Джефри ван Орден: Не очаквах, че ще се озова тук в блато с алигатори

Важно е в този момент Брюксел да подаде ръка на България, смята Джефри ван Орден
8 май 2007 12:54,
Джефри ван Орден: Не очаквах, че ще се озова тук в блато с алигатори
Джефри ван Орден и Петър Стоянов дадоха пресконференция в Шератон. Снимка: БГНЕС
Важно е в този момент Брюксел да подаде ръка на България. Това каза евродепутатът и бивш докладчик за България Джефри ван Орден по време на дискусия за бъдещето на ЕС, организирана от СДС.

По думите му България има нужда от Брюксел, особено в този момент, когато като че ли е изправена пред опасността да бъде издърпана назад от "стария начин на действие, бюрократичния начин на мислене и дори от потайности".

Всички сме много доволни, че България стана член на ЕС, но доста работа трябва да се свърши още в областта на
правосъдието и борбата срещу организираната престъпност, каза Ван Орден. "Аз съвсем не очаквах, че ще се озова тук в едно блато, пълно с алигатори, по време на един скандал. Очевидно, че става дума за корупция и за други въпроси, които трябва да намерят решение", посочи Джефри ван Орден.

Той отбеляза, че е изключително важно България да има свои представители в Европейския парламент именно, за да защитават нейните интереси. Глобализацията, промените в климата, борбата с престъпността и бедността, са големите проблеми, към които ЕС трябва да насочи усилията си, смята Джефри ван Орден.

Той акцентира и върху сигурността на енергийните доставки в ЕС. По думите му Великобритания е силно разтревожена за бъдещето на своите енергийни доставки. Евродепутатът отбеляза, че е много важно да се гарантират в бъдеще стабилни доставки и доставчиците на енергоизточници трябва да бъдат различни.

"В България виждам, че има една опасност - всичките ви енергийни източници се влияят от една страна - Русия. Виждам, че има пълна зависимост на България от добрата воля на Русия за вашата енергетика и съвсем не съм сигурен, че това е здравословно за страната", коментира още Джефри ван Орден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание