Гражданската война в Пакистан започна

Пакистан уверено върви по стъпките на Афганистан; с една съществена разлика- Пакистан разполага с ядрени ракети
17 яну 2008 19:16,
29
Гражданската война в Пакистан започна
Уличен протест в Пакистан. Снимка: foxnews

Пакистанските военни продължават да търсят 15 свои колеги, които изчезнаха, след като стотици бойци на Ал Кайда щурмуваха армейска база в северозападната част на страната.

Това не е нито първото, нито последното нападение на терористите над бази на пакистанската армия.

Само през последните дни са нападнати три военни бази в различни части на страната.

Правителството в Исламабад обвинява радикалните ислямисти за ескалацията на напрежението. Това не впечатлява особено фундаменталистите. За тях членовете на правителството, начело с генерал Первез Мушараф, не са нищо повече от предатели на вярата.

Проблемът в случая е, че правителството и неговите тесни връзки с Белия дом не са по вкуса дори на по-умерените слоеве на пакистанското общество.

Когато това умерено мнозинство се види принудено от неспиращото насилие да действа с оръжие в ръка, тогава дните на сегашното пакистанско правителство и на американското влияние в Пакистан ще бъдат преброени.

Подобни изгледи са твърде обезпокояващи, с оглед на това, че Пакистан засега е единствената мюсюлманска държава, притежаваща ядрено оръжие. Атомен арсенал, който скоро може да се окаже в ръцете на Ал Кайда.

В контекста на зачестилите атентати и сблъсъци между въоръжени групи в страната, изборите, насрочени за 18 февруари тази година все повече заприличват на безсмислен фарс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
31
 
! Отговори
Miladinov преди 16 години
napravo ve4e 6te emigriram ili na mars ili na antarktida, ot utre ve4e 6e se depresiram i nqma da si izlizam ot nas.kraj tva be6e kraq na sveta idva ujas.a nikoj ne obra6ta vnimanie na albancite i na 4k4ite koito sa naj golqmata zaplaha kogato re6at da pradnat celiq svqt 6te preobarnat
27
0
 
31
 
! Отговори
roussy преди 16 години
А може ли да гръмне джамията докато се гъзите там - *** ***. Не стига че сте дошли в Европа свят да видите, жени да видите, живот да видите и пак сте недоволни - я там в анадола да ви *** военните на полетата и да гледате жените само през фереджетата и да сте щастливи. taka si e i mnogo vyzmognosti dadohme na malcinstvoto!i kyde v sveta sa natikali v parlament 4ugdenci!mai si e samo v BG!
26
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
мюсюлманите ще унищожат света затова трябва да са вземат мерки и да се спрат незабавно и парвите които ще осетят тяхната лудост това ще са американците
25
0
 
31
 
! Отговори
nqkoi_drug преди 16 години
Направо не мога да ги разбера тез руснаци - 140 милиона с мокри *** и намаляват с по 1 милион на година, а се крепят само на нефт и газ пък са тръгнали срещу Запада да правят нова световна война. Вместо това да престанат с тез глупости и да защитават ислямистки режими като този в Иран, ами да се включат към НАТО и да почнем всички заедно действия срещу заплахата века - ислямизма. В момента на всякъде се ислямизира - България, Русия, ЕС, САЩ ... Така че тези които ми защитават сегашните действия на Русия да си замълчат и да осъзнаят, че така се откланяват сили от заплахата.
24
0
 
31
 
! Отговори
nqkoi_drug преди 16 години
USA nqma da go pozvolqt - orajie v rucete na Al Kaida. Po skoro 6te okupirat stranata ot tova. A runacite da ne spuvat procesa po okupirane na Iran i Pakistan i da se sloji krai na tezi bezmoza4nici, a da se vklu4va i tq v borbata.
23
0
 
31
 
! Отговори
до Европеец преди 16 години
Аз нямам нищо общо с мюсюлманите и т.н., но това, което ти казваш е супер расистко. Стига толкова със тази вече така явна жажда за хегемония на САЩ. Няма война на тази земя, която през последните 60 години да не е по тяхна вина. Тук ди давам един номер да се обадиш, защото определено имаш нужда от някой, който да изслуша проблемите ти.Психодиспансер: 032/643241 p.s. Хитлер е мъртъв от доста време пич! Ква арийска раса, що за глупости бълнуваш?
22
0
 
31
 
! Отговори
Към Мемет и Мустафа преди 16 години
Уважаеми, колко сте силни не се знае и какво ще покажете също,НО: колко сте прости се знае от векове.Не искам да го приемате като обида , но историята го е доказала многократно. Замислете се само.....вместо да бачкате и да имате всички блага на християнските общества вие искате да ги вземете наготово а през това време да пиете кайве, чай и да бистрите как и къде каква простотия да свършите.Ясно е ,че мюсюлманските общности са бедни, но и не правят нищо по въпроса да го променят. Оттам идват вашите проблеми.Докато вие си бършете г**а с весници , в Америка и Канада и Западните части на Европа оттдавна ползват двупластова "Charmin". Светът се променя , пробвайте и вие. Лично познавам доста афганци и трябва да ви кажа , че повечето вече нямат мустаци, не се дупят по килимчетата и се опитват да живеят като другите хора. Е, продължават да не ядът свинско, имат в къщите си разни китеници по стените, с неразбираеми надписи , ,целуват се когато се срещнат един друг, и все повече гледат да бачкат за да имат 50 инчов телевизор, нова кола, мощен компютър и т.н......За к'ви победи става въпрос , за к'во доказване иде реч???
21
0
 
31
 
! Отговори
европеец преди 16 години
ето това вече ще прелее чашата-гражданска война в Пакистан.Тогава вече САЩ ще трябва да се намесят както трябва и да иметат цялата тая еслямска помия от лицето на Земята.Дано цялата Арийска раса бъде единна и господ да е с нея,че веднъж завинаги да се решат нещата......Индия няма да стои просто така мисля.
20
0
 
31
 
! Отговори
Марзим Мюмюни преди 16 години
Интересен факт през '47 в Пакистан има 37 милиона жители, днес те са 158 милиона, колко ли ще са мазните мюмюнци след 20 годин. Всички мюмюни трябва да се редуцират до отрицателно число. номер 19 ме кефи искрено хахахахахаах
19
0
 
31
 
! Отговори
hexz преди 16 години
А може ли да гръмне джамията докато се гъзите там - *** ***. Не стига че сте дошли в Европа свят да видите, жени да видите, живот да видите и пак сте недоволни - я там в анадола да ви *** военните на полетата и да гледате жените само през фереджетата и да сте щастливи. Мамка му колко малко ви биха руснаците - а този път американците ще ви разтриват хахахахха
18
0
 
31
 
! Отговори
bush преди 16 години
До мемет и мустафа : да не ви покажат Щатите колко са силни , първо в Турция , после и на други места ...
17
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Мустафа, май си от хасковко. Диалекта много те издава.
16
0
 
31
 
! Отговори
ин-ян преди 16 години
Не се отчайвай номер 4.Най -много да видиш някои човешки способностти,за които до сега си гледал само по филмите.
15
0
 
31
 
! Отговори
До 14 преди 16 години
Внимавай Мустафа, рязано безмозъчно ***! Тук е България, а не Пакистан, даже не и Турция! Много лесно може да станеш клиент на Прокуратурата! Живеем в 21-и век и особено в И-т всичко е видно! Може да се разбере кой си, къде си, коя е ***, баша ти /ако *** знае кой е бил/, сестра ти, брат ти и всичките ти братовчеди! Върви си в Кюрдистан или в Анадола, там прави революции! Ама и в родната ти Турция няма да вирееш - има смъртна присъда в тази държава, изпълнява се много бързо ефективно и без много лигавщини! Тук си в Европа, ако ще и да е България! Селям алейкум!
14
0
 
31
 
! Отговори
Mustafa преди 16 години
Hu6 gqldin Memet,as sam Mustafa,i as sam ot TYrcia i iskam da za zapoznaim.6a gi po4nim si4ki navsqkadi,daji i v Bulgaristan,trqva sa glasim!!!Pi6i ako mois6.Am jalar.....
13
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Generala (Pervez Musharaf) ne iska da slusha veche amerikancite - v tova e problema! I te se opitaha da go svaliat chrez korumpiranata Bhuto, toi i spretna atentat obache.....
12
0
 
31
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
не можа ли още по-сложен ник да си сложиш?Недоразумение,питах за коментара преди теб,аз бях номер три.Това което исках на теб да ти кажа, съм го написала в две,не са ме изтрили.Още веднъж се извинявам за грешката...
11
0
 
31
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
skoro 6te pokajem kolko sme silni, navsqkade po sveta!
10
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Te Amerikancite im dadoha na tiq *** qdreno orygie i sega celiqt svqt shte im syrba poparata
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Моля не пишете глупости! Никаква гражданска война не е започнала в Пакистан!