Звездите, които дадоха най-необичайни имена на децата си

Скарлет Йохансон наскоро изненада с името на сина си
7
Звездите, които дадоха най-необичайни имена на децата си
БГНЕС

В миналото много холивудски знаменитости са изненадвали феновете си с имената на децата си, като Гуинет Полтроу и Крис Мартин, които например кръстиха дъщеря си Епъл (Ябълка) или Гуен Стефани, която даде името Зума на средния си син.

Преди около три месеца актрисата Скарлет Йохансон и вторият и съпруг – комикът Колин Джост изненадаха света като с гордост обявиха името на първото си общо дете в Instagram, а именно „Космо“ (тя има и дъщеря от предишна връзка, която носи класическото име Роуз Дороти).

„Добре, добре, роди ни се бебе. Неговото име е Космо и ние го обичаме безкрайно“, написа Колин в профила си в социалната мрежа. Колкото до необичайното име, то идва от гръцката дума kósmos, която има различни значения като например „управление, световен ред и вселена“.

Джост сподели още, че майка му е била „силно объркана“ от името на своето внуче и няколко дни питала: „Окончателно ли е?“ като се опитвала неколкократно да накара сина си и съпругата му да размислят. Колин сподели пред водещия Сет Майерс: „Бих казал, че майка ми беше поразена от името. Тя не го разбра съвсем и го възприе сякаш е леко хипи. Няколко дни след раждането на сина ни ми се обаждаше да ни предлага алтернативни имена като Козимо и др.“

Скарлет и Колин не са изключение – в последните години световните знаменитости често избират уникални имена за своите деца. Друг подобен пример дава британският поп певец Ед Шийрън, който стана баща за първи път преди около година. Той и съпругата му Чери Сийборн, кръстиха дъщеря си Лира Антарктида. Причината Ед и Чери да дадат името „Антарктида“ на бебето си е, че съпрузите успяват да посетят Ледения континент през 2019-та, точно преди любимата жена на певеца да забременее.

Дотук имената на звездните бебета бледнеят в сравнение с може би най-противоречивото бебешко име в историята, а имено това на сина на милиардера Илон Мъск и певицата и художничка Граймс – X Æ A-Xii. Името звучи доста лудо и категорично – не от този свят, но пък Мъск наскоро обяснimeи пред водещия Джо Роган, че всъщност името се произнася доста лесно и звучи „Екс-аш“.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
ооо преди 2 години
До никитоя Космо, ако беше у нас, щяха да го кръстят - Космьо!
6
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
Така става чипа като даде на късо.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хубви имена и аз искам да се казвам така, а не Тиквун-тиквеш, каскетиньо-братиньо и др. смърдящи селении.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Защо Ники не си ли харесваш името (Николай)...или искаш да се казваш Арчи, Габчо и т. н.
3
0
 
8
 
! Отговори
Честит имен ден преди 2 години
на Ники! И ако се интересува от българската именна традиция, да прочете нещичко по въпроса, преди да се изказва.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е корумпирано комунистическо *** на комуниста от Банкя!!
1
7
 
14
 
! Отговори
ники преди 2 години
Друго си е, разбира се, гордите български имена, като Огнемир, Гълъб, Любоцвет и т.н.