Прокуратурата проверява скандала с Тотото

Прокуратурата е образувала проверка по скандала, свързан със спортния тотализатор, съобщи главният прокурор Борис Велчев
23 авг 2007 15:13,
Прокуратурата е образувала проверка по скандала, свързан със спортния тотализатор, съобщи главният прокурор Борис Велчев.

Този последен сигнал на г-жа Нели Димитрова (бивш заместник изпълнителен директор по финансово-икономическите въпроси в Български спортен тотализатор) е изпратен по компетентност на Софийска градска прокуратура.

Оказа се, че преди десетина дни по предходни публикации прокуратурата се е самосезирала за договора между Тотото и Петрол. По една част от изнесените по скандала факти вече се работи от десетина дни.

Що се отнася до другите изнесени обстоятелства се запознахме тази сутрин и наблюдаващите прокурори на проверката ще се запознаят по-подробно, допълни Борис Велчев.

Вчера Нели Димитрова в сигнал до главния прокурор, председателя на Народното събрание, министрите на вътрешните работи и финансите, както и до НСБОП, НСС и председателите на комисиите за защита на конкуренцията и по корупция алармира, че се подготвя скрита приватизация на Българския спортен тотализатор.

Тя намеси името на простреляния бизнесмен Манол Велев, на когото се отчитала всяка седмица с подробна счетоводна документация. ОТ БСТ след това обявиха, че Димитрова е уволнена на 12 юли т.г. за злоупотреба със сума над 6000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание