В изолация със съквартирант: Как да се справите?

Вижте някои съвети
25 мар 2020 13:45, Ивета Иванова
7
В изолация със съквартирант: Как да се справите?
Снимка: Pexels

Заради коронавируса, ние прекарваме все повече време вкъщи. Най-сетне намираме време да изгледаме интересни сериали и филми, да почетем, да играем бордови игри, да почистим вкъщи, да готвим повече.

Но ако не живеете с гаджето или семейството, а със съквартирант, ситуацията в дома може да стане напечена. Ако го познавате отскоро, не сте съвсем близки и не го харесвате особено, трябва да правите много компромиси и да щадите нервите си. А дори да сте приятели, това може да бъде изпитание за отношенията ви - всеки има навици, които дразнят останалите. Да прекарваш цялото си време с един и същи човек също може да е изнервящо. Ето няколко съвета как да се справите, според "Pop Sugar".

Бързо разрешавайте споровете
 
Ако не харесвате много съквартиранта си и не сте били близки, преди сигурно сте разменяли само по няколко думи, когато се засечете в кухнята или в коридора. Така сте избягвали конфликтите. Сега ще се засичате по-често и се налага да общувате повече. Гледайте да общувате нормално, без да повишавате тон или да обиждате, но бъдете честни и кажете всичко, което ви тревожи - иначе проблемите няма да се разрешат. Гневът не води до нищо добро. Когато се скарате или спорите за нещо, останете малко сами, помислете над ситуацията, после я обсъдете по-спокойно. Не водете един и същи спор всеки ден, бързо разрешавайте конфликтите.
 
Поставете граници
 
Вече стоите почти само вкъщи, но трябва да имате свое местенце и да поставите някои граници. Ако съквартирантът е по-страхлив и чувствителен, може да иска често да е до вас, за да не се чувства толкова самотен и да обсъжда нещата, които го тревожат. Изяснете веднага, че се нуждаете от пространство и време, което да прекарвате сами. Дори да сте приятели и да се харесвате, всеки има нужда от време за себе си, а и колкото повече време сте заедно, толкова по-вероятно е да се карате.
 
Чистете повече
 
Сигурно редовно преди сте обсъждали на кого е ред да пусне прахосмукачка и кой последно е пускал пералня. Сега е по-важно отвсякога домът да е чист и дезинфекциран - за да не се разпространяват вируси. А и когато сте постоянно вкъщи, по-бързо се събира мръсотия и става разхвърляно. Чистете заедно, не правете компромиси с подреждането и чистенето. Може да си направите график в кой ден и какво да се почисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
ЗАВИСИ ! преди 4 години
ПРИ ЕДНОПОЛОВИ СЪКВАРТИРАНТИ - БЕЗРАЗЛИЧНОПРИ РАЗНОПОЛОВИ СЪКВАРТИРАНТИ-- ОТЛИЧНОПРИ ВТОРИЯТ СЛУЧАЙ ДЪЛГАТА КАРАНТИНА Е ОСОБЕНА ЖЕЛАНА
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До амииКосмонавтите тренират с години и минават какви ли не психотестове и прочие. Освен това, при проблем ги отзовават. А е и техен дълг, който са приели. Никой не е приемал сделката, да е заключен с един и същ човек. Аз съм бил със съквартирант и е имало цели седмици, в които не съм се виждал с нея.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На моя договора му изтича тоя месец и ще го изритам като мръсно коте навън.
4
4
 
5
 
! Отговори
Life Hack преди 4 години
Проверете дали сте от различен пол. Ако не - няма проблем. Ако да - станете ***.
3
0
 
13
 
! Отговори
решението преди 4 години
Докато има интернет и PS 4-ката не сдаде багажа - нямам никакви проблеми
2
0
 
14
 
! Отговори
ами преди 4 години
Питате ли космонавтите как съжителстват с месеци горе в космическите станции, в едно много ограничено пространство
1
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 4 години
Да беше поне съквартирантка - може да се правят много неща ...