за непряките в наказателното вместо дуспи да не говорим!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вкарването на гол с ръка на финал е абсурдна постъпка! Дори да е било импулсивен акт, ТО Е ТРЯБВАЛО ДА СИ ПРИЗНАЕ веднага след това и да отменат гола....КОЙ от вас ще даде пример като положителен пример на дедето си тази постъпка?????Иначе дон Диего е машина...да най-добрия Е! Но постъпката му с гола е *** и неправилна и издава тъмната му старна....разбира се всички я имаме. Чудя се защо всички се фиксират върху нея, а не върху брилянтната му игра!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какъв човек трябва да си, че да кажеш " Бог явно е искал да вкарам с ръка"???"Прав?
14
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До АнонименИма голяма разлика във фътбола на Пеле от 1958г. и на Марадона от 1988г. Но разликата във футбола от 1988г. и днес е незначителна - основно в дисциплината на тактиката. Нещо повече - на Марадона днес би му било много по-лесно, имайки впредвид балтиите които защитниците раздаваха през 80-те. Меси, Роналдо и Неймар нямаше да ги има, ако важаха правилата за картоните от 80-те. На кого от тримата му е счупен крака от балтия? За бокса си прав. Разликата от 70-те до днес е огромна.
13
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Може ли да бъде кумир един безчестен човек? Цял свят видя, че вкарва гол с ръка. Защо не си призна?
12
2
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Наркомани под път и над път, но Диего е само един. Сам да направи страната си шампион не се е случвало преди него и няма да се случи никога след него. Ако сегашните гелове и татуировчици нямаха лични мениджъри да са същите шмъркачи.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марадона мразеше лицемерието и затова не дойде на бенефиса на Стоичков.
10
3
 
2
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Ха ха. Хак да му е на папата а Диего от горе още какво ли няма да го нарече. Папата като ритне букета или като гушне менчето ще е дърт а Мрадона ще е на средна възраст и ще лашка ангелчета на воля и тези планини от кока
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение какво мислите и пиешете тук вие и всички останали по-света. Най-обичания и най-харизматичен въпреки големите му пороци е Марадона. Любовта никога не лъже а футболнито мнение е винаги субективно ! Един е Дон Диего и може би ЕДИНСТВЕНЕН и след 500 години !
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките папи, особено онези от рода Медичи са не само лицемери, но и най-долни търгаши, използвачи, развратници, съзаклятници и убийци.
7
6
 
6
 
! Отговори
Изидор Леви преди 3 години
Че толкова статии за Трифон Иванов -Туньо, който през 2016 година умре, не писахте! Стига веч с тоя Диего шмърк***лото. Да му кръстим улица направо.
6
1
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Ся, че Марадона няма равен на себе си в дрибъла и погледа в/у играта, няма - факт. Движенията и финтовете му не са майсторски, а магически. Най-атрактивният!!! От друга страна, зависи по кой критерий се прави класация - отборен играч, реализатор, плеймейкър и т.н. И тогава нареждането е различно. Просто категорията "най-добър" е много обхватна.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bg bokluci zavislivi mr6i 6pingi