Евгени Минчев за "София прайд": Хора, не съм един от вас

Едно е да си гей, друго - да си джендър еничар
12 юни 2023 12:47, Александър Попов
166
Евгени Минчев за "София прайд": Хора, не съм един от вас
Евгени Минчев на прием в президентството за 24 май. Снимка: БГНЕС

Евгени Минчев изрази личното си мнение за задаващия се "София прайд" с пост в социалните мрежи. Защо той няма да бъде един от участниците и защо смята размятането на флагове за безвкусно?

"Не ми дреме има ли гей парад или няма. Въпросът е кой е на този гей парад и кого обществото ще припознае след подобни изяви. Има ли сред тези манифестиращи отлични лекари, учители, научни работници, поети и интелектуалци. Има ли политици, заявили различната си ориентация? Има ли влиятелни хора, които да заявят пред света, че гей обществото се нуждае от допълнителна легитимация и привилегии. И да обясни точно какви.

Иначе, да си развяваш байряка веднъж годишно, охраняван и подкрепян от дипломати и политици е крайно безвкусно. Крайно безвкусно е обществото да продължава да си мисли, че гейовете са зле боядисани фризьорчета, фитнес плашила, продавачи в мол, сервитьори в пицария. Точно онова, което съм виждал да съставлява този парад.

Крачат джендър еничари, отнети от същинската си същност, запокитени в кремаво-розовите обещания на неясното.  

В този смисъл - сори, но не съм част от вас, мили братя и сестри. Манифестирайте си, но манифестирайте с кауза, а не с блуждаещи погледи, долнопробна шарения и шум. Искате да се жените - оженете се. Не могло в България, няма и да може в скоро време. Идете в Англия, намерете си мъж, ако не, вземете си оттук и се омъжете там. Както ходите на гурбет по света и си вземате консерви от тук. Ненавиждате България, а и се цупите в лицето, да ви се осигурят привилегии. Не ви разбирам, честно казано. Работете прилежно, допринасяйте за страната си и спазвайте нейните закони. Смятам, че ако гей организациите правят нещата малко по-деликатно и вежливо спрямо общественото мнение, ще добият резултат. По американски тертип - описаната вече шарения и безвкусица, с платени звезди на сцената, не е някакси правдоподобна. Сложете по една народна носия, извадете български флаг, докарайте висши църковни дейци, докарайте майките си най-вече. Майките трябва да бъдат осведомени как да постъпят, ако децата им са такива.  Запознайте ни със себе си, вместо да ни отблъсквате.

Весел парад!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Тон преди 10 месеца
Не се натрапваите!
105
3
 
3
 
! Отговори
Коци и Цомчо преди 10 месеца
Нека напълним гей парада с руски знамена, а търбусите в автобусите- със сандвичи със сирини!
104
9
 
13
 
! Отговори
ПРОТЕСТ НА 17 ЮНИ преди 10 месеца
Поздрави за лорд Евгени Минчев, за неговата честна, открита и отговорна позиция и НАПОМНЯМЕ на всички останали: следващата събота на 17 юни от 14,00 ч на площад "Света Неделя" в София ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ХОМОПРОПАГАНДАТА. Носете си БЪЛГАРСКИ знамена и доведете приятелите си и децата, този протест е за вас и за вашите семейства.
103
4
 
18
 
! Отговори
Факт е преди 10 месеца
Че няма нито един известен хомо, който да се гордее с това. Да, хората са такива, но не парадират и не се хвалят. Нито Парцалев, нито Васил Найденов, нито Евгени Минчев. Правилно им е казал...къде са тези лекари и прочее на парада. Такива хора има във всички професии, но явно не се считат за ощетени, за разлика от парадиращите.
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Евгени, много смислено изказване.
101
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Евгени - много добре го каза - обществото цени личностите, които допринасят за общото благо и не ни занимават със заниманията си в свободното си време.
100
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези прайдове са източник на зарази.Идват болни от други държави и нарочно заразяват.
99
5
 
17
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Кога е това чудо да знам да не излизаме с децата да ви гледат болните мозъци !!! Тва трябва да се забрани разпространението му и популацията на тия ...ехххххх модерни времена съжалявам родителите на тези деца ,какъв товар какъв срам за тях ........
98
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еех пази боже сляпо да прогледа. Вместо ,като един от малкото известни педа..ли да подкрепиш обикновените хора ,който често се притесняват да покажат себе си като гей, ти обясняваш как в България е така и просто приемете факта!.. Аз съм хетеро , но много се дразня на истерията ,която създават всички за *** идеологията...Какво ви пречи кой как се определя и какво прави в леглото си? И няма лошо децата от малки да знаят,че хората са различни и не трябва всички да живеем по един и същ начин!!!
97
29
 
9
 
! Отговори
Защо не преди 10 месеца
Какво ви пречи парада на всички , не ви разбирам!? Както Възраждане си стачкуват за разни неща , други за убитите по пътищата....В БГ има много причини да излезеш на улицата и да искаш промяна. Тази стачка се организира 1 път в годината и е цветна и шарена ! Проблема е точно в хилядите лоши думи и епитети, с който обиждате различните от Вас! Спрете да мрънкате против гей- хората и те ще спрат да правят паради!
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще има ли манафестация ?
95
9
 
27
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Бе не съм вярвал, че за тоя ще го кажа, ама...мъжки думи, евала!
94
1
 
21
 
! Отговори
минчеф преди 10 месеца
Ами така си е . Като имаш пари си гей. Ако нямаш пари си просто обикновен съединител.
93
5
 
37
 
! Отговори
Напомняне преди 10 месеца
Ще бъдат отново похарчени стотици хиляди левове, за един абсурд. А ние ще продължаваме да събираме пластмасови капачки, за да бъдат закупени специални легла, за новородените бебета, които се нуждаят от специални грижи. О, времена, о нрави!
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 93 - Имам хубав документален филм за трансесксуалните ... Включително и за "трансдецата" за теб, ако искаш.
91
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро някой ше сложи прайд флага, вместо българския и тогава ще ви таковам таковата, вие жалки нещастни продажни душици ..
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност тези хора са нещастни и много от тях се самоубиват по-нататък във времето. Вината за това лежи върху тези, които са ги подтиквали към това в детството и младостта им
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе лорде - аз теб също не съм те виждал с национални потури и шевици .
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе Минчев, колкото е да го сучеш, няма начин да обяснят на обществото що им влиза чeпa от там, от където излиза преработената храна с нещо различно освен тежко дегенеративно заболяване и конски дози естроген във водата и храната.
87
4
 
26
 
! Отговори
Православен преди 10 месеца
Бог да те благослови, Евгени, приеми моя поклон, уважение и най-искрените ми поздравления за твоята смела и отговорна позиция!