Скат уби любимия на цял свят Ловец на крокодили

Австралийската звезда Стив Ъруин почина, след като скат заби в него отровния си шип в Куинсланд
4 сеп 2006 10:13,
Скат уби любимия на цял свят Ловец на крокодили
Стив бе известен с уникалните си репортажи за дивия живот. Снимка: АР
Австралийската звезда, позната на целия свят от „Animal Planet“ като Ловеца на крокодилиСтив Ъруин, почина след инцидент, станал по време на гмуркане, съобщи ВВС.

44-годишният Ъруин е бил прободен от отровния шип на скат докато се гмуркал, за да заснеме документален филм в Големия бариерен риф в Куинсланд.

Лекарски екип от намиращия се наблизо град Кеърнс е пристигнал веднага на мястото на инцидента, но медиците не са могли да го спасят.

Австралиецът беше супер популярен с телевизионното си шоу Ловеца на крокодили, както и с невероятната си любов към австралийската природа.

Полицията в Куинсланд потвърди смъртта на мъжа и допълни, че семейството му е уведомено. Ъруин е женен, има и две малки деца, които често присъстваха във филмите му и го придружаваха по време на пътуванията му из цял свят.

„Смятаме, че Ъруин е припаднал, след като е бил убоден от скат около 11 часа местно време“, съобщиха от полицията пред АФП.

„Екипът му е повикал медиците, те са дошли с хеликоптер, но въпреки бързата намеса, Ъруин е починал“, допълни той.

Ъруин създаде малък зоопарк за влечуги в Куинсланд, който в момента е известен като Австралийската зоологическа градина – основен център за австралийските диви животни.

Мъжът бе известен с невероятната си смелост, с която се отнасяше към животни като крокодили, змии и паяци.

Той обаче предизвика и невероятен гняв из цяла Австралия, след като държа едномесечния си син на един метър от крокодил по време на шоу в зоопарка.

След новината за инцидента, австралийският премиер Александър Даунър благодари посмъртно на Ъруин за работата му, популяризирала Австралия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание